Росія озвучила НАТО умову деескалації ситуації навколо України
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія озвучила НАТО умову деескалації ситуації навколо України

Росія озвучила НАТО умову деескалації ситуації навколо України
Джерело:  online.ua

Заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко повідомив, що деескалація ситуації навколо України можлива лише у разі виконання нею мінських угод і припинення військового сприяння Україні з боку країн НАТО.

Джерело: пресконференція заступника глави МЗС РФ

Умова Росії до НАТО

Підводячи підсумки вчорашнього засідання Ради РФ-НАТО та подальшу неспроможність ухвалити рішення про алгоритм подальших кроків, заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко повідомив про фундаментальні відмінності у підходах Альянсу та РФ до безпеки.

Фундаментальні відмінності у підходах до європейської безпеки сьогодні не дозволили ухвалити конкретні рішення алгоритму наших подальших дій. Ми також зазначили, що російські пропозиції були запропоновані письмово, вони абсолютно зрозумілі, вони взаємопов'язані, їх не можна розглядати як булку, з якої можна щось виклювати, родзинки якісь, - заявив він у Брюсселі.

Також представник РФ додав, що Кремль розраховує на те, що країни НАТО нададуть свої міркування про те, як можна піти шляхом виконання запропонованих Росією домовленостей, або пояснять, чому вони неприйнятні.

Також Глушко назвав умови деескалації ситуації навколо України. Це виконання Мінських домовленостей та припинення постачання озброєнь.

Насамперед, необхідно примусити владу в Києві до повного та безумовного виконання мінських домовленостей. Будуть мінські домовленості виконані - не буде жодної загрози ні безпеці Україні, ні територіальній цілісності. Для того, щоб сприяти такій деескалації, країни НАТО мають припинити будь-яке військове сприяння Україні, припинити постачання озброєнь туди, відкликати інспекторів, інструкторів, офіцерів і солдатів, що власне і передбачено відповідними положеннями Мінських домовленостей, - наголосив Грушко.

Іншого способу вирішення ситуації представник РФ не бачить.

Ще раз підкреслю: іншого шляху оздоровлення ситуації в Україні та навколо неї, окрім виконання Мінських угод, не існує. Ми продовжуватимемо твердо добиватися від усіх наших партнерів, включно і членів НАТО, слідувати цим міжнародним домовленостям, – заявив Грушко.

Звинувачення України у невиконанні Мінських угод

Кремль звинувачує Україну у невиконанні Мінських угод перш за все через те, що українська сторона відмовляється  вести прямі переговори з бойовиками та проводити вибори на Донбасі до виведення російських військових, роззброєння терористів та взяття під контроль українсько-російського кордону.

Україна також звинувачує Росію в невиконанні мінських угод щодо припинення вогню, звільнення утримуваних осіб та відкриття КПВВ.

Нагадаємо, що на переговорах Росія-НАТО сторони не дійшли згоди щодо жодного з обговорюваних питань, проте погодилися підтримувати контакт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?