Гіалуронова кислота: як вона діє та чим корисна
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Гіалуронова кислота: як вона діє та чим корисна

Гіалуронова кислота: як вона діє та чим корисна
Джерело:  online.ua

Про ефективність гіалуронової кислоти говорять і професійні косметологи й б'юті-блогери. Її називають бездоганним зволожувачем і навіть еліксиром краси. Треба визнати, що можливості й властивості цієї речовини досконально вивчені й ретельно описані. Вона добре сприймається шкірою, а алергічні реакції зустрічаються досить рідко. І це не дивно, адже ця речовина виробляється клітинами нашого організму та міститься у сполучних і нервових тканинах, суглобах, у склистому тілі ока. Але найбільше її саме у шкірі – приблизно половина.

На інтенсивність вироблення істотно впливає вік, а також шкідливі звички, відсутність збалансованого харчування. Перші ознаки – підвищена сухість покривів, зниження еластичності та пружності, поява дрібних зморшків, опущення кутків роту. В організмі молодої людини вагою приблизно 70 кг міститься близько 15 мг гіалуронової кислоти, але до 50 років її кількість скорочується на третину. Поповнити запаси можна поєднуючи використання косметичних засобів (у формулах яких вона є активним компонентом) з відповідним, збалансованим харчуванням. Це дозволить:

  • відновити водний баланс і підтримувати його на необхідному рівні;

  • розгладити рельєф і зменшити глибину зморшок;

  • усунути запалення та підвищити здатність шкіри до загоєння дрібних пошкоджень;

  • захистити покриви від негативного впливу зовнішніх факторів.

Переглядаємо свої харчові звички

Починаємо з перегляду раціону. Відразу ж відзначимо, що не слід буквально слідувати нашим рекомендаціям. Пропонуємо ознайомлювальний перелік продуктів, але ви коригуєте його з урахуванням своїх смакових переваг, а також стану організму в цілому. Основними джерелами гіалуронової кислоти є соя, картопля, батат, буряк, червоне вино (у помірних кількостях), виноград, наваристий курячий бульйон, холодець. Але не все так просто. Для того, щоб ці продукти засвоювалися належним чином необхідна додаткова підтримка вітамінів P і С.

Рутин зміцнює стінки кровоносних судин і підвищує еластичність шкіри. У різних кількостях міститься у продуктах рослинного і тваринного походження. Але рекордсменами є чорноплідна горобина, вишня, шипшина, щавель, апельсин, лимон, виноград. Аскорбінова кислота міститься у багатьох фруктах і овочах. Але при приготуванні страв, які передбачають кип'ятіння, вона руйнується вже у перші 2-3 хвилини. Прискорює цей процес контакт з металевими поверхнями (каструля, терка). Після 4-6 місяців зберігання овочів і фруктів зміст цього вітаміну знижується на 40-60%. А ось швидке заморожування на цей показник не впливає.

Аскорбінова кислота покращує колір обличчя, уповільнює передчасне старіння, відновлює пошкоджені клітини шкіри. Максимальна її кількість міститься у продуктах рослинного походження, що не піддаються тепловій обробці. Це солодкий перець, смородина, капуста, цитрусові, яблука, ананаси. Також варто ввести до раціону свіжу зелень, а в зимовий період пити настій шипшини.

Формуємо косметичну колекцію

У мультирегіональному інтернет-магазині MAKEUP  https://makeup.com.ua/categorys/1062073/  можна купити гіалуронову кислоту у чистому вигляді, а також косметичні засоби на її основі:

  • Сироватки. Відрізняються високою концентрацією основних інгредієнтів і не мають у своєму складі жирової фракції. Можуть застосовуватися самостійно, але максимальна ефективність досягається наступною схемою нанесення – спочатку сироватка, а потім крем. Для сухих чутливих покривів найкраще підійдуть засоби, в яких гіалуронова кислота доповнюється термальною водою. Таке поєднання дозволяє значно зменшити природні втрати вологи та активізувати природний захист шкіри.

  • Креми. Призначені для регулярного, щоденного нанесення. Окремі пропозиції гарантують нормальний водний баланс протягом 48 годин, відновлюють природний колір обличчя, покращують структуру покривів.

  • Маски. Використовуються 1-2 рази на тиждень, а також як експрес-засіб, коли потрібен максимально швидкий результат. Ефективність таких продуктів помітна навіть після першого нанесення, а тривалість процедури становить приблизно 5-10 хвилин.

  • Гелі та емульсії. Гідна альтернатива крему у спекотну погоду. Такі засоби легко розподіляються й швидко вбираються, тому їх часто застосовують ті, хто не готовий витрачати багато часу на догляд за шкірою (особливо у ранкові години, коли потрібно поспішати на роботу). Гелі та емульсії мають приємну текстуру, а їхні формули складені з урахуванням потреб жирних, проблемних, зневоднених покривів.

Гіалуронова кислота наділена цілим спектром корисних можливостей, але досягти необхідного результату можна тільки при правильному, систематичному її застосуванні. Не забуваємо, що догляд за шкірою передбачає не тільки використання косметичних засобів, але і збалансоване харчування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?