Із чим пити бурбон: три найкращі рецепти коктейлів на його основі
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Із чим пити бурбон: три найкращі рецепти коктейлів на його основі

На правах реклами

Із чим пити бурбон
Джерело:  online.ua

Американська культура відносно молода й намагається компенсувати цей недолік оригінальністю. Є сотні проявів цього феномену, але ми зупинимося на незвичному вживанні бурбону — типового представника місцевого алкогольного бомонду.

Чим бурбон відрізняється від інших алкогольних напоїв

Насамперед — складом. Основний компонент у ньому — кукурудза, найпоширеніший різновид злакових культур у Північній Америці. В Україні відомі десятки марок алкоголю: Jim Beam, Jack Daniel's, Buffalo Trace, Maker's Mark, Wild Turkey. Здебільшого це 40-градусні напої, але трапляються марки міцністю до 60 градусів. Саме тому бурбон часто п'ють розведеним. Смакові особливості цього типу віскі — м'якість і наявність карамельних, ванільних та інших ноток.

Цікаво, що виробники бурбону мають дотримуватися низки вимог щодо технології приготування напою:

  • Сусло має складатися більш ніж наполовину (від 51%) з кукурудзи, на відміну від віскі, де головними компонентами є ячмінь, пшениця або жито.

  • Термін витримки — від двох років, причому напої, молодші за 4 роки, повинні мати відповідний напис на етикетці.

  • Витримуватися алкоголь має в бочках, виготовлених із місцевого дуба, який формує унікальний смак, аромат і колір напою.

  • Забороняється використовувати ароматизатори, штучні барвники та інші добавки. Тільки зернова суміш, дріжджі та кришталево чиста вода.

Три рецепти коктейлів на основі бурбону

Навіть у США місцеві бари, пропонуючи фірмові коктейлі з бурбоном, залишають у меню кілька найпопулярніших у національних масштабах. Пропонуємо вашій увазі трійку лідерів, усі інгредієнти до яких можна купити в маркеті алкогольних штук Маудау.

«Паперовий літак»

Легкий, п'янкий напій, з тривалим чудовим післясмаком. Це молодий коктейль, уперше створений у 2007 році відомим місцевим ресторатором Семом Росом. За короткий час він став напоєм №1 у таких містах, як Нью-Йорк і Сан-Франциско, швидко здобув популярність і за межами Сполучених Штатів. Назва запозичена з однойменної відомої пісні M.I.A. (британська співачка в стилі хіп-хоп).

Готується швидко, але, крім бурбону, потрібно мати Aperol і Amaro Nonino.

Для приготування двох порцій кладемо в шейкер по 30 мл бурбону, амаро та апероля, додаємо таку саму кількість лимонного соку і змішуємо. Додаємо лід, чекаємо, коли шейкер вкриється інеєм і проціджуємо у 2 келихи.

«Золота лихоманка»

Напій, уперше приготований у відомому барі Milk&Honey. Має приємний післясмак. Для його приготування потрібно змішати (можна й у шейкері) 60 мл якісного бурбону, по 22 мл медового сиропу та лимонного соку, струсити з крижаними кубиками. Процідити в келих, поклавши на його дно великий шматок льоду.

«Кава Кентуккі»

Оскільки бурбон має характерні карамельні або ванільні, а інколи й гострі нотки, він чудово доповнюватиме гарячу каву. Особливо, якщо додати в таку суміш збиті вершки.

Отже, підготуйте заздалегідь розігріту чашку для кави по-ірландськи, налийте в неї 30 мл бурбону і 15 мл настояного на меді лікеру, влийте 170 мл свіжозвареної кави й додайте до смаку збитих вершків. Гарантуємо: такий коктейль буде ідеальним для затишної вечері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?