Як зробити домашнє морозиво з сезонних ягід: 5 кращих рецептів
Категорія
Лайфхаки
Дата публікації

Як зробити домашнє морозиво з сезонних ягід: 5 кращих рецептів

Як зробити домашнє морозиво з сезонних ягід: 5 кращих рецептів
Джерело:  ihappymama.ru

Чим найкраще пригостити себе, рідних і друзів в цю спеку? Морозивом! А ще краще - морозивом із ягід.


Lady.ONLINE.UA пропонує вам 5 рецептів цих ласощів.


Сорбет з вишень


Вам знадобляться:


1 кг замороженої вишні без кісточок;

3/4 склянки цукру; половинка лимона;

2 ст. л. води.


готуємо:


Дістаємо з морозилки вишню, даємо їй трохи відтанути. Потім кидаємо в блендер і збиваємо. Готуємо цукровий сироп: змішуємо цукор і воду з соком половинки лимона.


Ставимо на середній вогонь і гріємо до отримання однорідної маси. Не забуваємо помішувати. Готовий сироп вливаємо в блендер до вишень. Все це збиваємо.


Ставимо готовий сорбет в морозильник на кілька годин. При цьому періодично перемішуємо морозиво, щоб воно вийшло ніжним і красивим.



Сорбет з полуниці 


Вам знадобляться:


400 г полуниці;

150 г звичайного йогурту, без добавок;

50 г цукрової пудри;

1 ст. л соку лимона.


готуємо:


Миємо полуницю, позбавляємося від непотрібних листочків. Полуницю збиваємо в блендері. Додаємо до збитою полуниці цукрову пудру, лимонний сік і йогурт. Знову збиваємо.


Заливаємо масу у формочки для морозива або іншу зручну для вас тару, прибираємо в морозилку на кілька годин.


Сорбет з малини і чорниці


Вам знадобляться:


200 г малини;

400 г чорниці;

200 г цукру;

половинка лимона.


готуємо:


Чорницю збиваємо в блендері разом з цукром. Потім туди ж кладемо малину і збиваємо ще зовсім трохи - малина дуже ніжна.


В отриману масу додаємо сік лимона і добре перемішуємо до повного розчинення цукру.


Готову суміш розливаємо по формах, ставимо на 3 години в морозильник. Не забуваємо помішувати сорбет.



Сорбет з чорниці з ваніллю


Вам знадобляться:


200 мл кокосового молока;

1 ч. л. екстракту ванілі;

75 г чорниці; 4 ст. л. цукру.


готуємо:


Беремо половину обсягу кокосового молока, додаємо ванільний екстракт і цукор, збиваємо в блендері 5-7 хвилин.


Масу розливають по формах, щоб вони заповнилися наполовину, і ставимо в морозилку на годину, щоб вона прихопила.


Решта кокосове молоко змішуємо з чорницею, збиваємо 5-7 хвилин. Через годину додамо цю суміш до тієї, що стояла в морозильнику.


Далі морозиво повинно пробути в холоді ще як мінімум 4 години.




Сорбет із м'яти


Вам знадобляться:


1,5 склянки цукру;

1 стакан подрібненої свіжої м'яти;

1 лимон;

1 склянку окропу;

1/2 склянки лимонного соку.


готуємо:


Зрізаємо з лимона цедру, кладемо її в миску, додаємо цукор і подрібнену м'яту. Заливаємо все це окропом, накриваємо і залишаємо настоятися 20 хвилин.


Через 20 хвилин проціджуємо рідину і даємо охолонути. Потім додаємо лимонний сік, ретельно перемішуємо.


Готову суміш заливаємо в пластиковий контейнер і ставимо в морозильник на 8 годин. Кожні 40 хвилин перемішуємо сорбет.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішм