Байден назвав Путіна воєнним злочинцем
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден назвав Путіна воєнним злочинцем

Байден назвав Путіна воєнним злочинцем
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден назвав президента HA Володимира Путіна "воєнним злочинцем", оскільки Росія посилює атаку на Україну.

Джерело: CNN

Байден вважає Путіна воєнним злочинцем

Я думаю, що він військовий злочинець, - сказав Байден.

Слова Байдена відображають зсув від попередньої позиції адміністрації США.

Офіційні особи, включаючи Байдена, раніше не заявляли, що в Україні скоюються військові злочини, посилаючись на те, що триває розслідування щодо того, чи можна використовувати цей термін.

Але чиновники чітко заявили, що вони вірять, що звірства відбуваються, і що навмисне напад на цивільних осіб буде вважатися військовими злочинами.

Зауваження президента говорять самі за себе, - сказала прес-секретар Білого дому Джен Псакі. Вона сказала, що Байден "говорив від серця".

За її словами, розслідування військових злочинів у Держдепі все ще триває.

Є юридичний процес, який триває — триває, продовжує тривати в Державному департаменті. Це процес, про який вони будуть мати будь-які оновлення.

Коли репортер поросив розповісти про це пізніше під час брифінгу, Псакі сказала: «Він відповідав на пряме запитання, яке було поставлено, і відповідав на те, що він бачив по телебаченню. Ми всі бачили варварські дії, жахливі дії іноземного диктатора в країні, які загрожують та забирають життя мирних жителів – атаки на лікарні, вагітних жінок, журналістів, інших, і я думаю, що він відповідав на пряме запитання.

Спочатку Байден відповів «ні», коли його запитали, чи є Путін військовим злочинцем, але негайно повернувся до групи репортерів, щоб уточнити, про що запитали. Коли його знову запитали, чи був Путін військовим злочинцем, він відповів ствердно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?