Як правильно підібрати настільну лампу
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Як правильно підібрати настільну лампу

Як правильно підібрати настільну лампу
Джерело:  online.ua

Як на столі керівника офісу, так і на парті школяра повинен бути важливий функціональний прилад - настільна лампа. Тільки правильно підібране освітлення може забезпечити нормальні умови для читання, письма, роботи з документами, збирання конструкторів, малювання та інших видів діяльності, в яких максимально задіяні органи зору. Сучасні настільні лед лампи представлені в широкому асортименті - відрізняються самі джерела світла, їх технічні характеристики, відрізняється форма світильників, їх розмір, спосіб управління. Яку настільну лампу краще купити, щоб забезпечити найбільш правильні умови роботи?

Світильники на світлодіодах: практичність, користь, економія

Серед усіх варіантів настільних ламп яскраво виділяються світлодіодні моделі. Такі світильники приваблюють низку переваг:

  • вони економічні, споживають в рази менше електроенергії, ніж аналоги на лампах розжарювання;

  • в них не потрібно постійно міняти лампочки - робочого ресурсу вистачить на кілька років;

  • світлодіоди не виділяють в атмосферу шкідливі речовини, вони безпечні і для людини, і для навколишнього середовища.

До того ж, асортимент світлодіодних настільних ламп дуже широкий і включає моделі на будь-який смак.

Якою має бути хороша настільна лампа

Потужність лампи повинна бути в середньому діапазоні - занадто тьмяне світло стане причиною перенапруги органів зору, занадто яскравий стане перешкодою роботі і також негативно позначиться на стані очей. Для діодних світильників оптимальним вважається показник в 5-8 Вт. Важливо правильно підібрати і колірну температуру світильника - холодне світло налаштовує на роботу, нейтральний - допомагає зосередитися, а ось теплий більше підійде не для роботи, а для відпочинку.

Наступний крок при виборі настільної лампи - вибір плафона. Він не повинен відкривати сам джерело світла - віддайте перевагу більш закритим моделям, що забезпечує напрямок променів безпосередньо на поверхню столу, а не в очі. Оптимальне рішення - плафон круглої, циліндричної або конусоподібної форми.

Матеріал корпусу - пластик, метал, скло. Кращим вибором стануть саме пластикові світильники - він не розіб'ються, що не нагріваються при тривалій роботі лампи, доступні в широкому розмаїтті кольорів і форм.

Настільна лампа повинна бути стійкою, надійно утримуватися на столі. Для зручності використання виберіть модель з можливістю регулювання напрямку світла, його яскравості, температури. Такі світильники можуть і для роботи служити, і як нічник використовуватися.

Якісну настільну лампу можна купити недорого - зовсім не обов'язково купувати дорогі ексклюзивні моделі. Лампа повинна допомагати в роботі і не викликати втоми очей. Нею має бути зручно і легко керувати. І про дизайн не забувайте - світильник частина інтер'єру і він повинен відповідати оформленню приміщення.

Повний асортимент настільних led ламп надано в інтернет магазині "Евросвет" на сайті evrosvet.com.ua

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?