Військові РФ пішли на прорив кордону у Київській області
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ пішли на прорив кордону у Київській області

Військові РФ пішли на прорив кордону у Київській області
Джерело:  online.ua

За інформацією Державної прикордонної служби, війська РФ намагаються прорвати державний кордон у Київській області.

Джерело: сайт Державної прикордонної служби

Військові РФ намагаються прорватись у Київську область 

Прикордонники повідомляють, що ворожа техніка зайшла на територію України через пункт пропуску Вільча.

Загони прикордонників разом з військовими прийняли бій та чинять опір ворожим силам.

Окрім цього російські військові з реактивних систем залпового вогню обстріляли позиції прикордонників служби Млачівка в Житомирській області.

Там також зазначили, що прикордонні підрозділи, залежно від ситуації, передислокуються на запасні позиції та діють у взаємодії із Збройними силами України та Нацгвардією.

За словами радника президента України Михайла Подоляка, україньска армія мужньо відбиває ворожі атаки по всіх напрямках.

Але, як сказав президент Зеленський, не тільки армія, але і всі громадяни України сьогодні – основа нашої оборони. Прийнято рішення про загальну мобілізацію. Кожен, хто може приєднатися до оборони країни, отримає таку можливість. Ветерани не тільки Збройних Сил, а й силових структур повинні приєднатися до захисту держави, - підкреслив Подоляк.

Радник президента зауважив, що обороноздатність залежить від спокійного функціонування суспільства, тоді як РФ намагається повністтю дестабілізувати ситуацію в Україні.

Тому підтримувати нормальну роботу державних інституцій, нормальну роботу підприємств, забезпечення людей необхідними товарами та послугами. Це - те, чому може допомогти кожен громадянин на своєму місці, - зазначив Подоляк.

Тим часом у Кремлі оголосили умови припинення військової агресії проти України.

За словами прессекретаря очільника Кремля Володимира Путіна Дмитра Пєскова, терміни вторгнення РФ в Україну будуть залежати від результативності та кмітливості.

У Кремлі не приховують, що метою військової агресії є зміна влади в Україні.

Між тим глава Міноборони України Олексій Резніков повідомив, що українським військовим вдалось втримати лінію оборони на сході країни та завдати ворогу значних втрат.

Україна б'ється і б'ється успішно. ЗСУ нанесли окупантам відчутні втрати. Сьогодні десятки, якщо не сотні трун з ворогами поїдуть назад до Російської Федерації. На сході лінію оборони ми втримали, ворога відкинуто. Окупанти вже втратили 6 літаків, 2 вертольоти і 5 танків, - повідомив Резніков.

 Представники Центру стратегічних комунікацій оприлюднили відео зі знищенням російського вертольота Ка-52 над Межигір'ям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?