Літній відпочинок 2021: на які курорти летять українці
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Літній відпочинок 2021: на які курорти летять українці

Літній відпочинок 2021: на які курорти летять українці
Джерело:  online.ua

Туристична індустрія переживає непрості часи, але це літо може стати переломним. Говорити про повне відновлення попиту і відкритті всіх кордонів ще рано, але можливості для закордонного відпочинку «на морях» в українців все ж поступово з'являються.

Увага! Слідкуйте за актуальними змінами умов в'їзду в різні країни і епідеміологічною обстановкою в регіоні, куди ви летите. Деякі держави вимагають наявність свіжого ПЛР-тесту і / або сертифіката про вакцинацію, а також встановлюють інші обмеження для туристів.

Які країни готові прийняти гостей?

Поки члени ЄС, за рідкісним винятком, не поспішають приймати туристів, Туреччина і Єгипет, Болгарія, Греція і Чорногорія, Грузія і Кіпр задовольняють зростаючий попит на закордонний відпочинок.

Як відзначають представники туроператорів, незважаючи на непросту ситуацію з «третьою хвилею» пандемії, попит на путівки в останні місяці вже перевищив аналогічний попит в 2019 році, не кажучи вже про літо 2020.

Лідером споживчого рейтингу залишається Туреччина, яка самотужки приймає до 60-70% всіх українців, що їдуть відпочивати за кордон. Причому, для турецької сторони українці залишаються чи не найбільш бажаними гостями - з Європи зараз сюди майже не летять, так як в ЄС потрібно дотримуватися самоізоляцію після повернення, а Росія поки ще не відновила польоти.

При цьому в Туреччині продовжують діяти протиепідемічні заходи, але вони були ослаблені з 1 червня - комендантська година перенесли, дозволили роботу ресторанам.

Скільки коштує відпочити в «відкритих» країнах?

Традиційно Туреччина і Єгипет вважаються сегментом, який працює з широкою аудиторією клієнтів - і з тими, у кого обмежений бюджет, і з тими, хто готовий доплачувати за преміум-послуги.

Що стосується сверхпопулярной Туреччини, то ще в травні знайти тури на курорти країни можна було за дуже привабливими цінами - і по 200 євро на людину, і менше. Зараз, коли країна відчула попит, ціни пішли вгору, і ті ж 200 євро - це вже, швидше виняток, ніж правило.

З іншого боку, Туреччина все ще зберігає цінову привабливість, так як навіть найближчий сусід в рейтингу, Єгипет, пропонує аналогічні путівки в кілька разів дорожче. Якщо Туреччина обіцяє п'ятизіркові варіанти по 15-20 тисяч, то країна пірамід виставляє середній рахунок за 4 зірки від 50 тисяч гривень.

Дізнатися, впорядкувати, порівняти актуальні ціни на тури, а також підібрати собі путівку до Туреччини на вигідних умовах ви можете на сайтi Farvater.travel

На тлі дорожчає Туреччини певну конкуренцію в плані цін можуть надати тільки Балкани з Чорногорією, Болгарією та Албанією - в деяких готелях ціни вже дешевше турецьких. Але варто враховувати туристичний потенціал Балкан, який не такий великий, як у Туреччині.

Будь-яка екзотика начебто ОАЕ, Мальдів Домінікани автоматично перевищує турецька цінник багаторазово, і на їх частку припадає майже 1% путівок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?