США озвучили попередження Україні щодо планів Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

США озвучили попередження Україні щодо планів Путіна

США озвучили попередження Україні щодо планів Путіна
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена поки не бачать вагомих причин припускати, що очільник Кремля Володимир Путін обмежить свою увагу Донбасом й забуде про інші регіони України. З таким попередженням виступив посол США в НАТО Джуліанна Сміт.

Джерело:  CNN

США попереджають, що Путін не обмежиться Донбасом в Україні

Але ми маємо докази того, що росіянам не вдалося досягти своїх початкових цілей. А це, як ви добре знаєте, було взяти Київ лише за кілька днів. Отже, через це я думаю, що Росія проводить переоцінку, і вони дали зрозуміти, що збираються змінити свою тактику, але почекаємо трохи. У наступні кілька днів Сполучені Штати у тісній співпраці з союзниками та урядом України шукатимуть доказів цього зсуву, - наголосив американський посол.

Журналісти також поцікавилися у Сміта, чи надасть Альянс українському лідеру Володимиру Зеленському винищувачі, Сміт сказала, що "це розмова, що розвивається", але зрештою ні.

Ми багато разів розмовляли із президентом Зеленським останніми тижнями. Ми чули прохання про допомогу. У багатьох випадках ми доставляли протиповітряні та протитанкові засоби, ми оцінюємо їхні потреби у протиповітряній обороні. Але якщо ви питаєте про реактивні літаки радянської епохи, відповідь буде негативною. Сполучені Штати вирішили, що конкретна пропозиція, висунута Польщею, неспроможна, винищувачі, МіГі, це суверенне рішення, вони можуть ухвалити це суверенне рішення. Але зараз Сполучені Штати дуже зосереджені на потребах у протиповітряній обороні, - зазначив Сміт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?