12 захоплюючих книг, які стануть чудовим подарунком на Новий рік 2022
Категорія
Ідеї подарунків
Дата публікації

12 захоплюючих книг, які стануть чудовим подарунком на Новий рік 2022

12 захоплюючих книг, які стануть чудовим подарунком на Новий рік 2022
Джерело:  online.ua

Книга – це один з найкращих подарунків на Новий рік. Проте вибирати літературу потрібно правильно, аби догодити родичу, другові чи колезі. Адже смаки у всіх різні – хтось полюбляє детективи, хтось фанат жанру фентезі, а комусь подобаються драми. Щоб вам було простіше визначитися з вибором, Гід Онлайн підготував добірку з 12 захоплюючих книг, які стануть чудовим подарунком на Новий рік 2022.

«Брітт-Марі була тут», Фредрік Бакман

Ця книга – дотепна та сентиментальна історія про те, що життя по-справжньому відкривається тільки тим, хто дійсно готовий до змін та знає, що таке безкорисна любов. У центрі сюжету жінка, якій вже за шістдесят. Вона стає жертвою зради з боку свого чоловіка, якому присвятила більшу частину життя. Аби поправитися від такого удару, героїня вирішує кардинально змінити своє життя та вчиться насолоджуватися свободою.

«Мудра кішка Варшава», Яна Опарій

Ця книга, перш за все, буде корисна тим, хто вирішив поміняти місце проживання та переїхати в іншу країну. Книга читається легко, наповнена безліччю цікавих історій, і при цьому заснована на реальних подіях.

Її героїнями є емігрантки з України, які й розповіли авторці про свої пригоди закордоном, коли та проживала у столиці Польщі. Місцями для розвитку сюжету стануть великі європейські міста – Амстердам, Венеція, Варшава.

«Шопоголік», Софі Кінселла

Сюжет цієї книги на перший погляд невигадливий: молода дівчина намагається побороти свою залежність від покупок – шопоголізм. Проте зробити це, виявляється не так просто, як здається. У свою чергу на героїню починає «полювати» працівник банку, аби добитися сплати боргів по кредиту. Врешті решт дівчина вирішує піти на кардинальні зміни та навіть отримує місце у солідній компанії. Пригоди її на цьому, ясне діло, не завершуються.

«Любий Джоне», Ніколас Спаркс

«Любий Джоне» – зворушлива історія, що не залишить жодного читача байдужим. Книга розповідає про хлопця, який ніколи не мав особливих надій на майбутнє. Врешті решт він вирішив піти до армії. Через деякий час, повернувшись у відпустку до рідного містечка, юнак знайомиться з молодою дівчиною. Ця зустріч стрімко переростає у справжнє кохання, що назавжди змінить життя хлопця. Проте йому потрібно повертатися на службу і все що залишається – це листуватися з коханою.

«Острів Каміно», Джон Грішем

«Острів Каміно» можна без перебільшення назвати одним з найкращих детективів за останній час. В центрі сюжету зухвале викрадення безцінних рукописів відомого американського письменника з бібліотеки Принстонського університету. Автор тримає інтригу до самого кінця розповіді, а фінальна розв'язка стає дійсно карколомною. В книзі багато цікавої інформації про письменників минулого, чорний ринок крадених книг, підпільні колекції антикваріату, тощо.

«Небо належить нам», Люк Оллнатт

Книга розказує про чоловіка, який здавалося б має все – матеріальний достаток, затишний будинок у Лондоні, кохану дружину. Подружній парі не вистачає тільки одного – дитини. Коли мрія все ж таки здійснюється, чоловік та жінка стають безмірно щасливі, проте не у всіх історій щасливий фінал. Читаючи «Небо належить нам», ви зможете сповнитися переживаннями персонажів, буквально відчути на собі їх щастя та горе.

«Книга Балтиморів», Жоель Діккер

У цій книзі є все, не відриватися від неї до останньої сторінки – кохання, дружба, стосунки між родичами великого сімейства, заздрість та безліч життєвих труднощів, які згодом виллються в страшну трагедію. Також є тут і детективний сюжет. Книга оповідає про життя родини Гольдманів із Балтімору, які були багатими та щасливими, однак випадковість призвела до невиправних наслідків.

«Троє у човні, якщо не рахувати собаки», Джером Клапка

«Троє у човні, якщо не рахувати собаки» – це забавна історія, яка радує читачів вже два сторіччя. Книжка, сповнена легкого гумору, описує пригоди трьох нерозлучних друзів і їх вірного супутника – енергійного фокстер'єра. Друзі вирішують відправитися у подорож на човні річкою Темза, де їх чекає безліч кумедних, драматичних та навіть небезпечних моментів.

«Лавандовий дім», Гіларі Бойд

Книга про те, що для романтики та кохання ніколи не пізно. Головна ідея книги – люди старшого віку теж мають право на бурхливі почуття, і часто ці почуття навіть більш пристрасні, ніж у молоді.

У центрі сюжету – 63-річна жінка, яка нещодавно розлучилася і тепер намагається привести до ладу своє життя. Вона зустрічається з екстравагантним чоловіком – затятим курцем, музикантом та невдахою. Ця зустріч переверне все її життя.

«Гра в марблз», Сесілія Ахерн

Цей роман розповідає про те, що звичайні вчинки здатні призвести до непередбачуваних наслідків, про те, що тільки зрозумівши рідних, ми зможемо розібратися у собі. Його героїня випадково знаходить дивну колекцію свого батька і раптово усвідомлює – все, що вона знала про нього, виявилось брехнею. У подальшому сюжеті героїня докладе максимум зусиль, щоб дізнатися правду про рідну людину.

«Жнець», Террі Пратчетт

Террі Пратчетт – справжній майстер пера. Його витвори давно стали класикою фентезійної літератури та мають своїх поціновувачів у всьому світі. Книга відноситься до підциклу «Смерть», тому читача чекає зустріч зі знайомими персонажами та детально описаним вигаданим світом, у якому панують свою закони. А ще Пратчетт показує цікаву ситуацію – а що буде, якщо Смерть перестане виконувати свої обов’язки.

«За лондонським часом», Ольга Деркачова

Книга «За лондонським часом» представляє собою добірку цікавих історій, які можна читати в довільному порядку, адже кожна з них має свій сюжет. У центрі кожної такої історії – сучасна людина з усіма її радощами, переживаннями та пошуками себе. Головними героїнями переважно є жінки, кожна з яких прагне бути почутою, реалізувати себе у стрімкому темпі сучасного життя та знайти своє щастя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?