Зеленський нагадав Польщі про літаки для закриття неба над Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський нагадав Польщі про літаки для закриття неба над Україною

Зеленський нагадав Польщі про літаки для закриття неба над Україною
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський і Президент Республіки Польща Анджей Дуда провели відеоконференцію під час якої Зеленський подякував Польщі за прийом біженців, але при цьому висловив розчарування, що Україні не передали літаки.

Джерело: відеоконференція Зеленського з Дудою

Зеленський нагадав ціну незакриття неба над Україною

Володимир Зеленський укотре наголосив на необхідності унеможливити обстріли українських міст із повітря.

Він висловив розчарування тим, що літаки радянського виробництва, які є у східноєвропейських країн, зокрема Польщі, досі не передані нашій державі.

Хоча публічно і ці країни, і США заявляли про готовність до такого рішення.

Ціна зволікання з літаками – тисячі життів українців, які ми втрачаємо від ракетних та авіаційних ударів по мирних українських містах, – заявив Володимир Зеленський.

Фото - president.gov.ua

За його словами, літаки, танки та системи ППО великої дальності дали б Україні змогу реально захистити свободу на всій нашій території та переломити перебіг бойових дій.

Якщо партнери не допоможуть Україні з літаками й танками, а такі можливості у них є, то існує високий ризик, що російські війська створять вже не тільки ракетну загрозу для території наших сусідів – дружніх Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та країн Балтії, а й пряму загальновійськову. На їхніх кордонах, під їхніми містами. І підуть далі, – сказав Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?