Німецький канцлер Шольц розсварився з Путіним через Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Німецький канцлер Шольц розсварився з Путіним через Донбас

Німецький канцлер Шольц розсварився з Путіним через Донбас
Джерело:  online.ua

Німецький канцлер Олаф Шольц під час Мюнхенської конференції з безпеки відверто зізнався, що розсварився з очільником Кремля Володимиром Путіним, коли доводив останньому, що події на Донбасі не є подібними до того, що відбувалося на Балканах у 90-х. Про це політик розповів, відповідаючи на запитання колишнього американського сенатора Джо Лібермана.

Джерело: "ЄП"

Канцлер ФРН посперечався з Путіним про "геноцид на Донбасі"

Шольц спростував тезу офіційної Москви про те, що підтримка України з боку міжнародної спільноти "запросила Путіна до нападу".

За словами німецького канцлера, від російського президента постійно лунають звинувачення на адресу Заходу про те, що у 90-х держави НАТО розпочали військову операцію в Сербії.

Я відповідаю, що ми це робили, щоби запобігти геноциду... І коли він (Путін) відповідає, що на Донбасі геноцид – це смішно, я це прямо кажу. Але це його історія, - розповів Олаф Шольц про сварку з Володимиром Путіним.

Як уже згадувалося раніше, німецький канцлер декілька днів тому після поїздки до України відвідав Росію, де провів переговори з очільником Кремля.

Олаф Шольц та Володимир Путін під час переговорів у Кремлі (фото — kremlin.ru)

Окрім того, політик відповів на запитання Лібермана про те, чи не варто пришвидшити вступ України до НАТО та ЄС, звернувши увагу на те, що це розглядається.

Питання не в членстві України в НАТО. Цього не станеться в ближчому часі, і Путін це знає... Виходить, що ми бачимо конфлікт у Європі через питання, яке не на порядку денному, - наголосив Олаф Шольц.

За словами німецького канцлера, міжнародна спільнота, попри цей конфлікт, не розглядає можливість поставити під сумнів політику відкритих дверей ЄС та НАТО.

Що важливо розуміти, нещодавно у Мюнхені генсек НАТО Єнс Столтенберг попередив, що ризик війни в Україні реальний, оскільки Росія не відводить війська.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?