10 січня 2022 року: яке сьогодні свято та що не можна робити в Домочадців день
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

10 січня 2022 року: яке сьогодні свято та що не можна робити в Домочадців день

10 січня 2022 року: яке сьогодні свято та що не можна робити в Домочадців день
Джерело:  online.ua

10 січня — перший робочій понеділок у 2022 році. Це день, коли час повертатися до робочих задач та поринати у активний ритм життя після свят. 10 січня має за собою кілька свят та важливих дат. Також ця дата має важливе значення у релігійному календарі. Гід Онлайн розповідає, яке сьогодні свято, що воно означає, що можна та не можна робити 10 січня, які є прикмети на цей день.

Яке свято 10 січня 2022 року?

Фото: envato.com

10 січня — це 10 день за Григоріанським календарем. Він припадає на понеділок, завершує різдвяні вихідні та знаменує початок плідної роботи. Тому ймовірно день буде завантажений робочими задачами.

10 січня святкуємо Домочадців день або Різдвяний м'ясоїд. Саме з цього дня можна починати їсти м’ясо. Цей день не можна назвати великим святом, але він також має велике значення. На початку місяця селяни забивали худобу, але могли їсти лише пісне. Саме з 10 січня вже можна почати їсти м’ясо.

Також 10 січня в Україні та світі відзначають неофіційні свята. Наприклад, у цей день святкують Всесвітній день метро, адже саме 10 січня 1863 року було відкрито першу в світі лінію метрополітену. Друге свято — день своєрідних людей. Воно допомагає наголосити на важливості індивідуальної особистості людини.

Що не можна робити 10 січня

Фото: envato.com

Вважається, що у цей заборонено брехати чи приховувати правду. Будьте щирими з усіма, кого зустрічаєте, а особливо з близькими та рідними.

Також не можна втручатися в особисте життя інших людей: не підслуховуйте чужі розмови, не підглядайте та не розпускайте плітки.

Що потрібно зробити 10 січня

10 січня прийнято колядувати. Маленькі колядники ходять по оселях та співають традиційні пісні. Дуже важливо пустити, вислухати та почастувати їх смаколиками. Цей ритуал принесе в дім щастя та добробут.

Також у цей день потрібно прислухатися до себе, провести улюблені ритуали (медитації, спа-відпочинок, прослуховування музики). Ще цей день підійде для прибирання, створення комфорту та затишку у будинку. Це допоможе звільнити оселю від непотрібних речей та очистити розум від зайвих думок.

Прикмети на 10 січня

Фото: envato.com

В першу чергу потрібно звернути увагу на погоду навкруги.

  • Якщо на деревах є іній, то рік буде врожайним та загалом удачним.

  • Також про хороший врожай говоритиме відсутність вітру на вулиці протягом дня.

  • Шлюб, заключений 10 січня, буде дуже щасливим, молоді довго проживуть разом.

  • Якщо кішка згорнулась калачиком та солодко спить протягом дня, то чекайте на теплу погоду, а якщо собаці не сидиться в будці, він постійно намагається лягти на сніг, то чекайте на погану погоду, заметіль, хуртовину.

  • Народження дитини 10 січня означає, що її чекає успішне та щасливе майбутнє.

Іменини 10 січня

Іменини 10 січня святкують: Дорофей, Симон, Ігнатій, Петро, Йосип, Олександр, Юхим, Яків, Йосип, Юхим, Агафія, Гнат, Давид, Дорофій.

Гороскоп для всіх знаків 10 січня 2022 року

  Фото: envato.com

Овен

Зірки радять бути обережними з висловленням власної думки. Можливо, що ваше бажання довести свою правоту може травмувати оточуючих. Також будьте обережні з фінансами та важливі грошові справи залишайте на потім.

Телець

Для Тельців 10 січня відкриються нові можливості у кар’єрній сфері. Ваші вміння та навички стануть у нагоді саме у понеділок та допоможуть сформувати думку про вас, як про досвідченого спеціаліста.

Близнюки

Вам краще розібратися у цей день з фінансовими проблемами. Якщо ви щось винні або маєте борги, то 10 січня стане ідеальним днем для повернення. У питаннях бізнесу та інвестицій не слухайте сторонні поради, а прислухайтесь лише до себе.

Рак

Будьте обережні зі словами, які ви говорите близьким людям. Можливо, у розпал конфлікту вам захочеться сказати певні неприємності та задіти партнера за живе. Але ці слова, сказані згаряча, можуть травмувати близьких.

Лев

У цей день потрібно уникати можливих зовнішніх подразників та не вступати у конфлікти. Вмійте проявити стриманість та не наполягайте у власній правоті.

Діва

У цей день Дівам потрібно налагодити спілкування з друзями, колегами. Погодьтеся на пропозиції зустрітися чи провести час з людьми, які вам імпонують. А в сім’ї у вас пануватиме гармонія, важливо утримати цей настрій та не погіршити його.

Терези

Зірки подарують вам гарний настрій, сили та енергію. Використайте їх за призначенням. Вони допоможуть вам у нових звершеннях, на роботі та вдома. Також зірки радять не боятися брати на себе відповідальність та самостійно вирішувати проблеми.

Скорпіон

Астрологи вважають, що 10 січня є ймовірність зустріти свою другу половинку. Також цей день гарно підійде для налагодження стосунків з близькими людьми. Запросіть їх на святкову вечерю чи на каву. Таке спілкування допоможе вам у віднайденні внутрішньої гармонії.

Стрілець

У цей день на вас можуть навалитися проблеми та негаразди. Будьте обережні та не приймайте все близько до серця. Розслабтеся та вирішуйте проблеми по мірі їх виникнення. Також зірки радять більше прислухатися до власного я, менше слухати оточуючих.

Козоріг

У цей день для вас відкриється можливість для реалізації давніх мрій. Але важливо не впустити цей шанс та на повну скористатися їм. Головне — зробити перший крок, а далі все у ваших руках. Якщо не знаєте, як поступити в певних ситуаціях, то можете послухати думку близьких.

Водолій

Навчіться прислухатися до себе та правильно виражати свої думки. Не варто засуджувати оточуючих, якщо вони не згодні з вами. Намагайтеся дослухатися до думки інших та зрозуміти їх позицію.

Риби

У цей день навколо вас буде багато зовнішніх подразників. Не дайте їм вивести себе з рівноваги. Не починайте конфлікти та не ведіться на провокації. Контролюйте себе, свої емоції та слова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?