У Каховці окупанти відкрили вогонь по протестуючим місцевим жителям
Категорія
Україна
Дата публікації

У Каховці окупанти відкрили вогонь по протестуючим місцевим жителям

У Каховці окупанти відкрили вогонь по протестуючим місцевим жителям
Джерело:  online.ua

У Каховці на Херсонщині місцеві жителі проводили мітинг на підтримку України та вимагали від окупантів піти геть.

Джерело: "Суспільне"

У Каховці окупанти відкрили вогонь по протестуючим місцевим жителям 

Зазначається, що окупанти спробували зупинити протести та відкрили вогонь по учасникам мітингу.

На мітингу жителі Каховки вимагали, щоб окупанти покинули місто та забирались з України.

За попередньою інформацією, серед протестуючих є поранені.

Між тим на Київщині українські військові взяли під контроль місто Прип'ять та вийшли до кордону з Білоруссю.

Сьогодні, 3 квітня, підрозділи Десантно-штурмових військ Збройних сил України взяли під контроль район міста Прип'ять і ділянку державного кордону України з Республікою Білорусь, - повідомляють представники Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Між тим радник керівника Офісу президента Олексій Арестович дав новий прогноз стосовно термінів закінчення війни.

За його словами, остаточний результат війни буде вирішено протягом наступних 2-3 тижнів.

Арестович зауважив, що на Україну чекає дуже важка битва за Маріуполь та схід України.

Маріуполь треба визволити, ми не можемо його залишити. І певні дії ми вже робимо. Якщо спочатку доля війни вирішувалася кампанією на півночі, то зараз - на сході. Залежно від її ходу і настане розуміння. Я думаю, на нашу користь все вирішиться. У них немає резерву на те, щоб активно продовжувати цю фазу. На збір цих резервів потрібно щонайменше 2-3 місяців. Санкції доб'ють економіку. Тобто зараз протягом 2-3 тижнів має бути вирішено. Я часто говорив "2-3 тижні", але це – з початку другої фази. Ось зараз вона починається. Думаю, за три доби вони активно мають піти і після цього 2 тижні вирішать усе, - спрогнозував Арестович.

На думку представника ОП, окупаційні війська вже не повернуться на північ Київщини.

Вони сюди не повернуться точно. Тому що щоб сюди повернутися, потрібно щонайменше створити таке ж угруповання, на що вони не здатні. Вони не мають мобілізаційного потенціалу. А до того ж, з чисто військової точки зору, зараз вони переносять зусилля на схід, Маріуполь. Тобто вони через Росію повертаються, а через Бєлгород через Куп'янськ знову запускаються. Але у Бєлгороді з ними постійно щось трапляється, - зазначив Арестович.

Складну ситуацію на сході країни підтвердив радник міністра МВС Вадим Денисенко.

Зокрема, за його словами, запеклі бої точаться в районі населених пунктів Ізюм на Харківщині та у Волновасі на Донетчині.

Якщо говорити про поточну ситуацію, то найскладніша історія на сьогоднішній день - це, безумовно, схід України, це напрям Ізюм-Волноваха, це Луганщина, це Попасна, це Сєверодонецьк, Лисичанськ, Рубіжне і це, безумовно, Маріуполь. Це головні напрямки, і вони насправді будуть головними напрямками цього тижня. Ми можемо говорити про те, що саме там багато в чому вирішується доля цього етапу війни, - зазначив Денисенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?