4 січня 2022 року — яке сьогодні свято і що не можна робити в день Анастасії
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

4 січня 2022 року — яке сьогодні свято і що не можна робити в день Анастасії

4 січня 2022 року — яке сьогодні свято і що не можна робити в день Анастасії
Джерело:  online.ua

4 січня – четвертий день 2022 року за Григоріанським календарем. Які свята 4 січня відзначають в Україні та світі? Всесвітній день азбуки Брайля, День Ньютона, Всесвітній день гіпнозу, Національний день спагетті у США. Православні 4 січня вшановують пам'ять великомучениці Анастасії Путорозрішниці. Гід Онлайн розповідає, яке сьогодні свято, що не можна робити 4 січня, які існують прикмети на 4 січня, хто святкує іменини 4 січня.

Яке свято 4 січня 2022 року?

Фото: envato.com

Кожна, навіть дуже далека від науки людина, знайома із законом впавшего яблука, який у науковому світі відомий як закон всесвітнього тяжіння. Цей закон відкрив Ісаак Ньютон, день народження якого відзначається 4 січня. На рахунку англійського вченого є ще кілька найважливіших законів, серед яких закон інерції та диференціальний закон руху.

4 січня 2022 року відзначається ще одне цікаве свято – Всесвітній день гіпнозу. Його заснували у 2006 році та приурочили до дня смерті відомого ірландського гіпнотерапевта Джека Гібсона. Також світ відзначає 4 січня День абетки Брайля – особливого рельєфно-крапкового шрифту для незрячих людей.

Народний календар 4 січня присвячений святій Анастасії Путорозрішниці, яка відома потужною допомогою християнським в'язням. Анастасія також вважалася покровителькою всіх вагітних, тому цього дня майбутні мами моляться їй за благополучні пологи та легке народження малюка.

Що не можна робити 4 січня

Фото: envato.com

У день Анастасії є низка прикмет та заборон, які важливо дотримуватися, щоб не накликати лиха та хвороби на свою сім'ю.

4 січня категорично не можна:

  • ходити босоніж - до бідності та фінансових проблем;

  • ображати свійських тварин - до серйозних хвороб;

  • в'язати та робити ремонт, щоб не пов'язали руки;

  • сваритися – до затяжних конфліктів.

Що потрібно зробити 4 січня

За народними повір'ями, 4 січня варто присвятити сім'ї, дітям та батькам. Вагітним у цей день, щоб запастися силами на виношування та народження здорової дитини, потрібно їсти пісну кашу та вишити візерунки на пологовому рушнику – він стане оберегом для немовляти.

Також 4 січня важливо виконати всі свої обіцянки, щоби весь 2022 рік був успішним у всіх сферах життя.

Прикмети 4 січня

Фото: envato.com

  • Якою погода буде 4 січня, такою буде й у жовтні.

  • З'явилися бурульки – до гарного врожаю.

  • Хмари пливуть проти вітру – чекайте снігопади.

  • Вдарили морози 4 січня – літо буде спекотним.

  • Якщо сніг випаде, він не розстане до весни.

Іменини 4 січня

Іменини 4 січня відзначають Дмитро та Федір. Також День Ангела у Анастасії та Теодора.

Гороскоп на 4 січня 2022 року

Фото: envato.com

Овен

4 січня для Овнів буде плідним днем. Настав час будувати плани на рік і згадати про цікаві ділові пропозиції - вони будуть успішними.

Телець

Тельцям 4 січня варто присвятити спілкуванню. Також це чудовий день для початку чогось нового. Ризикуйте та приймайте несподівані рішення – на вас чекає у всьому успіх.

Близнюки

Близнюкам 4 січня не варто брати на себе непосильні ноші. Можливий прорив у стосунках з коханою людиною – зізнайтеся у своїх почуттях, зараз саме час.

Рак

У Раків 4 січня можуть початися нові романтичні стосунки. З близькими намагайтеся уникати конфліктів та сварок.

Лев

Львів 4 січня чекає багато незапланованих зустрічей – вони можуть обернутися приємним сюрпризом. Можливі значні фінансові надходження.

Діва

4 січня для Дів - чудовий день для активного відпочинку. Сьогодні також з'явиться можливість нарешті завершити розпочаті справи, на які не вистачало часу.

Терези

Для Терезів 4 січня буде непростим днем. Можуть виникнути незначні непорозуміння з близькими та колегами. Не реагуйте на них гостро – все це дрібниці.

Скорпіон

Скорпіонам 4 січня доведеться вирішувати складні завдання. Дійте сміливо - ви досягнете успіху у всьому. Відмінний день для початку ремонту та покупки побутової техніки.

Стрілець

Для Стрільців 4 січня стане днем приємних сюрпризів. Вас переповнюватимуть ідеї, які вдасться успішно реалізувати. Але не вірте обіцянкам колег та знайомих.

Козоріг

Козороги 4 січня матимуть шанс отримати важливу інформацію для майбутньої справи. Сміливо будуйте плани на майбутнє.

Водолій

Для Водоліїв 4 січня буде спокійним та легким днем. Присвятіть його спілкуванню з друзями – від них дізнаєтеся багато чого цікавого та корисного.

Риби

Риби 4 січня зможуть знайти спосіб проявити свої таланти з користю. Виконуйте бажання близьких і спілкуйтеся з дітьми - їхня щирість і відкритість надихне на нові звершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?