Британія назвала умови зняття санкцій з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія назвала умови зняття санкцій з РФ

Британія назвала умови зняття санкцій з РФ
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що санкції, запроваджені проти російських осіб і компаній, можуть бути зняті, якщо Росія вийде з України та візьме на себе зобов’язання припинити агресію.

Джерело: Reuters

Санкції знімуть після припинення агресії

Велика Британія та інші західні країни використовують економічні санкції, щоб скалічити російську економіку та покарати президента Володимира Путіна за вторгнення в Україну, намагаючись змусити його відмовитися від того, що він називає спеціальною військовою операцією з демілітаризації та «денацифікації» України.

Трасс заявила, що санкції можуть припинитися, якщо Москва змінить курс.

Ці санкції можуть бути зняті тільки після повного припинення вогню та виводу військ, а також зобов'язання щодо припинення подальшої агресії. Крім того, є можливість накласти швидкі санкції, якщо буде подальша агресія в майбутньому. Це реальний важіль, який я думаю, можна використати

Британський уряд заявляє, що наразі ввів санкції проти банків із загальними активами в 500 мільярдів фунтів стерлінгів (658,65 мільярда доларів) і олігархів, членів їхніх сімей із статками понад 150 мільярдів фунтів стерлінгів.

Трасс також припустила, що криза зблизила Британію та Європейський Союз після того, як відносини стали сильно напруженими після Brexit.

Один з моментів, які я б сказала щодо цієї кризи, — ми дуже-дуже тісно співпрацювали з Європейським Союзом. Звичайно, є деякі сфери, з якими у нас є розбіжності з ЄС. Але по суті, ми всі демократичні країни, всі ми віримо у свободу і право людей обирати свій власний уряд, і ми дуже єдині в боротьбі, — сказала вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?