12 найцікавіших фактів про поцілунки
Категорія
Відносини
Дата публікації

12 найцікавіших фактів про поцілунки

12 найцікавіших фактів про поцілунки
Джерело:  online.ua

Поцілунок – це не тільки приємно, а й корисно. Гід Онлайн зібрав добірку найцікавіших фактів про поцілунки та їх користь для жінок та чоловіків, про які ви могли не знати. Запевняємо, тепер ви точно будете шукати будь-який привод для поцілунку!

Чим корисний поцілунок для жінок?

Фото: envato.com

Почати слід з того, що поцілунок активізує обмінні процеси в організмі. В результаті також пришвидшується спалення калорій. Саме тому можна почути, що закохані дівчати швидше худнуть. Поцілунок тривалістю одну хвилину для жіночого організму рівноцінний 500-метровій пробіжці - ефективна дієта, погодьтесь!.

Не менш важливі поцілунки для вагітних жінок, оскільки на розвиток плоду сильно впливає емоційний стан матері, чий настрій через стрибки гормонів може часто змінюватися. Аби уникнути депресивних станів, майбутній тато має якнайчастіше цілувати свою кохану, яка скоро стане матір’ю.

Корисно цілуватися і просто для підняття настрою, адже в нашому житті багато негативу, від якого хоч іноді потрібно відволікатися. Поцілунки розслаблюють та сприятливо діють на психіку, адже коли жінка торкається губ свого коханого, в її організмі починає виділятися окситоцин – гормон щастя, тоді як рівень кортизолу, гормону стресу, падає.

Не варто забувати й про те, що коли сексуальний контакт супроводжуються поцілунками, він перетворюється на справжній акт кохання, сповнений тілесних відчуттів та емоційної близькості. Деякі жінки стверджують, що секс без поцілунків взагалі неповноцінний. До речі, в слині міститься андростерон – речовина, яка посилює потяг до партнера.

Поцілунки у губи покращують імунітет. Знову ж таки, в більшій мірі це стосується жінок. Чужорідні бактерії, які потрапляють до організму через рот, провокують вироблення антитіл. Цей процес вчені називають перехресною імунізацією. Тому любителі поцілунків можуть надовго забути про застуду та інші хвороби.

Чим корисний поцелуй для чоловіків?

Фото: pexels.com

Є своя користь від поцілунків і для чоловіків. При контакті організм мобілізує всі свої ресурси, чоловік починає почувати себе більше впевненим в собі, йому простіше досягти поставлених цілей. Вчені встановили, що ефект від поцілунків схожий на ефекті від заняття екстремальними видами спорту. Все це відбувається за рахунок викиду адреналіну в кров, підвищення розумової та фізіологічної активності.

Збільшується від поцілунків і тривалість життя. Так, науково доведено, що якщо чоловік регулярно цілує свою другу половину, він отримує «додаткових» 5 років життя. Це пояснюється тим, що представники сильної статі старіють швидше під дією стресів, тоді як поцілунки стимулюють вироблення ендорфінів та адреналіну, нейтралізують кортизол, покращують роботу серцево-судинної системи.

Завдяки прискоренню серцебиття під час поцілунку, з кров починає розподілятися по судинам активніше, в результаті тканини та органи отримують більше кисню. Окрім цього знижується чутливість мозкових нейронів – людина може розслабитися та почуває себе більш комфортно. Тому можна впевнено стверджувати, що поцілунки продовжують молодість та приводять чоловічий організм в тонус.

Скільки поцілунків потрібно людині в день?

Фото: envato.com

За словами психологів, людині для нормальної життєдіяльності потрібно не менше восьми обіймів на день. При цьому потрібно цілуватися щонайменше чотири рази на день. Поцілунки та обійми зміцнюють зв’язок між чоловіком та жінкою, допомагають відновити гармонію у парі. Також ці прояви любові та турботи підвищують рівень довіри між партнерами.

Чим небезпечні поцілунки?

Головний фактор ризику при поцілунках – ймовірність передачі різноманітних захворювань від партнера. Мова, передусім, йде про хламідіоз, сифіліс та гонорею. Тому від поцілунків з малознайомими людьми все ж таки краще відмовитися. Можна через поцілунок заразитися й ВІЧ та бактерією Helicobacter, яка провокує шлункову виразку. Також може передатися мононуклеоз, який часто називають «хворобою поцілунків».

Найцікавіші факти про поцілунки

Фото: envato.com

  1. У середньому людина за все життя витрачає на поцілунки 336 годин, що дорівнює двом тижням.

  2. Людські губи мають безліч нервових закінчень, тому в плані чутливості вони перевершують кінчики пальців у 200 разів.

  3. Під час поцілунку задіяні близько 30 із 57 м'язів, які зазвичай рухаються тільки при жуванні чи розмові. Таким чином, цілуючись, ми тренуємо м’язи обличчя.

  4. Поцілунки допомагають спалювати калорії. Навіть на простий поцілунок у щоку витрачається 5 калорій, а от на пристрасний «французький» поцілунок, що триває хвилину, потребується щонайменше 26 калорій.

  5. Поцілунки – антистресовий засіб. Наукові дослідження показали, що під час поцілунку повільніше виділяються гормони глюкокортикоїди, які викликають у людини відчуття тривоги, підвищують тиск та погано впливають на сон.

  6. При поцілунках людський організм виробляє природній наркотик, що у 200 разів сильніше за морфій. Саме тому люди відчувають себе більш щасливими, коли цілуються.

  7. Згідно зі статистикою, із заплющеними очима цілуються близько 66%. При цьому 65% при поцілунку нахиляють голову вправо. Вчені з'ясували, що така звичка формується ще під час внутрішньоутробного розвитку.

  8. Перший фільм, у якому була сцена поцілунку – короткометражка «Поцілунок», знята Томасом Едісоном у далекому 1886 році. Тривала вона всього 30 секунд. Головні ролі в «Поцілунку» дісталися Мей Ірвін та Джону Райсу.

  9. Фільм, де зафіксована рекордна кількість поцілунків – «Дон Жуан», знятий в 1927 році. Головну роль в фільмі виконав Джон Беррімор, який поцілував актрис Мері Астор та Естель Тейлор 127 разів.

  10. Найдовший поцілунок у кінематографі тривав 185 секунд і був продемонстрований у фільмі «Ти тепер в армії», знятому у 1941 році.

  11. У деяких країнах поцілунки в громадських місцях вважаються вкрай непристойними і іноді навіть протизаконними заняттями. Серед цих країн можна виділити Японію, Китай та Корею.

  12. Найтриваліший поцілунок, що увійшов у Книгу рекордів Гінесса, відбувся у 2015 році між охоронцем та домогосподаркою з Таїланду. Пара брала участь у марафоні та цілувалася протягом 58 годин, 35 хвилин та 58 секунд. В якості призу за перемогу вони отримали понад $3000 та два кільця з діамантами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?