Категорія
Стильний Гід Онлайн
Дата публікації

Який колір пасує саме вам? Найповніший гід по кольоротипам

Джерело:  online.ua
Який колір пасує саме вам? Найповніший гід по кольоротипам

В чому секрет створення луків, які ідеально б пасували будь-кому? Стилісти використовують кольоротипи для того, щоб підібрати відтінок, який пасуватиме тій чи іншій людині. Визначення кольоротипу дає можливість зрозуміти, які речі вам дійсно пасують, а від яких краще відмовитися. Гід Онлайн створив найповніший гід по кольорам та кольоротипам - дізнайтеся, який колір пасує саме вам.

Що таке кольоротип?

Що таке кольоротип
Фото: envato.com

Кольоротип — це палітра відтінків, які пасують кожній людині. Вони визначаються індивідуально, зважаючи на колір очей, волосся, шкіри. Кольоротип допомагає підбирати влучні образи, які підкреслюють зовнішність людини.

Саме тому при формуванні гардеробу потрібно враховувати свій кольоротип. Адже розуміючи те, які відтінки вам пасують, набагато легше створити вдалі луки. Кольоротип можна використовувати не лише для одягу, а й для аксесуарів, взуття, косметики.

І так, зовсім не обов'язково, щоб усе, що на вас надіто, було виключно відповідного кольоротипу. Достатньо, щоб він просто переважав. Приклад – куртка, сорочка, светр чи будь-який інший одяг для верхньої половини тіла завжди більше привертає увагу, ніж спідниця чи штани. Тому потрібно намагатися, щоб саме вони відповідали кольоротипу зовнішності. А аксесуари, навпаки, можуть використовувати для надання образу деякого розмаїття.

Як визначити свій кольоротип зовнішності?

Як визначити свій кольоротип
Фото: envato.com

Загалом експерти визначають чотири кольоротипи, які мають назви за порами року: зима, весна, літо та осінь. Визначити свій кольоротип можна легко в домашніх умовах.

  • Для початку змийте косметику з обличчя, станьте перед дзеркалом. Зробити це потрібно при денному світлі.

  • Далі візьміть до рук дві тканини (або аркуші паперу) різних відтінків: теплий бежевий та холодний рожевий. Придивіться, як ви виглядаєте з кожним з них і який пасує найбільше. Якщо вам личить теплий відтінок, то ви осінь або весна, а якщо холодний, то літо чи зима.

  • Також можна скористатися простим білим аркушем паперу. Прикладіть його до обличчя і перевірте, який відтінок має ваша шкіра на його фоні. Якщо шкіра здається синішою, то у вас холодний кольоротип, а якщо зеленішою, то теплий.

  • Далі потрібно встановити контрастність. Зосередьте увагу на власному обличчі та подивіться, які елементи виділяються найбільше. Якщо колір волосся чи очей виділяється на загальному фоні, то у вас контрастний тип зовнішності. Якщо ж у зовнішності все гармоніює, то у вас менш контрастний тип.

  • Також можна скористатися простим білим аркушем паперу. Прикладіть його до обличчя і перевірте, який відтінок має ваша шкіра на його фоні. Якщо шкіра здається синішою, то у вас холодний кольоротип, а якщо зеленішою, то теплий.

  • Є й інші варіанти. Наприклад, можна подивитися на свої вени на зап'ястях при природному освітленні. Якщо вони добре помітні та віддають синовою – ваш кольоротип зовнішності холодний. Якщо ж їх видно слабо і при цьому помітна деяка зеленість, то теплий.

  • А хтось взагалі рекомендує оцінювати свою шкіру на поєднання її із золотом чи сріблом. Але оскільки навряд чи у вас є великі відрізи тканини таких кольорів, можна скористатися порівнянням із зображенням на екрані смартфона. Холодний кольоротип поєднуватиметься зі сріблом, теплий – із золотом. "Не поєднується" в даному контексті - візуальне підкреслення таким фоном плям, блідості або інших шкірних дефектів.

  • Далі потрібно встановити контрастність. Зосередьте увагу на власному обличчі та подивіться, які елементи виділяються найбільше. Якщо колір волосся чи очей виділяється на загальному фоні, то у вас контрастний тип зовнішності. Якщо ж у зовнішності все гармоніює, то у вас менш контрастний тип.

  • Тож якщо у вас холодний тип, то при контрастній зовнішності ваш кольоротип зима, а при менш контрастній — літо. Якщо теплий та контрастний, значить ваш кольоротип осінь, а при менш контрастній — весна.

Які відтінки підходять різним кольоротипам зовнішності?

Які відтінки підходять різним кольоротипам

Обирати відтінки для свого стилю потрібно з урахуванням власного кольоротипу. Пропонуємо розібрати, які саме кольори підходять кожному з них.

Кольоротип зима — що носити та яких відтінків уникати

Люди зимового кольоротипу мають темне волосся та холодний, голубоватий відтінок шкіри. Таким людям потрібно вибирати насичені відтінки: смарагдовий, бордовий, чорний, винний, електрик (синій) та сірий.

Яких кольорів уникати: голубий, червоний, помаранчевий, жовтий, рожевий, синій.

Кольоротип весна — що носити та яких відтінків уникати

Люди такого типу дуже легкі, мають світлу шкіру, світлі кольори волосся. Колір очей у такого типу голубий чи зелений. Але завжди світлий. Часто у людей такого типу проступає природний рум'янець. Такому кольоротипу підходять світлі пастельні тони: абрикосовий, ніжно-голубий, персиковий, бежевий, світло-рожевий, шоколадний, м’ятний.

Яких кольорів уникати: яскраво фіолетовий, синій, червоний, чорний.

Кольоротип літо — що носити та яких відтінків уникати

Зазвичай люди з таким кольоротипом мають волосся холодних відтінків, світло-рожевий тон шкіри, яка ще й швидко засмагає, набуваючи красивого золотистого або бронзового відтінку. Очі світлі, яскраві. Їм підходять холодні відтінки: сірий, голубий, фіолетовий, вишневий, білий, синій, малиновий, винний.

Яких тонів уникати: помаранчевий, жовтий, чорний.

Кольоротип осінь — що носити та яких відтінків уникати

Зазвичай кольоротип осінь — це люди з яскравою контрастною зовнішністю, які притягують погляд оточуючих. У них руде, шоколадне волосся та зелені або світло-карі очі. Їм підходять такі відтінки: сливові, темно-зелені, бордові, охра, жовтий, шоколадний і кремовий.

Яких кольорів уникати: не варто вибирати одяг і аксесуари, які мають відтінок холодних тонів (лимонний, голубий, рожевий, фіолетовий).

Висновок

Секрет ідеального образу криється в розумінні кольоротипів. Саме так і створюють круті луки відомі дизайнери та стилісти. Тому рекомендуємо взяти на замітку кольоротипи і визначити свій. Так ви зможете формувати свій гардероб і створювати образи на всі випадки життя, які точно пасуватимуть вам.

Але найголовніше – свій кольоротип можна коригувати. Правильний тональник, новий колір волосся, контактні лінзи – і можна повністю змінити те, що було вам даровано від природи. З іншого боку, це вимагатиме від вас значних зусиль та витрат часу, тоді як використання природного кольоротипу вигідно підкреслить ваші вроджені особливості без зайвих проблем. Саме тому дуже важливо знати, як вибрати свій колір. Сподіваємося, що наші поради виявляться вам корисними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?