На ремонт доріг в Україні піде 14 млрд грн: опублікована інтерактивна карта
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

На ремонт доріг в Україні піде 14 млрд грн: опублікована інтерактивна карта

На ремонт доріг в Україні піде 14 млрд грн: опублікована інтерактивна карта

У 2016 році на ремонт автомобільних доріг в Україні буде виділено більше 14 мільярдів гривень.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського.
Під час відкриття відремонтованої ділянки дороги Н-09 Львів - Івано-Франківськ Пивоварський заявив, що в ході реалізації проекту засвоєно кілька уроків.
"Перше, ми можемо будувати дороги недорого за європейськими цінами, для цього необхідно провести відкритий тендер. Друге, у українських компаній є технічні можливості проводити якісні ремонти доріг за сучасними технологіями. Третє, під час ремонту ми можемо використовувати практично повністю місцеві матеріали. У цьому проекті локалізація склала близько 90%", - повідомив Пивоварський.
Також міністр уточнив, що суцільний ремонт однієї дороги має набагато більший ефект, ніж розпорошення грошей на ямковий ремонт на великій території.
"Тому аналогічний підхід до ремонту буде використовуватися в 2016 році по всій Україні. Переважна більшість коштів, призначених для відновлення доріг, тобто більше 14 млрд грн буде направлено саме на суцільні ремонти. Це дозволить країні поступово відійти від неефективної практики ямкових ремонтів", - сказав міністр.
У Міністерстві інфраструктури також повідомили, що джерелами фінансування будуть державний і місцеві бюджети, фонд регіонального розвитку, надходження від експерименту на митницях в декількох регіонах і кредитні ресурси.
Планується, що на ці кошти буде відновлено суцільне покриття на більш ніж 1700 км автодоріг. Роботи почнуться з квітня.
Крім того, опублікована інтерактивна карта ремонту автомобільних доріг на 2016 рік.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?