Зеленський висунув нову вимогу ЄС та НАТО після заяв Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський висунув нову вимогу ЄС та НАТО після заяв Путіна

Зеленський висунув нову вимогу ЄС та НАТО після заяв Путіна
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський звернув увагу на те, що називання Заходом можливих дат нападу РФ не є реальною допомогою Україні й озвучив нову вимогу НАТО та США під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції.

Джерело: сайт Офісу президента України

Зеленський вимагає надання Україні перспективи вступу до НАТО та ЄС

Щоб дійсно допомогти Україні не треба постійно говорити про дати імовірного вторгнення. Ми будемо захищати свою землю і 16-го лютого, і 1-го березня, і 31-го грудня. Нам на багато більше потрібні інші дати, - наголосив Володимир Зеленський, звернувши увагу на те, що чекає від міжнародної спільноти рішень, які дозволять наблизити дати вступу України до Євросоюзу та НАТО.

Глава держави вимагає, щоб офіційний Брюссель надав нашій країні офіційну перспективу вступу.

8 років тому (під час Революції гідності - ред.) українці зробили свій вибір, багато хто віддав за нього життя. Невже через 8 років після цього - Україна має постійно закликати до визнання Європейської перспективи?, - поцікавився у світових лідерів український президент.

Володимир Зеленський також повторив, що команда Володимира Путіна своїми провокаціями та вимогами намагається зупинити рух України до ЄС. За словами глави держави, поступки Кремлю тут неприпустимі.

З 2014 року РФ переконує, що ми обрали помилковий шлях, що у Європі нас ніхто не чекає. Хіба не Європа має постійно говорити і доводити діями, що це неправда… Чому ми уникаємо цього питання? Хіба Україна не заслуговує на прямі чесні відповіді?, - додав Зеленський.

Окрім того, український лідер закликав НАТО нарешті назвати дату вступу України в Альянс.

Нам кажуть - двері відкриті. Але поки що: стороннім вхід заборонено. Якщо не всі члени Альянсу хочуть нас бачити або всі члени Альянсу не хочуть нас бачити – скажіть чесно. Відкриті двері це добре, але нам потрібні відкриті відповіді, а не роками не закриті питання. Найкращий час (дати відповідь Україні - ред.) найближчий саміт у Мадриді, - підсумував Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?