12 січня: яке сьогодні свято та що не можна робити в день Онисії
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

12 січня: яке сьогодні свято та що не можна робити в день Онисії

12 січня: яке сьогодні свято та що не можна робити в день Онисії
Джерело:  online.ua

12 січня 2022 року за народним календарем святкуємо день Онисії зимової. Які ще свята цього дня відзначають в Україні та світі? Гід Онлайн розповідає, яке сьогодні свято, що воно означає, що можна і не можна робити 12 січня, які є прикмети на цей день, хто святкує День ангела 12 січня та які цікаві та важливі події відбувалися в цей день.

Яке свято 12 січня 2022 року?

Фото: envato.com

12 січня в Україні відзначають День політв'язня. Ця дата присвячена всім тим, хто потрапив до в'язниці з політичних переконань. Започатковано свято було ще 1975 року, але останніми роками воно стало особливо актуальним для українців в умовах війни, яку веде Росія проти України.

12 січня 2022 року також відзначається Міжнародний день доньки. В Україні популярніша інша версія свята - Всесвітній день дочок, який святкують в більшості країн світу 25 квітня.

12 січня також святкують:

  • День гарячого чаю

  • Свято дивовижних диких чоловіків

  • День фармацевта у США

  • День поцілунку рудих

  • День марципану

  • День молоді в Індії

  • День «Працюй старанніше»

  • Берберський Новий рік в Алжирі

12 січня за традицією продовжуються Святки. У народному календарі цей день пов'язаний із сильними морозами та називається день Онисії зимової. У народі кажуть: "Не проси в Онисії тепла, бо холода прийшли".

У церковному календарі 12 січня вшановують мученицю Онисію Солунську. Вона народилася в третьому столітті в Греції в багатій християнській родині. Тоді правив імператор Максиміан, який переслідував християн. Дівчина рано осиротіла, а свою спадщину від батьків роздала нужденним, щоб потрапити до Царства Божого. Онисія поплатилася життям заради віри в Ісуса Христа. Вона померла смертю мучениці за відмову вчинити жертвопринесення язичницьким богам.

Що не можна робити 12 січня

Фото: envato.com

12 січня прийнято ходити в гості та влаштовувати пишні застілля – на столі обов'язково має бути свинина. Увечері краще не виходити з дому, бо вважається, що напередодні Васильєва дня активізується погань.

12 січня не можна:

  • приймати подарунки – поганий знак;

  • вживати їжу із сіллю - до проблем зі здоров'ям;

  • шити і займатися рукоділлям - до нещастя.

Що потрібно зробити 12 січня

Напередодні Васильєва дня, 12 січня, прийнято забивати свиней. На вечерю важливо подати свинину - вона вважається символом циклічності життя. За повір'ями, у того, хто з'їсть свинину 12 січня, життя в новому році почнеться з чистого листа, а проблеми залишаться в минулому році.

Свята Онисія також вважається помічницею при шлункових захворюваннях. Тому 12 січня у молитвах варто її попросити про одужання та здоров'я для себе та близьких.

Прикмети на 12 січня

Фото: envato.com

  • На Онисію йде сніг - літо буде дощовим.

  • Вітер 12 січня дме з півдня – рік буде врожайним.

  • Сонце світить на Онисію - до потепління.

  • Сни 12 січня – віщі, але неоднозначні. Якщо сниться поцілунок – до сварки, якщо сновидіння пов'язане із землею – до хвороб.

Іменини 12 січня

Іменини 12 січня відзначають Онисія, Макар, Ірина, Антон, Федосья. Також День янгола у Ярини та Броніслава.

12 січня - цікаві факти та важливі події дня

  • 12 січня 1820 в Англії було засновано Королівське Астрономічне товариство.

  • 12 січня 1876 року народився американський письменник Джек Лондон.

  • 12 січня 1967 року вперше була кріонована людина - нею став Джеймс Бедфорд.

  • 12 січня 1976 року померла одна з найвідоміших у світі авторок детективів Агата Крісті.

  • 12 січня 1998 року у Парижі було підписано протокол про заборону клонування людини.

Гороскоп на 12 січня 2022 року для всіх знаків зодіаку

Фото: envato.com

Овен

Овнам 12 січня треба бути дуже уважними та терплячими. Не всі питання вдасться вирішити швидко. Варто взятися за справу, яку давно відкладали – є шанс на успіх.

Телець

У Тельців буде продуктивний день. Ви наблизитесь до досягнення поставленої мети. Але не варто нікому нічого обіцяти - своє слово буде важче стримати, ніж здається на перший погляд.

Близнюки

День зручний для покупок. Візьміть паузу та відпочиньте, якщо дозволяють обставини. Бережіть репутацію на роботі – можуть з'явитися люди, які спробують її зіпсувати.

Рак

12 січня можливі дрібні сварки. Не дратуйтеся через дрібниці та зберігайте спокій, оскільки навіть незначний конфлікт може надовго зіпсувати стосунки з близькими чи колегами.

Лев

12 січня – чудовий день для завершення розпочатих справ. Будьте обережними та уважними до всіх деталей.

Діва

Дівам 12 січня варто бути уважними до фінансів – можуть виникнути непередбачені витрати, яких можна уникнути. У другій половині дня, можливо, доведеться вирішувати питання, пов'язані з оформленням документів.

Терези

Для Терезів 12 січня - ідеальний день для роботи. З усіма завданнями вдасться впоратися швидше, ніж очікували. Почніть щось нове - зараз слушний момент.

Скорпіон

У Скорпіонів 12 січня можуть виникнути побутові проблеми. Вирішіть їх відразу - насправді все не так вже й складно, як здається.

Стрілець

Стрільці 12 січня зможуть досягти багато чого. Активно займайтеся розвитком нових проєктів - вони будуть успішними.

Козоріг

Козорогам варто бути акуратнішими з планами - навряд чи вдасться досягти успіху без чіткої мети. Більш того, необдумані кроки можуть мати неприємні наслідки.

Водолій

Для Водоліїв 12 січня буде напруженим. Запасіться терпінням і не витрачайте енергію на дрібниці - під впливом емоцій можна наламати дров.

Риби

У Риб 12 січня з'явиться можливість змінити життя на краще. Чекайте на цікаві пропозиції, від яких не варто відмовлятися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?