Від Байдена вимагають надати Україні радянську військову техніку для захисту від РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Від Байдена вимагають надати Україні радянську військову техніку для захисту від РФ

Від Байдена вимагають надати Україні радянську військову техніку для захисту від РФ
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський та представники Конгресу США вимагають від очільника Білого дому Джо Байдена надати Україні стару військову техніку радянського виробництва для використання у війні проти РФ.

Джерело:  CNN

Від Байдена вимагають надати Україні радянську військову техніку 

Журналісти видання повідомляють, що члени Конгресу, а також президент Володимир Зеленський тиснуть на адміністрацію Байдена, вимагаючі надати Україні важкі озброєння радянських часів для протидії російським загарбникам.

Однак, як повідомляє видання, через майже 3 тижні російської збройної агресії проти України Вашингтон все ще не визначився із тим, як найбільш ефективно надати Україні військову допомогу, не спровокувавши масштабний конфлікт з Кремлем.

Конгрес і президент Зеленський чинять тиск на чиновників Байдена, щоб вони допомогли в передачі Україні більш важкого озброєння радянського виробництва. Маються на увазі винищувачі МіГ і зенітно-ракетні комплекси С-300.

Володимир Зеленський (фото - president.gov.ua)

Передбачається, що український президент завтра повторить свою вимогу у зверненні до Конгресу.

Повідомляється також, що представники Держдепу США намагаються визначити, які країни наразі мають системи ППО радянського виробництва С-300.

Проте залишається незрозумілим, як Вашингтон планує компенсувати таким країнам запаси зенітно-ракетних комплексів.

Тим часом білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, про спробу ракетної атаки збоку України.

За його словами, кілька днів тому білоруські та російські ППО сбили українську ракету Точка-У в районі Прип'яті.

Я вас попереджав, що нас будуть штовхати в цю операцію, в цю війну. Нас намагатимуться туди втягнути. Свідченням тому є буквально два дні тому вночі пуск черговий на територію нашої Білорусі - удар по нашій території - ракетою "Точка-У", яку ми успішно з росіянами перехопили і знищили над Прип'яттю. Десь там біля річки валяється. Кому цікаво, хто ближче, сходіть, подивіться. Це не закрито. Це не фейк - те, що я вам кажу. Просто ми про це не говорили. Нам треба було розібратися, що там відбувається, - заявив Лукашенко.

Білоруський диктатор заявив, що Білорусь не збирається приймати участь у війні в Україні.

Але навіщо це робиться? Для того, щоб нас порушити, і щоб ми почали відповідати. Але ми не такі простачки. Ми якщо відповімо, то відповімо пристойно вже. Що відчують всі. Поки терпимо, - заявив Лукашенко.

Насправді, Білорусь вже приймає участь у збройній агресії Кремля проти України, розміщуючи на своїй території російські окупаційні війська, та дозволяючи окупантам проводити ракетні обстріли та авіаційні удари по Україні зі своєї території.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?