12 простих кроків, які допоможуть пережити складні часи
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

12 простих кроків, які допоможуть пережити складні часи

12 простих кроків, які допоможуть пережити складні часи
Джерело:  online.ua

Життя смугасте, як і символ 2022 року – Тигр. Рано чи пізно можуть виникнути складнощі та незгоди, які завжди невчасні та кожного разу здаються найважчими.  Що робити, якщо настала чорна смуга, та як правильно діяти, щоб легче та з найменшими втратами її пережити? Гід Онлайн підготував 12 простих кроків, які допоможуть пережити складні часи, коли життя б'є по голові та від навалу проблем опускаються руки.

Чорна смуга в житті - як правильно діяти

 Фото: unsplash.com

Зберігайте позитивний настрій

Як би вам не було складно в даний момент, зберігати позитивне відношення до життя дуже важливо – це не тільки робить вас більш стійким у моральному плані, а ще й допоможе уникнути надмірних переживань. Адже існує думка, що всі хвороби від нервів.

Намагайтеся не концентруватися на поганому, а спробуйте знайти щось хороше в буденних речах – ви прокинулися, надворі світить сонце, у вас є можливість провести час із сім’єю, і т.д.

Вчіться на власних помилках

Якщо вже сталася якась неприємність, назад часу не повернеш, а от проаналізувати її причини та не допустити повторення цілком можна. Розберіть детально, що призвело до тієї чи іншої неприємної події, чи можна було її уникнути, які помилки ви допустили, чи могли ви вчинити інакше, тощо. Переживати важкі часи значно легше, якщо ви впевнені, що вони ніколи не повторяться.

Змініть те, що ви в силах змінити

Якщо ви проаналізували свої дії, які призвели до неприємностей, та розібрали ситуацію, що склалася, подумайте над тим, що ви можете виправити. Головне – не втрачайте час.

Починайте діяти поки у вас є така можливість, та поки ситуація не погіршилась ще більше. Не потрібно складати руки – насправді від вас залежить більше, ніж ви думаєте. Якщо ж щось змінити не можна прямо зараз, можливо, така нагода з’явиться пізніше.

Виразіть вдячність

Навіть якщо ви опинилися в безвихідній ситуації, будьте вдячні долі за наданий урок. Також будьте вдячні оточуючим, які допомагають вирішити ваші проблеми та підтримують у скрутні часи.

У вас є рідні та близькі, на яких можна розраховувати, і це вже великий плюс. Не забудьте також подякувати собі, адже ви теж робите все можливе щоб вирішити проблеми та не здаєтеся.

Не залишайтеся наодинці зі своїми проблемами

Фото: unsplash.com

Пережити складнощі значно простіше, якщо поряд є люди, з якими ви можете поділитися наболілим. Деякі люди впадають в депресію та відгороджуються від зовнішнього світу коли в їхньому житті стається щось погане. Так робити не варто, адже справитися з усім самотужки часто буває просто неможливо.

Старайтеся якомога більше часу проводити з друзями та рідними, питайте поради. Іноді важливо просто виговоритися.

Не звинувачуйте себе

Дійсно, ви самі можете бути винуватцем тієї ситуації, що склалася. Та слід зрозуміти, що ніхто не застрахований від життєвих помилок. Тим більше що самобичування ще нікого не рятувало від проблем.

Навпаки, ви тільки погіршуєте свій емоційний стан. Постарайтеся прийняти складнощі як випробування на міцність, з якого потрібно вийти, не втративши честь, гідність та самоповагу.

Прощайте та відпускайте

Якщо винуватцем ваших проблем є якась людина, або хтось вчинив підло по відношенню до вас, це ще не означає що образи потрібно тримати все життя. Звісно, ви маєте право на те, щоб втратити довіру до цієї людини, але ні в кому разі не потрібно складати план помсти та всіма силами старатися зробити зло у відповідь. Концентруючись на негативних переживаннях, ви, передусім, руйнуєте себе.

Подивіться по-новому на свої цінності та пріоритети

Часом завдяки невдачами ми отримуємо шанс переглянути свої життєві цінності. Можливо доля таким чином хоче, щоб ви відмовилися від речей, які насправді нічого не варті, та сконцентрувалися на чомусь новому, більш важливому. Це може стосуватися поглядів на життя, якихось переконань, стосунків, дружби чи роботи. Іноді втрачаючи старе, ми отримуємо нове, набагато краще.

Вчиться бути терплячим

Фото: unsplash.com

Варто розуміти, що досягнути всього та зараз неможливо, так само, як і неможливо контролювати всі обставини. З віком ми стаємо мудрішими та більш терплячими. Деякі проблеми, які, здавалося, неможливо вирішити, насправді не такі вже й складні, просто для їх вирішення потрібно більше часу. Вмійте чекати, і тоді доля вас обов’язково винагородить за проявлене терпіння.

Використовуйте обставини на власну користь

Навіть з найгіршої ситуації можна отримати якусь вигоду, варто лише навчитися розпізнавати можливості, які надає нам доля. Наприклад, якщо вам не вдалося влаштуватися на омріяну посаду, це ще не кінець світу.

Цілком можливо, у вас будуть ще більш вигідні пропозиції від роботодавців через деякий час. Пам’ятайте, що будь-які труднощі роблять вас сильнішим та вчать пристосовуватися до життя.

Вибір є завжди

Хоч багато які речі в житті залишаються поза зоною нашого контролю, ми маємо право вибору, і це вже добре. Навіть якщо обставини «грають проти вас», ви може вибрати з двох зол найменше. Вибір також полягає у тому, як ми дивимося на ту чи іншу ситуацію, як ми на неї реагуємо, що ми робимо для того, щоб все виправити, та чи дозволяємо зовнішнім обставинам впливати на наше життя.

Змиріться з тим, що реальність не завжди відповідає очікуванням

Фото: unsplash.com

Часто ми хочемо одного, а виходить зовсім по-іншому. І чим більша різниця між нашими очікуваннями та реальністю, тим складніше нам це пережити. Та замість того, щоб проклинати долю, навчіться сприймати все так, як є.

Іноді краще змиритися та спробувати адаптуватися до нових умов. Наприклад, якщо у вас фінансові проблеми, не тринькайте гроші так, як це було раніше. Зрозумійте, що тепер ви повинні заощаджувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?