РФ зосередила авіаудари в зоні ООС та Маріуполі
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ зосередила авіаудари в зоні ООС та Маріуполі

РФ зосередила авіаудари в зоні ООС та Маріуполі
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу розповів, що наразі війська окупантів зосереджують свої авіаційні удари на зоні операції Об’єднаних сил та місті Маріуполь.

Джерело: брифінг Олексія Арестовича

Авіаудари окупантів зосереджені на ООС та Маріуполі

Арестович проінформував, що основні бойові зусилля ворогів змістилися в зону ООС, міста Маріуполь та Миколаїв. Своєю чергою, Київ, Суми, Чернігів і Харків, за його словами, стали в оборону і ведуть місцеві дії тактичного значення, які не впливають на зростання рівня загроз.

Як ви бачите, третю добу противник намагається не застосовувати авіацію по Києву, Харкову, Сумах і Миколаєву або застосовує обмежено. Чому це трапляється? Ворог зібрав навколо нас п‘ятсот бойових літаків, але російська авіація не здатна проводити складні повітряні операції. Для цього потрібно багато-багато років навчання і багато-багато грошей, чого в них немає. Повітряні удари були одиничними літаками, по два літаки, максимум по чотири-шість літаків. 83 літаки наші Збройні сили вже збили. Це означає, що вони і так застосовували 120-150 літаків із 500, половини уже немає. Єдині райони, де зараз зосереджує свої авіаційні удари рф, це зона ООС і Маріуполь, - розповів Арестович.

За його словами, українська влада застосовує всі необхідні заходи, які мають полегшити ситуацію в цих районах, зокрема, з точки зору повітряного впливу.

Арестович запевнив, що воєнно-політичне керівництво контролює ситуацією в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?