Як грамотно організувати робоче місце школяра: ідеї та поради
Категорія
Поради батькам
Дата публікації

Як грамотно організувати робоче місце школяра: ідеї та поради

Як грамотно організувати робоче місце школяра: ідеї та поради
Джерело:  online.ua

Літні канікули — чудова пора для школярів і їх вчителів :) А ось для батьків літо — непростий час, адже необхідно не тільки продумати відпочинок для своїх дітей, а й заздалегідь підготувати їх до нового навчального року. Одна з основних завдань — грамотно організувати робоче місце школяра: привести в порядок простір письмового столу або ж замінити його на новий, що більш відповідає віку дитини, створити атмосферу, яка допоможе їй розвивати свої здібності і займатися творчістю. У даній статті ми розповімо вам, як ефективно організувати місце школяра, ідеальне як для вирішення навчальних завдань і читання, так і для відпочинку та ігор.

Організуємо робоче місце для школяра правильно!

1. Вибираємо ідеальний стіл

Головне правило — вибирати стіл, що відповідає віку школяра. Не варто купувати комп'ютерний стіл малюкові в надії, що він стане в нагоді йому в майбутньому.

  • Для учня молодшого класу підійде парта з можливістю регулювання робочої поверхні;

Фото: womanadvice.ru

  • Для школяра з середнього класу — прямокутний або кутовий стіл класичного типу з наявністю різних шухлядок і полиць;

  • Для старшокласника — практичний комп'ютерний стіл з поділом робочого простору на кілька секцій: для розміщення комп'ютера, клавіатури, колонок, принтера і канцелярського приладдя.

Фото: vesti-m.ru

2. Вибираємо зручний стілець

Основний критерій вибору — безпека. Стілець повинен бути помірно м'яким, з досить високою спинкою, стійким, що не офісного типу. Організувати комфортне робоче місце для школяра можна і за допомогою ортопедичного крісла;

Фото: expertology.ru

3. Працюємо з освітленням

Ідеальний варіант — природне освітлення: стіл слід поставити біля вікна таким чином, щоб воно знаходилося зліва від дитини. Якщо дитина лівша, то справа. Робоче місце повинно бути добре освітлене. Вітається наявність на вікнах рулонних шторок.

Що стосується штучного освітлення, його джерелом можна вибрати сучасний світильник з регулюванням яскравості або будь-який інший зі світлодіодами;

Фото: happymodern.ru

4. Створюємо атмосферу

Коли роботи по установці меблів і налагодженню освітлення закінчені, пора перейти до найцікавішого етапу організації місця дитини — створення особливої атмосфери, в якій хочеться вчитися і творити.

З успіхом можна застосувати такі аксесуари для оформлення робочого простору: оригінальні підставки для олівців і ручок, дошки для нотаток — як пробкові, так і грифельні, магнітні, шитий, в'язаний або склеєний з паперу та картону органайзер для розміщення канцелярії та інших дрібниць, картини з тканини, веселі дитячі малюнки. Стіл дорослого школяра можна оформити за допомогою календаря, годинника, органайзера для папок і паперів, глобуса або карти світу, підставки для гаджетів.

Фото: elledecoration.ru

Як організувати практичне і стильне робоче місце — питання, яким повинні задаватися не тільки батьки. Школяр теж повинен брати безпосередню участь в створенні особистого куточка, бути зацікавленим в його оформленні та регулярному прибиранні. Малюкові це дозволить навчитися самоорганізації і звикнути до відповідальності. Для батьків старшокласника коло завдань зводиться тільки до купівлі та встановлення меблів — все інше можна довірити своєму дорослому чаду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?