Окупаційні війська РФ готуються до захоплення Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупаційні війська РФ готуються до захоплення Києва

Окупаційні війська РФ готуються до захоплення Києва
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, ворог проводить перегрупування для подальшого наступу та штурму Києва.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти готують нову спробу захопити Київ 

Ворог проводить перегрупування з метою підготовки до чергової спроби взяти Київ. Після невдалого наступу у напрямку на н.п. Фастів противник здійснює спроби відновлення наступальних дій на зазначеному напрямку, - зазначають представники Генштабу.

Представники Генштабу також зазначають, що ворог продовжує зосереджувати зусилля із метою захоплення Сум, Харкова, Маріуполя та Миколаїва, аби забезпечити собі сухопутний коридор у анексований Крим.

Окупанти також пробують пробитись до адміністративних кордонів Луганської та Донецької областей.

Водночас ворог формує резерви, які дуже скоро будуть перекинуті в райони бойових дій на території України із метою посилення наступу.

У Херсоні через шалений спротив місцевого населення окупанти вирішили запровадити адміністративно-поліцейський режим. На територію області введені підрозділи Росгвардії, представники якої вже затримали понад 400 людей.

У Генштабі також попереджають про велику ймовірність здійснення диверсій на військових об’єктах та об’єктах цивільної інфраструктури у Рівненській та Львівській областях.

На Київщині ворог діє у Поліському районі силами окремих підрозділів зі складу 29, 35, 36 загальновійськових армій Тихоокеанського флоту та Повітряно-Десантних Військ РФ.

Силами до БТГр ворог здійснив переправу через річку Трубіж, блокував автотрасу Е95 в районі н.п. Залісся. Зазнав втрат на підступах до міста Чернігова та на інших напрямках.

З метою відновлення боєздатності угруповання, на територію України переміщено БТГр зі складу 55 окремої мотострілецької бригади 41 загальновійськової армії Центрального воєнного округу зі складу оперативного резерву.

противник силами окремих підрозділів 1-ї танкової армії (до 11 БТГр), 20-ї загальновійськової армії (до 8 БТГр), 6-ї загальновійськової армії (до 3 БТГр) Західного воєнного округу, 14-го армійського корпусу Північного флоту (до БТГр) намагається утримати рубіж від н.п. Сєверодонецьк до міста Суми.

Ворог не полишає спроб оточити Харків та зайняти рубіж по річці Дніпро. Також проводиться підготовка до наступу на Суми.

У Донецькій області ворог силами 1-го, 2-го армійських корпусів та окремими підрозділами зі складу 150-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії (до 7 БТГр) намагається продовжити наступ для виходу на адмінкордони області.

Силами окремих підрозділів зі складу 49-ї загальновійськової армії, 22-го армійського корпусу, 20-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії та Повітряно-Десантних Військ (до 17 БТГр) окупанти тримають оборону на рубежі від Херсона до Розівки. Спроби форсувати річку Південний Буг опинились безуспішними.

Російські окупанти утримують рубіж від міста Херсон до Каховки. Окремі підрозділи зі складу 49-ї загальновійськової армії Південного воєнного округу були зупинені північно-східніше міста Миколаїв уздовж річки Інгул.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?