Все про професію адміністратор — від важливих навичок до зарплати
Категорія
Робота
Дата публікації

Все про професію адміністратор — від важливих навичок до зарплати

Все про професію адміністратор — від важливих навичок до зарплати
Джерело:  online.ua

Аби забезпечити максимально якісний сервіс клієнтам, у закладах харчування, спортклубах, салонах краси, театрах та торгівельних центрах має бути людина, яка відповідає за координацію роботи персоналу та стежить за порядком. Саме такою людиною і є адміністратор. Гід Онлайн розповідає все, що потрібно знати про професію адміністратор - які він повинен мати навички, у чому плюси та мінуси професії та яку отримує зарплату адміністратор.

Що робить адміністратор?

Фото: envato.com

Адміністратор представляє будь-який заклад чи магазин. Саме на адміністраторі лежить вся адміністративно-управлінська діяльність, заповнення службової документації та організаційна робота. Окрім цього, він повинен відповідати на питання відвідувачів закладу і, у разі необхідності, вирішувати спірні, чи навіть конфліктні, ситуації, що виникають між клієнтами та працівниками.

Адміністратори також працюють в торгових залах, де до їх обов’язків входить контроль за роботою інших працівників, наприклад марчендайзерів. Також адміністратори відповідають за якість роботи офіціантів в кафе та ресторанах. Вони приймають всі звернення відвідувачів – їх скарги та пропозиції.

В інших випадках на адміністратора покладається задача контролювання за товарообігом, включаючи закупівлю та продаж товарів, безперебійне надходження їх до зали. Також він слідкує за належним виглядом товарів на полицях, контролює заміну цінників на актуальні. А ще адміністратори займаються організацією різних промоакцій.

Якщо підсумувати все вищезазначене – адміністратор має створювати доброзичливу атмосферу та робити все, щоб клієнт почував себе у закладі чи магазині зручно та комфортно. Також ви можете звернутися до адміністратора за допомогою, наприклад коли вам потрібно записатися на процедури у салоні краси, забронювати столик у ресторані або оформити абонемент у спортзал.

Які навички потрібні адміністратору?

Окрім ідеального знання того, чим займається його компанія, адміністратор повинен мати наступні «скіли»:

  • комунікабельність, вміння вести ділові переговори;

  • грамотна усна та письмова мова;

  • дисципліна та витримка у стресових ситуаціях;

  • організаторські здібності;

  • вміння самостійно приймати рішення;

  • бажання допомагати людям;

  • відповідальність;

  • уважність до деталей.

Наголос потрібно зробити на тому, що адміністратор повинен вміти спілкуватися з великою кількістю людей, швидко, грамотно та доречно відповідати на поставлені запитання. Тому дана робота явно не підійде невпевненим у собі людям та інтровертам.

У чому плюси та мінуси в роботі адміністратора?

Фото: envato.com

Робота адміністратора має чимало переваг. Серед них можна виділити такі:

  • кар’єрний зріст – можливість з часом зайняти посаду старшого адміністратора або, наприклад, керівника відділу по продажам;

  • можливість спілкуватися з клієнтами напряму та отримувати від них відгуки щодо роботи закладу, що в подальшому допомагає покращувати рівень сервісу;

  • велика кількість різноманітних та цікавих завдань кожного дня;

  • розвиток нестандартного підходу до вирішення різних питань та креативності;

  • виховання дисциплінованості та пунктуальності;

  • розвиток комунікативних навичок.

Проте, як і у будь-якої роботи, у роботи адміністратора є й свої недоліки. Найбільш помітні з них:

  • часто виникаючі стресові ситуації, які віднімають багато сил та негативно даються взнаки на нервовій системі;

  • відповідальність за якість товарів, які продає магазин, або послуг, які надає заклад – у випадку невдоволення клієнтів приймає всі зауваження саме адміністратор;

  • необхідність постійно пересуватися по території закладу чи торгового залу для особистого контролю за роботою підлеглих, що з часом виснажує фізично.

Ще одним суттєвим недоліком роботи адміністратора можна назвати доволі невисоку заробітну плату у співвідношенні до значних навантажень, що лягають на плечі цього працівника. При цьому надлишок спілкування з людьми може призвести до вигорання.

Скільки заробляє адміністратор?

Зарплата адміністратора залежить від закладу, де він працює. Так наприклад, адміністратору, який працює у престижному ресторані у центрі міста, платитимуть значно більше, ніж адміністратору невеликого кафе на його окраїні. Відіграє роль і те, в якому місті працює адміністратор.

Традиційно, найвищі зарплати в Києві, адже там більше закладів, яким необхідно підтримувати свій імідж. В середньому заробітна плата адміністратора в Україні складає 12500 грн. При цьому у віддалених від столиці регіонах адміністратори заробляють приблизно 7-9 тис. грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?