Категорія
Рецепти
Дата публікації

Яблучний крамбл: прості рецепти приготування в домашніх умовах

Джерело:  online.ua
Яблучний крамбл в формі для випікання, готовий до подачі

Страв з яблуками дуже багато, рецепти досить різноманітні — від пиріжків до вишуканих штруделів. Класичний рецепт яблучного крамблу — це ідеальний десерт для теплих днів, а також зимових вечорів. Теплий пиріг прямо з духовки, запашний та ароматний, що може бути кращим під час сімейної вечері чи просто посиденьок з друзями! Крамбл від англійського “crumble” перекладається, як “крихти”. Це страва, яку можна приготувати в солоному або солодкому варіанті, все залежить від наповнення.

Коротка історія створення простого рецепту – яблучний крамбл

Солодкі тушковані яблука, які покриті крихтами тіста з'явилися у Великій Британії під час Другої світової війни. Кількість продуктів у той час була нормованою. В часи війни всілякі вишукані частування у вигляді тістечок та пудингів були розкішшю. Такі “делікатеси” не кожен міг собі дозволити. Англійські домогосподарки вигадували смачні десерти з простих і доступних продуктів. Яблучний крамбл з'явився саме завдяки домогосподаркам, що хотіли порадувати рідних смачною домашньою випічкою. Саме вони придумали, як зробити яблучний крамбл.

В часи Другої світової війни був катастрофічний брак продуктів, тож раціон сімей був дуже мізерним, проте британки, як і раніше, хотіли радувати своїх дітей чимось теплим і духмяним. Неймовірними зусиллями діставалися борошно та цукор. А в час, коли це вдавалося, господині готували простий десерт із яблук. Приготування яблучного крамблу було цілим ритуалом.

Після завершення війни цей “англійський десерт” став досить популярним. Зараз немає дефіциту товарів і продуктів, в тому числі, тому з часом рецепт яблучного крамблу трохи модернізувався. Для солодкої начинки можна використовувати не тільки яблука, також різноманітні ягоди та фрукти. В крихту господині почали додавати олію, коричневий цукор і горіхи.

Яблучний крамбл в формі для випікання, готовий до подачі

Як приготувати яблучний крамбл, які продукти знадобляться

Рецепт десерту з англійськими нотками:

  • 1 кг нарізаних очищених яблук;

  • 1 столова ложка води;

  • 1 чайна ложка лимонного соку;

  • 1 стакан білого цукру;

  • ¾ склянки борошна;

  • ½ чайної ложки меленої кориці;

  • ¼ чайної ложки меленого мускатного горіха;

  • ¼ чайної ложки солі;

  • ½ пачки вершкового масла.

Процес приготування

Розігрійте духовку до 190 градусів Цельсія.

Покладіть нарізані яблука у форму. Змішайте воду та лимонний сік і збризніть яблука.

Змішайте в мисці цукор, борошно, корицю, мускатний горіх і сіль. Додайте шматочки вершкового масла і перемішайте за допомогою міксера/блендера, поки суміш не стане крихтою. Рівномірно посипте поверх яблук.

Випікати в розігрітій духовці до золотистого кольору приблизно 45 хвилин.

Найкраще смакує з кулькою вершкового морозива.

Щоб приготувати крамбл, краще обрати тверді яблука, вони не розпадуться при обробці високими температурами. Як зробити десерт низькокалорійним, а також кориснішим, варто замінити пісочне тісто на вівсяні пластівці. Вівсянка при запіканні стає хрусткою й набуває тонких ноток горіхового смаку.

Британці полюбляють подавати крамбл “з печі “ у композиції з кулькою ванільного пломбіру. Морозиво повільно тане і розкриває смак цього простого але такого смачного десерту — робить його більш свіжим і соковитим. Господиням на замітку: “Пісочне тісто для яблучного крамбла може зберігатися в морозилці близько місяця “.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?