Як доглядати за сухою шкірою – поради косметологів на кожен день
Категорія
Краса
Дата публікації

Як доглядати за сухою шкірою – поради косметологів на кожен день

Як доглядати за сухою шкірою – поради косметологів на кожен день
Джерело:  online.ua

Ефективний і дієвий догляд за шкірою можливий тільки тоді, коли ми розуміємо її особливості. Не варто думати, що жирна шкіра проблемніша, ніж суха. У кожного типу є особливості, які важливо враховувати при підборі доглядової програми. Гід Онлайн зібрав поради косметологів з поясненнями, як правильно доглядати за сухою шкірою, щоб запобігти передчасному старінню.

Чому сохне шкіра по всьому тілу?

Фото: envato.com

Серед головних чинників, які викликають сухість шкіри - це коливання гормонального фону. Генетично у нас закладається той чи інший рівень гормонів: жіночий - естроген і чоловічий - тестостерон. Чим вище рівень тестостерону, тим шкіра більш жирна, товста і схильна до появи акне. Чим вище рівень жіночих гормонів (естрогенів, прогестерону), тим шкіра має менш виражені сальні залози і більш суха.

Часто люди плутають суху і зневоднену шкіру: сухість або жирний блиск належать до типу шкіри, а зневоднення - до її стану. Тобто, може бути нормальна, жирна або суха шкіра, але зневоднена.
Тому догляд потрібно вибирати тільки з огляду на тип і стан шкіри, а також після консультації з лікарем-дерматологом.

Серед інших причин сухості шкіри:

  • раціон;

  • особливості догляду;

  • довкілля.

Щоб уникнути зневоднення, треба збагачувати раціон харчування ненасиченими жирами (вітамін Е, Омега-3). Неправильно підібраний домашній догляд або його відсутність також можуть призвести до зміни нормального стану шкіри.

Занадто великий вплив зовнішніх факторів на шкіру може привести до сухості. Холод, знижена вологість повітря, тривале перебування на сонці - всі ці фактори негативно впливають на шкіру.

Як правильно доглядати за сухою шкірою?

Фото: envato.com

Базовий набір по догляду за сухою шкірою повинен включати: очищення, тонізація і зволоження (кремом або сироваткою). Якщо ви вирішили самостійно вибирати догляд без консультації лікаря-косметолога, звертайте увагу на бренд і якість продукції, а також на позначку "для сухої шкіри".

Треба не забувати, що суха шкіра чутлива і цей фактор необхідно враховувати в процесі вибору засобів по догляду. У щоденному догляді має бути максимальне зволоження та живлення шкіри.

Засоби для догляду за сухою шкірою:

  • очищення - гідрофільна олія, молочко, міцелярна вода, пінка, раз в тиждень - делікатний скраб, пілінг або гоммаж;

  • зволоження - сироватка, флюїд або есенція, крем;

  • живлення - на ніч для сухої шкіри краще використовувати живильний крем з натуральними оліями і амінокислотами. Також важливо як можно частіше використовувати маски.

Не забувайте про захист від сонця - вона важлива навіть в зимовий час. Для догляду за сухою шкірою вибирайте засоби з SPF не нижче 40-50, щоб запобігти ранньому старінню.

Крім догляду, необхідно налагодити водний режим і раціон. Додавайте рослинні олії і вживайте їжу, в складі якої є ненасичені жирні кислоти, зокрема олеїнова кислота. Наприклад, волоські горіхи і насіння льону є джерелами Омега-3 і Омега-6 жирних кислот. Корисною для сухої шкіри буде жирна риба, наприклад, лосось, який є відмінним джерелом Омега-3. А ось кава та солодощі слід обмежити.

Звертайте увагу на рівень вологості в приміщенні. Намагайтеся уникати місць, де занадто низький рівень вологості. Влітку вашим ворогом буде кондиціонер, а взимку - обігрівач.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?