Вечеря швидко й просто — смачні рецепти на кожен день
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Вечеря швидко й просто — смачні рецепти на кожен день

Вечеря швидко й просто — смачні рецепти на кожен день
Джерело:  online.ua

Після важкого робочого дня не хочеться нічого окрім швидкої та поживної вечері. Особливо, коли вже не вистачає сил на щось надприродне. Гід Онлайн підібрав рецепти смачних та нескладних страв для душі та шлунку, щоб питання "Що приготувати на вечерю?" вас більше не переслідувало.

Нижчезазначені страви готуються за 10-20 хвилин та з продуктів, що майже завжди є під рукою. За бажанням ви можете урізноманітнити їх улюбленими інгредієнтами.

Паста з італійськими травами

 Фото: envato.com

Вам знадобляться:

  • Макарони чи спагеті — 500 г

  • Трави: цибуля, часник, базилік, чебрець, рукола — ⅓ склянки кожної з трав

  • Сир — ¼ склянки

  • Вершкове масло — 6 ст. ложок

  • Яйце — 2-3 штуки

  • Сіль, перець — на смак

Як готувати:

  1. Відваріть спагеті до 7 хвилин у киплячій воді. Проте пам’ятайте, що тривалість приготування залежить від кожного виду макаронів. Перед приготуванням варто звіритися з інструкцією на пакуванні.

  2. Поки варяться спагеті, розбийте яйця та змішайте між собою трави, сир, сіль, перець та вершкове масло.

  3. Коли спагеті будуть готові, обережно злийте воду та перемішайте сирно-яєчний соус з пастою протягом декількох хвилин.

  4. Замість окремої зелені у магазинах можна придбати вже готову суміш італійських трав. Вона буде не менш смачна, а процес приготування ще швидшим.

Крем суп зі свіжих томатів

Фото: envato.com

Вам знадобляться:

  • Томати — 700-800 г

  • Часник — 3 зубчики

  • Базилік — ⅓ склянки

  • Цибуля — нарізати маленькими шматочками ¼ склянки

  • Вершки — ½ склянки

  • Сіль, перець — ½ ч. л. чи на смак

  • Улюблені приправи — на смак

Як готувати:

  1. Закиньте у блендер томати, часник, базилік, цибулю, сіль, перець, приправи та подрібніть все добре до однорідного стану. Потім вилийте отриману суміш в каструлю.

  2. Готувати варто на середньому вогні, пізніше додайте вершки та готуйте суп протягом 5 хвилин. Краще зменшити вогонь аби вершки не згорнулися.

  3. Після того, як страва буде готовою можна додати сухарів, сметани чи зелені для прикраси.

За таким самим принципом можна приготувати грибний крем-суп, додавши замість томатів — гриби.

Тости з грибами

Фото: envato.com

Вам знадобляться:

  • Скибочки хлібу — 5-6 шт.

  • Вершкове масло — 2 ст. л

  • Тертий сир — 100-150 г

  • Часник — змолоти ½ ст. л

  • Гриби — 300 г

  • Сіль — на смак

  • Улюблена зелень — ⅓ склянки

Як готувати:

  1. Обсмажте хліб на пательні протягом кількох хвилин чи за допомогою тостеру, поки не утвориться хрустка скоринка.

  2. Гриби наріжте тоненькими скибочками та помішуючи обсмажте їх на середньому вогні протягом 7 хвилин. До них додайте часник, сіль, зелень.

  3. Далі намастіть скибочки хліба маслом та грибною сумішшю. Зверху натріть сир.

Подібні тости можна, до речі, взяти з собою на роботу або навчання - такий смачний, ситний і корисний перекус вгамує голод вмить.

Креветки з рисом

Фото: envato.com

Ця страва буквально з двох інгредієнтів, яка буде готове за 20 хвилин. Приготувати її не складніше, ніж бутерброди.

Вам знадобляться:

  • Рис - 1 склянка (можна 2 склянки відвареного заздалегідь)

  • Королівські креветки - 8 штук

  • Морква, часник, соєвий соус, зелений горошок

Як готувати:

  1. Креветки обсмажити на вершковому маслі на сковороді по 2 хвилини з кожного боку.

  2. Тим часом в іншій сковороді з'єднати відварений рис з подрібненою морквою, додати часник і 3 ст.л. соєвого соусу. Протушкувати 5-6 хвилин.

  3. В кінці рис з овочами з'єднати з обсмаженими креветками і перемішати. Вечеря готова!

Стейк Рібай

Фото: envato.com

Що знадобиться:

  • Яловичий стейк товщиною 4-5 см

  • Сіль, вершкове масло, часточка часнику, гілочка розмарину

Як приготувати:

  1. Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинної рафінованої олії.

  2. Стейк посолити і поперчити.

  3. Обсмажити м'ясо з двох сторін до бажаного ступеня.

  4. В середині приготування додати на сковороду шматочок вершкового масла, часник і розмарин.

Любителям яскравого м'ясного смаку підійде ступінь прожарювання medium rare - по 2,5 хвилини з кожного боку. Тим, кому подобається м'яке і соковите м'ясо зі скоринкою, припаде до душі ступінь прожарювання medium - по 7-8 хвилин з кожного боку. Хто не сприймає "сире" м'ясо, краще смажити стейк medium well - обсмажувати м'ясо треба по 10-12 хвилин з кожного боку і в процесі рясно поливати соком, що виділяється.

Сподіваємося ви матимете смачну та приємну вечерю та відпочинете після робочого дня чи навчання. Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?