Путін відповів на прохання Держдуми про визнання "ЛДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін відповів на прохання Держдуми про визнання "ЛДНР"

Путін відповів на прохання Держдуми про визнання "ЛДНР"
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля заявив, що російська сторона повинна робити все для вирішення проблем Донбасу, проте за умов Мінських домовленостей.

Джерело: пресконференція Путіна та Шольца

Путін хоче дотримання Мінських домовленостей

На спільній пресконференції після переговорів з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президент Росії Володимир Путін заявив, що мінські угоди щодо врегулювання на сході України ще мають потенціал, коли коментував звернення Держдуми про визнання Росією "ЛДНР".

Депутати парламенту (Держдуми РФ) орієнтуються на суспільну думку, своїх виборців і вони тонко її відчувають. В нашій країні більшість людей співчувають жителям Донбасу, підтримує їх і сподівається, що ситуація докорінно зміниться в кращий бік, - сказав Путін.

Путін додав, що російська сторона хоче робити все для вирішення проблеми Донбасу.

Я виходитиму з того, що ми повинні зробити все для вирішення проблеми Донбасу, але зробити це все насамперед виходячи з можливостей виконання Мінських угод. Ми сподіваємось, що наші партнери і за океаном, і в Європі, зроблять вплив на київську владу і це рішення буде знайдено, — заявив він.

Також очільник Кремля зазначив, що не хоче війни, саме тому РФ виступила з пропозиціями щодо так званих "гарантій безпеки" на адресу США та НАТО. Нагадаємо, що вони зокрема вимагають від Заходу ніколи не приймати до НАТО країни, які колись входили до СРСР, особливо Україну та Грузію.

Реакція США на можливе визнання "ЛДНР"

Посольство США в Україні зазначило, що голосування було спробою порушити суверенітет України.

Голосування в Думі щодо «ЛНР/ДНР» сьогодні є черговою одіозною спробою порушити суверенітет України та явним порушенням Мінських угод, які зобов’язують підписантів реінтегрувати ці регіони. Ми – разом з Україною, - зазначили в посольстві.

Нагадаємо, що в МЗС України заявляли, що визнання РФ тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях незалежними буде означати вихід Москви з Мінських домовленостей. Про це знають і закордонні партнери України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?