Як приготувати шашлик — найсмачніші рецепти для мангалу та духовки
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Як приготувати шашлик — найсмачніші рецепти для мангалу та духовки

Як приготувати шашлик — найсмачніші рецепти для мангалу та духовки
Джерело:  online.ua

Шашлик - головна страва літніх пікніків і не тільки. Але приготувати його смачно, щоб м'ясо було не гумовим і добре присмажилося не завжди вдається. ГастроГід Онлайн зробив добірку перевірених рецептів маринаду для шашлику зі свинини і курячого філе, щоб м'ясо вийшло смачним, ніжним і соковитим. Також пропонуємо відео-рецепт, в якому показано, як приготувати смачний шашлик в духовці і на сковороді.

Щоб шашлик вийшов дійсно смачним та соковитим перш за все потрібно правильно вибрати м'ясо. Для приготування цієї страви використовується баранина чи яловичина, але найбільш українцям подобається шашлик зі свинини чи курки. Краще обирати свинячий ошийок чи куряче філе. Таке м'ясо буде в міру жирне та не сухе.

Пам’ятайте, м'ясо на шашлик має бути охолодженим. Воно не повинно піддаватися повторній заморозці. Оскільки в такому разі буде жорстким та менш соковитим. Перевірити, чи заморожували м'ясо повторно, — легко. В такому випадку воно виділяє забагато рідини.

Маринад на шашлик - рецепти на будь-який смак

Фото - unsplash.com

Секрет шашлику криється в маринаді. М’ясо варто вимочувати протягом 2 годин, а краще замаринувати його на ніч.

Рецепт найсмачнішого маринаду 

  • Сметана — 1 склянка

  • Яблучний оцет — 4 ст. л.

  • Соєвий соус — ½ склянки

  • Лимонний сік — ¼ склянки

  • Молоко — ¾ склянки

  • Майонез — ¾ склянки

  • Гранатовий сік — ½ склянки

  • Цибуля — 4 шт.

  • Кефір — 3 склянки

  • Мінеральна вода

  • Трави: Петрушка, чебрець, кріп, орегано

  • Приправи: Паприка, перець, кмин, коріандр, фенхель

Перемішайте усі інгредієнти, потім залийте мінеральною водою та кефіром, після чого додайте м'ясо, загорніть у плівку та поставте у холодильник.

Рецепт швидкого цибулевого маринаду 

  • Цибуля — 4 шт.

  • Мелений чорний перець — 3 ст. л.

  • Сіль — за смаком

Такий маринад є дуже простим та універсальним. Згодиться на випадок, якщо ви не маєте достатньо часу на приготування.

Рецепт лимонного маринаду

  • Лимонний сік з 1 лимону

  • Чорний перець — 3 ст. л.

  • Паприка — 4 ст. л.

  • Сушені італійські трави: петрушка, чебрець, кріп, орегано — ¼ склянки

  • Сіль — за смаком

Гарний варіант для літнього шашлику. Підходить для маринування курячого філе.

Рецепт винно-оливкового маринаду для червоного м'яса

  • Біле вино — ¾ склянки

  • Оливкова олія — ¼ склянки

  • Лимонний сік — 1 шт лимону

  • Прованські трави — ¼ склянки

  • Перець — 3 ст. л.

  • Сіль — за смаком

Необхідно змішати усі інгредієнти. А потім додати прованські трави, перець і сіль за смаком.

Рецепт цибулево-томатного маринаду

  • Помідор — 1 шт.

  • Цибуля — 2 шт.

  • Часник — 3-4 зубчики

  • Сіль і перець — за смаком

Перемішавши усі складники, залийте їх склянкою води. За бажанням можна додати трохи зелені.

Покрокове приготування шашлика

Як приготувати шашлик - покроковий рецепт (фото - колаж)

  1. Наріжте м'ясо невеликими шматочками та цибулю.

  2. Замаринуйте м'ясо за будь-яким вищезазначеним рецептом.

  3. Після того, як м'ясо замаринується, нанизайте його на шампури.

  4. Підготуйте вугілля та мангал для шашлика.

  5. Обсмажуйте до готовності протягом 15-25 хвилин.

Рецепт шашлику з курки в духовці і на сковороді

Фото: envato.com

Хочеться насолодитися шашликом, але немає часу для вилазки на природу? Приготуйте шашлик в духовці! Найкраще для шашлику в духовці підійде м'ясо курки. До речі, смачний курячий шашлик можна приготувати навіть на сковороді - відмінна страва для  смачної вечері.

Вам знадобляться:

  • 500 г курячого філе

  • 4 ст.л. сиру

  • 4 ст.л. вершкового сиру або моцарелла

  • 30 мл жирних вершків

  • імбир, часник, чорний і білий мелений перець, кардамон, мускатний горіх, коріандр, сіль, лимонний сік - за смаком

Як приготувати:

  • Нарізане на шматки куряче філе замаринуйте в імбирно-часниковому соусі на 30 хв.

  • Тим часом приготуйте другий маринад - з'єднайте сир, вершковий сир або натерту моцарелу, вершки, спеції. Додайте курку. Маринуйте 1,5-3 години.

  • Розігрійте духовку до 250 градусів і запікайте шашлик по 10 хвилин з кожного боку.

Рецепт шашлику в духовці і на сковороді - відео

Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?