10 найкорисніших продуктів для жінок
Категорія
Їжа
Дата публікації

10 найкорисніших продуктів для жінок

10 найкорисніших продуктів для жінок
Джерело:  online.ua

Жіночий метаболізм істотно відрізняється від чоловічого, тому й раціони харчування чоловіків і жінок різні. ГастроГід Онлайн розповідає, які продукти потрібно їсти жінкам кожен день - вони корисні для жіночого здоров'я і не тільки.

1. Жирна риба

 Фото: envato.com

Риба з високим вмістом незамінних жирних кислот Омега-3 просто необхідна для нормального функціонування жіночого організму. Жирні кислоти сприяють виробленню серотоніну, який не дозволяє впадати в депресію в суворих реаліях і допомагає зберегти молодість шкіри без дорогих косметологічних процедур.

2. Вівсянка

Фото: envato.com

Вівсянка багата клітковиною, фолієвою кислотою, вітаміном Е, магнієм і великою кількістю мікроелементів, незамінних для жіночого здоров'я.

Вівсяна каша допомагає стабілізувати тиск, підтримувати холестерин на потрібному рівні, запобігати розвитку серцево-судинних захворювань і збоям в роботі кишечника.

3. Ягоди

Фото: unsplash.com

Чорниця, малина, смородина, лохина, ожина, обліпиха, журавлина - джерела вітамінів, мікроелементів і антиоксидантів, які зберігають молодість шкіри, захищають зір, ведуть боротьбу з вільними радикалами.

Цей продукт низькокалорійний - побоюватися за фігуру не варто. А щоб ягоди включати в раціон харчування круглий рік, використовуйте процес заморожування.

4. Батат

Фото: envato.com

Цей особливий вид картоплі знижує рівень цукру в крові, містить безліч вітамінів і мінералів. Але особливо бульби батату корисні для жіночого організму. Вони містять фітогормони - прогестерон і естроген, які благотворно впливають на функціонування репродуктивної системи і нормалізують роботу нервової системи.

5. Горіхи

Фото: unsplash.com

У горіхах міститься безліч жирів, необхідних для повноцінного функціонування організму. Також горіхи містять багато селену, який запобігає раку.

До речі, жири в горіхах "правильні", вони не відкладаються зайвими кілограмами на фігурі. Тому варто звернути увагу на цей продукт жінкам, у яких немає часу для повноцінного обіду. Горіхи - відмінний варіант для смачного і корисного перекусу в офісі.

6. Авокадо

Фото: envato.com

Авокадо багатий жирами, вітамінами і мікроелементами. Цей фрукт сприяє прискоренню обміну речовин і збереженню красивої шкіри.

7. Зелені овочі

Фото: envato.com

Овочі зеленого кольору насичують організм антиоксидантами, а зокрема хлорофілом. У них також містяться речовини, які допомагають організму протистояти впливу вільних радикалів і тим самим перешкоджати старінню.

У категорію "найкорисніші продукти для жінок" відноситься також будь-яка зелень. Шпинат, кріп, петрушка, селера - це стимулятори вироблення ферментів, які багаті фолієвою кислотою, залізом і всіма необхідними мікроелементами, від яких залежить гарний настрій.

8. Йогурт

Фото: envato.com

Йогурт - важливе джерело білка і кальцію. Цей продукт здатний регулювати роботу травної системи. Тільки важливо вибирати жирний йогурт, а не знежирений. Жири в йогурті корисні для жінок - це будівельний матеріал, з якого синтезуються статеві гормони.

9. Яйця

Фото: envato.com

Яйця регулюють рівень холестерину, є джерелом білка і холіну. Регулярне вживання яєць позитивно впливає на шкіру.

Яйця також містять велику кількість фолієвої кислоти (вітамін В9). Цей вітамін дуже важливий для здоров'я жінок, які планують вагітність.

10. Какао

Фото: envato.com

Це по-справжньому жіночий продукт. Какао полегшує неприємні симптоми і покращує загальне самопочуття під час менструації. Також це хороший жовчогінний продукт, який до того ж стимулює роботу кишечника.

Такими ж властивостями володіють чорний шоколад і твердий сир. Тому не відмовляйте собі в задоволенні поласувати цими продуктами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?