6 ефективних способів зняти головний біль без пігулок
Категорія
Здоров'я
Дата публікації

6 ефективних способів зняти головний біль без пігулок

6 ефективних способів зняти головний біль без пігулок
Джерело:  online.ua

Головний біль може виникнути через різні причини - на фоні стресу, простуди, зовнішніх чинників. Іноді головний біль може псувати життя постійно чи застати зненацька. Саме в таких випадках, як на зло, під рукою немає знеболювальних ліків. Але й вони не завжди працюють. Гід Онлайн зібрав 6 дієвих методів, які допоможуть позбавитися головного болю без пігулок.

1. Пийте більше рідини

Фото: envato.com

Вчені довели, що питна вода зможе полегшити головний біль. Та й загалом зневоднення і недостатня гідратація організму може привести до регулярного головного болю. Тому для профілактики потрібно регулярно підтримувати водний баланс.

Варто пити не менше 2 літрів води на день. Це допоможе позбавитися від головного болю, який виникає через зневоднення. А для того, щоб терміново позбавитися від головного болю за короткий час, потрібно випити склянку води з додаванням лимона.

2. Зробіть масаж голови

Фото: envato.com

Якщо вам потрібно терміново позбавитися від головного болю, то можете зробити масаж голови. Цей метод підійде для тих моментів, коли біль виник на фоні напруги та стресу. Зазвичай це буває під час активної роботи, перенавантаження у навчанні.

Потрібно акуратно кінчиками пальців помасажувати скроні, лоб, потилицю. Зробити такий масаж потрібно під час максимальної напруги на роботі чи навчанні. Він допоможе покращити кровообіг, розслабитися.

3. Займіться йогою та медитуйте

Фото: envato.com

Знизити стрес та зменшити головний біль допомагають йога та медитативні практики. Якщо вам потрібно зменшити головний біль прямо зараз, то зробіть перерву у роботі і зробіть кілька асан з йоги. Або можна просто помедитувати в тиші.

Правильне дихання та розслаблення допоможуть зняти та зменшити біль. А регулярна практика йоги та медитацій допоможуть загалом зменшити частоту та інтенсивність головного болю.

4. Прийміть гарячий душ

Фото: envato.com

Цей метод допоможе знизити головний біль за короткий час. Річ у тому, що іноді головний біль виникає на фоні недостатнього кровообігу. Прийміть гарячий душ, який розширить судини і зняти спазми, з якими піде й головний біль. Якщо ж можливості прийняти душ немає, то можна зробити гарячий компрес на шийну область. Він зніме м’язові спазми і полегшить біль у голові.

5. Пройдіть курс ароматерапії

Фото: envato.com

Врятуватися від головного болю ефективно допомагають аромаолії. В ідеалі потрібно використати аромалампу та посидіти в тиші протягом 15-30 хвилин, щоб повністю позбавитися стресу та усунути головний біль.

Якщо можливості відпочити з аромалампою немає, пропонуємо дієву заміну. Візьміть ефірну олію і нанесіть по краплинці на зап’ястки, скроні та потилицю. Ідеально для лікувальної терапії підійдуть масло лаванди, м’яти, ромашки та евкаліпту.

6. Імбир

Фото: envato.com

Корінь імбиру – чудовий помічник у боротьбі з головним болем. Він здатний розслаблювати кровоносні судини голови, зменшувати набряк мозку та активувати у ньому природні заспокійливі механізми.

Якщо вас часто переслідує головний біль, пийте чай з імбиром по кілька разів на день. А паралельно запишіться прийом до сімейного лікаря. Постійний головний біль може бути симптомом серйозної недуги, яку важливо своєчасно діагностувати і почати лікувати.

Важливо!
Вся інформація в даному розділі представлена виключно з метою ознайомлення — не використовуйте її для самодіагностики та самолікування. Для встановлення діагнозу та призначення лікування обов’язково звертайтеся до профільного фахівця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?