У Путіна визнають Зеленського президентом України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна визнають Зеленського президентом України

У Путіна визнають Зеленського президентом України
Джерело:  online.ua

Прессекретар очільника Кремля Володимира Путіна Дмитро Пєсков та глава МЗС РФ Сергій Лавров підтвердили, що визнають Володимира Зеленського чинним президентом України.

Джерело: "Інтерфакс"

У Кремлі пояснили відношення до Зеленського 

Так, звісно, Володимир Зеленський – президент України. Так, - підтвердив Пєсков.

Та у той же час глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Кремль не визнає демократичність українського уряду, оскільки той, за його словами, влаштовує геноцид власного народу.

Ми не бачимо можливості визнавати демократичним уряд, який пригнічує та застосовує методи геноциду до свого власного народу, - зухвало заявив Лавров.

При цьому він продовжив запевнювати, що РФ не намагається окупувати Україну.

Мета операції оголошена відкрито: демілітаризація та денацифікація, - повторив Лавров слова Путіна.

Між тим у Кремлі також відреагували на заяви радника Зеленського Михайла Подоляка про готовність до переговорів щодо нейтрального статусу України.

Це нова заява. Ми звернули на неї увагу. Це скоріше рух у бік позитиву. Тепер ми маємо її проаналізувати. Більшого поки що не можу сказати, - заявив Пєсков.

За його словами, рано чи пізно світова спільнота нормалізує відносини з РФ після того, як зрозуміє нібито необхідність російського вторгнення в Україну.

У міру того як наступатиме розуміння вимушеності цієї операції, розуміння неминучості твердих та рішучих дій з боку Росії для забезпечення безпеки, так чи інакше період нормалізації настане, - зазначив Пєсков.

При цьому очільник МЗС РФ Сергій Лавров звинуватив Володимира Зеленського у брехні стосовно заяви про готовність до обговорення нейтрального статусу України.

Володимир Зеленський (фото - facebook.com/president.gov.ua)

Він зараз вам просто говорить неправду. Бреше, попросту кажучи, коли він заявляє, що він готовий обговорювати нейтральний статус. Немає браку тих можливостей, які були втрачені президентом Зеленським, - заявляє Лавров.

Російська влада, яка у четвер почала відкриту війну проти України, заявила про готовність вести переговори про нейтральний статус України та відмову від розміщення на її території озброєнь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?