Життя без Facebook і Instagram: 10 сервісів для позбавлення від інтернет-залежності
Категорія
ТехноГід Онлайн
Дата публікації

Життя без Facebook і Instagram: 10 сервісів для позбавлення від інтернет-залежності

Життя без Facebook і Instagram: 10 сервісів для позбавлення від інтернет-залежності
Джерело:  online.ua

Залежність від інтернету і соціальних мереж стала одною з головних проблем у двадцять першому сторіччі. Просте бажання переглянути смішні відео з котиками, веселі картинки, фото друзів і колег стає єдиним заняттям у вільний час, який можна провести з сім'єю, дітьми, друзями чи просто за читанням книги. Гід Онлайн розібрався, як позбавитися від інтернет-залежності і які сервіси у цьому допоможуть - почніть жити реальним життям без Facebook і Instagram.

Як позбавитися від інтернет-залежності?

Фото: envato.com

Через велику кількість проблем на роботі або в навчанні, напружений ритм життя і велику кількість задач ми намагаємося розслабитися і відпочити в соціальних мережах. Але згодом це бажання перетворюється в справжню залежність.

Для того, щоб звільнитися від інтернет-залежності і почати жити реальним життя, потрібно діяти рішуче! Обмежте роботу з телефоном або планшетом та встановіть для себе жорсткі рамки. Вважаєте, що у вас не вистачить сили волі? Тоді на допомогу прийдуть спеціальні сервіси. Вони допоможуть відстежувати діяльність в гаджеті, блокувати застосунки і обмежувати час робот з ними.

10 сервісів для позбавлення від інтернет-залежності

Фото: unsplash.com

Stay free — лише для Android — безкоштовний

Простий застосунок Stay free допоможе зібрати статистику про вашу активність у гаджетах. Він допоможе зрозуміти, скільки часу ви проводите в Instagram, Facebook, ТікТок тощо. Всі данні ви отримаєте у вигляді графіків, які наочно покажуть в яких застосунках ви проводите найбільше часу.

Уся діяльність застосунку ведеться у форматі гри: чим менше ви користуєтеся телефоном, тим більше отримуєте балів. Також тут є рейтинг гравців, де ви зможете порівняти свої досягнення з іншими.

Forest — для IOS , для Android — безкоштовний

Forest — це застосунок, який допоможе скоротити час використання всіх сервісів через вирощування дерев. Суть його проста: чим менше ви користуєтеся телефоном, планшетом, тим зеленіше стає віртуальний ліс, який вирощується у Forest‘і.

Для користувачів гаджетів Android застосунок абсолютно безкоштовний, а от власникам техніки IOS доведеться заплатити за підписку 2 долари. Щоб почати користуватися ним, потрібно активувати режим зосередження і виставити таймер. За цей час будуть рости дерева.

Menthal — лише для Android — безкоштовний

Menthal — це ваш таємний шпигун за гаджетами. Він допоможе зрозуміти, які саме застосунки ви використовуєте протягом дня найбільше. Застосунок встановить з ким і як часто ви спілкуєтеся, на які програми витрачаєте найбільше часу.

Для початку потрібно встановити застосунок і користуватися телефоном кілька днів у звичайному режимі. Згодом ви отримаєте повний аналіз своєї мобільної активності й на основі цієї інформації зможете зрозуміти вразливі точки.

AppBlock — IOS, Android — безкоштовний

Цей застосунок ідеально підійде для людей, що обожнюють азарт. Адже за той час, коли ви не берете до рук телефон, вам нараховуватимуться віртуальні гроші, а якщо ви не зможете протриматися, то втратите все. Головна фішка в тому, що купуєте ви віртуальні монети за реальні гроші, тобто ризик дійсно великий.

SPACE — IOS, Android — безкоштовний

Цей застосунок допоможе ефективно обмежити активність роботи у смартфоні. Він є безкоштовним і має дуже простий інтерфейс.

Після встановлення вам потрібно буде пройти невелике опитування і вказати свої больові точки — головні сервіси, котрі забирають більшість часу. Після цього ви зможете вибрати, які обмеження на використання ввести та притримуватися, а також вказати, скільки дозволено вдень розблоковувати екран (конкретна кількість разів)

Detox — лише для Android — безкоштовний (але є і платна версія)

Застосунок допоможе встановити таймер на використання того чи іншого сервісу. Для початку проаналізуйте свою діяльність в телефоні та зрозумійте, які саме маєте проблемні точки.

Він працює дуже просто: ви встановлюєте часовий ліміт на Instagram, Facebook, ТікТок або будь-який інший сервіс. Це може бути 30 хвилин, година, дві години та більше. Detox буде відстежувати вашу діяльність кожного дня і після того, як встановлений час вийде, застосунок заборонить вам заходити в сервіс.
.
Pause — IOS, Android — безкоштовний

Цей застосунок допоможе позбавитися від залежності не тільки вам, а й вашим друзям. Суть застосунку проста: ви запрошуєте у Pause своїх друзів і змагаєтеся один проти одного в тому, хто більше протримається без улюбленого гаджета.

Для цього вам потрібно встановити таймер на певний час (від 30 хвилин) і увімкнути в налаштуваннях режим польоту. Так ви зможете перевірити, хто з вас має кращу витримку.

QualityTime — лише для Android — безкоштовний

QualityTime допоможе повністю відстежувати діяльність в мережі. За його допомогою ви зможете повністю проаналізувати свою роботу в телефоні або інших гаджетах.

Застосунок допоможе обмежити час використання тих або інших сервісів. У ньому можна створити кілька профілів: для роботи, відпочинку, розваг.

Ingress Prime — IOS, Android — безкоштовний

Цей застосунок не допоможе вимкнути гаджет або відстежити діяльність в мережі. Але він допоможе вийти на вулицю і прогулятися тут. Ingress — це сервіс віртуальної реальності. Гра розгортається в режимі реального часу прямо на мапі вашого міста.

Для того, щоб пройти певні змагання і дійти до цілей, вам потрібно буде встати з дивана і добратися до об’єктів на карті. З цим застосунком ви на довгий час забудете про гортання стрічки в соцмережі.

Flipd — IOS, Android — безкоштовний

Це дуже простий застосунок, який допоможе сфокусувати свою увагу на роботі або навчанні і тимчасово обмежити використання смартфону. Як Flipd працює: ви встановлюєте бажаний час, протягом якого не хочете відволікатися на смартфон, а застосунок блокує екран.

Але не варто переживати, якщо вам все ж потрібен буде смартфон, то ви зможете його розблокувати, але лише раз на одну хвилину. У випадку, коли вам потрібно буде вимкнути програму повністю до закінчення часу, то можна буде просто перезавантажити телефон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?