Які документи потрібно перевіряти обов'язково під час купівлі нерухомості?
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Які документи потрібно перевіряти обов'язково під час купівлі нерухомості?

Які документи потрібно перевіряти обов'язково під час купівлі нерухомості?
Джерело:  online.ua

Придбання квартири чи будинку – подія, до якої потрібно підійти з максимальною відповідальністю. Якщо цього не зробити, можна залишитися і без житла, і без великої суми грошей.

Ринок нерухомості сповнений сюрпризів, тому головна зброя – уважність. Якщо цікавить продаж будинків Київ може запропонувати чимало варіантів, проте потрібно ретельно перевірити всі документи ще на стадії першої розмови зі стороною, що продає. Знайти оголошення про продаж житла допоможе сервіс OLX. Жителі будь-якої області України зможуть купити будинки, квартири та іншу нерухомість.

Найбільш важливі кроки при покупці

Спочатку варто визначити, хто є власником квартири чи будинку. Далі він має підтвердити, що він справді має намір продати нерухомість. Рекомендується перевірити його за Єдиним реєстром боржників і переконатися в тому, що власник не має жодних боргів. Борги з аліментів, судові розгляди – це може стати проблемою для покупця у майбутньому.

Можливо і таке, що квартира належить кільком власникам. Тому потрібно буде перевірити кожного з них, отримати згоду кожного.

Зрозуміло, що під час перевірки права власності мають бути представлені лише оригінали документів.

Інші папери, що вимагають перевірки

Щоб угода пройшла успішно, необхідно перевірити низку документів. Головні з них:

  • технічний паспорт із БТІ про перепланування квартири (все має бути оформлено належним чином);

  • дізнатися реальну вартість житла (якщо буде вказано меншу суму, а угоду буде визнано недійсною, то власник отримає саме цю суму);

  • прописка осіб, які проживають у будинку;

  • папери про укладання/розірвання шлюбу, якщо житло оформлене на сімейну пару.

Неприємними сюрпризами для нового власника можуть стати неповнолітні, прописані у квартирі, нерухомість у заставі, кілька власників, недієздатність продавця. Усе це потрібно перевірити ще на стадії першого огляду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?