Основні види та особливості хостингів
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Основні види та особливості хостингів

Основні види та особливості хостингів
Джерело:  online.ua

Оренда хостингу є дуже затребуваною послугою, що дозволяє розміщувати сайти або веб-ресурси в інтернеті. Дана послуга передбачає оренду простору на серверах, на яких зберігаються різні файли та дані, що забезпечують правильне функціонування сайтів. При цьому серверне обладнання працює безперервно, що надає доступ до веб-ресурсів в будь-який час. Хостинг-провайдери підтримують роботу серверів, захищають їх від вірусних та хакерських атак, а також забезпечують відображення текстової, графічної та іншої інформації в веб-браузерах відвідувачів.

Особливості роботи хостинг сайтів

На хостинг-сервері зберігаються файли, ресурси та дані сайтів, які розташовуються за певною адресою. Коли користувачі вводять в адресному рядку браузера доменне ім'я, хостом передаються файли, які необхідні для обслуговування конкретних запитів. При цьому завдяки спеціальній адміністративної панелі власники сайтів можуть вносити різні зміни в конфігурацію та контент веб-ресурсу.

Крім того що провайдери надають серверний простір для сайтів, вони також пропонують ряд інших послуг, пов'язаних з управлінням веб-ресурсів:

  • SSL-сертифікати (покликані забезпечити безпеку сайтів);

  • електронна пошта;

  • конструктор сторінок;

  • інструменти для веб-програмування;

  • технічна підтримка клієнтів;

  • функція автоматизованого створення резервної копії даних;

  • модулі для установки програмного забезпечення.

Види хостингів

Залежно від поставлених завдань та потреб клієнтів, провайдери можуть запропонувати наступні види хостингів:

  • Сервер VPS. Це віртуальні платформи, що представляють собою виділений простір серверного обладнання із зарезервованим кількістю обчислювальної потужності та пам'яті, що використовуються для функціонування різних проектів. До переваг VPS можна віднести високу продуктивність, яка не залежить від роботи інших сайтів, надання Root-доступу до сервера, легку масштабованість, високу зручність налаштування.

  • Загальний (Shared Hosting). Це найбільш поширений тип веб-хостингів, який передбачає спільне використання ресурсів сервера. Пам'ять, обчислювальні потужності та дисковий простір розділяються між усіма сайтами. Плюсами загальних хостингів є невисока вартість оренди, отримання повністю налаштованого сервера, зручна панель управління.

  • Хмарні хостинги. Це найнадійніші платформи, які працюють практично безперебійно. Такі хостинги надають клієнтам кластери серверів, на кожному з яких зберігаються копії файлів та ресурсів. Якщо один хмарний сервер зайнятий, для роботи сайту або проекту автоматично використовується інше обладнання в кластері. До плюсів можна віднести незалежність від збоїв, відсутність простоїв, високу масштабованість.

  • WordPress-хостинги — це підвид загальних хостингів, який спеціально призначений для розміщення веб-ресурсів, розроблених на WordPress. Сервери налаштовані спеціально під цю CMS, а на сайтах відразу встановлені плагіни для кешування, безпеки та ін. Дане рішення забезпечує високу швидкість роботи веб-ресурсів, легкість установки модулів, відмінну продуктивність для сайтів.

  • Виділені хостинги. В даному випадку для роботи сайтів виділяються окремі фізичні сервери. Власники веб-ресурсів можуть налаштовувати хостинг на свій розсуд, вибирати операційні системи та ПЗ. До плюсів виділених хостингів можна віднести високу надійність та безпеку, отримання повного Root-доступу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?