РФ готує висадку десанту в Одеській області
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ готує висадку десанту в Одеській області

РФ готує висадку десанту в Одеській області
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, російські окупанти розгортають корабельні групи в районі одеського узбережжя Чорного моря для подальшої висадки десанту в Одесі та Затоці.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

РФ готує вторгнення в Одеську область 

У Чорноморській операційній зоні російські окупанти продовжують підготовку до проведення морської десантної операції на Чорноморське узбережжя України (райони Затока, Одеса), - повідомляють представники Генштабу.

Відзначено розгортання корабельних груп флоту у відкритому морі.

Ворог деморалізований та продовжує нести втрати в особовому складі та техніці.

У той же час, українські військові за окремими напрямками починають перехоплювати ініціативу у ворога.

Ворог намагається втримати боєздатність своїх підрозділів розуміючи, що “легкої прогулянки” не вийшло. Він намагається уникати прямих зіткнень не тільки з Українським військом але й цивільними мешканцями, які блокують рух його колон. На території України перестає діяти російська пропаганда і “освободітєли” усвідомлюють, що їх тут ніхто не чекав, - зазначають представники Генштабу.

Зокрема, ворог припинив активні бойові дії на Волинському напрямку через великі втрати особистого складу та військової техніки.

На Поліському напрямку російські окупанти продовжують просування в напрямку Макарів – Брусилів – Фастів та частиною сил – на Київ.

Однак у напрямку населенних пунктів Малин та Ірпінь окупанти втратили наступальний темп.

На Чорнобильському напрямку, ворог намагався розвинути наступ у напрямку Демидів та Ірпінь, але також втратив наступальний потенціал.

У Житомирські області ворог намагається розмістити

передові підрозділи в районах населених пунктів Гореничи, Шпитьки, Петрушки.

Одночасно, противник розгортає польові та логістичні табори в районах населених пунктів Бородянка, Катюжанка, Гавронщина.

На Сіверському напрямку військові РФ продовжують наступ у напрямку Краснограда та Ізюма. У той же час ворог поніс значні втрати на рубежах Богодухів, Чугуїв, Шевченкове.

Ворожий наступ було зупинено у Чернігівській області.

У Генштабі також повідомили, що російським окупантам не вдалось повністю оточити Маріуполь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?