МЗС відреагувало на заяви бойовиків про "наступ" на Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС відреагувало на заяви бойовиків про "наступ" на Донбас

МЗС відреагувало на заяви бойовиків про "наступ" на Донбас
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ відреагували на заяви бойовиків ОРДЛО про те, що Україна нібито готує наступальні операції на Донбасі. У МЗС такі заяви категорично спростовують.

Джерело: заява МЗС

МЗС спростувала фейкові заяви бойовиків

У МЗС повідомили, що українська влада не має наміру розпочинати будь-який наступ на Донбасі.

Твердження про нібито намір української влади розпочати наступальну операцію на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях не відповідають дійсності, - розповіли в МЗС.

Також там наголосили, що Україна не проводить та не планує жодних диверсій на Донбасі.

Ми категорично відкидаємо спроби Росії загострити і так напружену безпекову ситуацію. Залишаємося непохитно відданими політико-дипломатичному врегулюванню, разом з партнерами докладаємо максимальних зусиль, аби знизити напругу та втримати ситуацію в руслі дипломатичного діалогу, - підкреслили в міністерстві.

Там відмітили, що РФ розгортає кампанію із поширення масованої дезінформації, збільшує кількість обстрілів українських позицій та цивільної інфраструктури із забороненої Мінськими угодами зброї та ескалює безпекову ситуацію.

Закликаємо міжнародне співтовариство - іноземні держави та міжнародні організації - негайно засудити провокації Російської Федерації та її окупаційних адміністрацій на Донбасі, які підважують процес політико-дипломатичного врегулювання, - підсумували в МЗС.

Фото - скріншот

Бойовики оголосили евакуацію жителів ОРДЛО

Нагадаємо, що 18 лютого ватажки так званих "ЛДНР" оголосили про евакуацію жінок, дітей та людей похилого віку до Ростовської області РФ. Вони аргументують це тим, що ЗСУ нібито готують наступ на Донбасі.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вже закликав населення не вірити дезінформації та запевнив, що українська сторона не готує наступи, а стріляє у відповідь лише коли є загроза особовому складу або цивільному населенню.

У РФ спочатку заявили, що нічого не знають про евакуацію, згодом Путін оголосив, що доручив губернатору Ростовської області прийняти евакуйованих і роздати їм по 10 тис рублів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?