7 січня 2022 року — яке сьогодні свято і що не можна робити на Різдво
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

7 січня 2022 року — яке сьогодні свято і що не можна робити на Різдво

7 січня 2022 року — яке сьогодні свято і що не можна робити на Різдво
Джерело:  online.ua

7 січня за Григоріанським календарем відзначається Різдво Христове – одне з двох найбільших релігійних свят для християн Східного Обряду поряд з Пасхою. В Україні цей день є офіційним вихідним. Гід Онлайн розповідає, яке сьогодні свято відзначають в Україні та світі, що не можна робити 7 січня, які існують прикмети на Різдво, хто святкує іменини 7 січня.

Яке свято 7 січня 2022 року

Фото: pixabay.com

Головне свято, яке відмічається 7 січня 2022 року – Різдво Христове. Воно сповіщає про народження Сина Божого – Ісуса Христа. Різдвяним традиціям, яких притримуються сучасні українці, вже не одне століття. У цей день люди прикрашають свої будинки святковими ялинками, що символізують євангельське дерево, запалюють свічки, ходять на церковні богослужіння.

Вранці 7 січня люди радісно вітають одне одного фразою «Христос народився!», на яку потрібно відповідати фразою «Славімо його!». Також прийнято ходити у гості до родичів, які пригощають гостей різдвяними стравами. У перший день Різдва закінчується піст, тому дозволяється вживати у їжу м’ясо та інші ситні продукти. Окрім родичів люди відвідують храми, у яких весь день проводяться святкові молитви.

Однією з найбільш важливих різдвяних традиціє є колядування. Зазвичай колядуванням займається молодь. Вона збирається групками, які ходять по хатам та співають святкові пісні – колядки. За це їх винагороджують усілякими солодощами, смаколиками та грошима. Особливо популярна така традиція на Західній Україні, де вона супроводжується цілими костюмованими виставами та жартівливими сценками.

7 січня у світі також відзначають кілька цікавих свят:

  • Міжнародний день смішної ходи

  • День прапора в Італії

  • День святої прядки

Що не можна робити 7 січня

Фото: pixabay.com

Існує декілька заборон на 7 січня, яких потрібно дотримуватися, аби не накликати лиха на свій дім та вберегтися від незгод.

7 січня, на Різдво, забороняється:

  • працювати, займатися прибиранням, шиттям та в'язанням;

  • рибалити та полювати – є повір’я, що цієї ночі в тварин вселяються душі померлих;

  • полишати надовго дім – щоб не впустити злих духів;

  • лаятися, голосно розмовляти та сперечатися.

Прикмети на Різдво

  • Якщо дерева покриті інеєм у перші три дні різдвяних свят – навесні буде рясний врожай;

  • Якщо на Різдво стоїть тепла погода – весна буде холодною.

  • Якщо напередодні свята на вулиці заметіль – весна буде ранньою, а на деревах рано з’явиться зелень.

  • Якщо на вулиці багато снігу – рік обіцяє бути вдалим.

  • Якщо ви знайшли на Різдво монетку – скоро у вас буде прибуток.

  • Якщо за столом випадково розлився узвар – ваші справи будуть успішними та прибутковими.

  • Якщо на небо чисте та зіркове – добре вродять гречка та горох.

  • Якщо з 6 на 7 січня на небі місяць-молодик – матеріальний стан родини невдовзі покращиться.

Іменини 7 січня

Фото: pixabay.com

Іменини 7 січня відмічають Григорій, Ілля, Костянтин, Михайло, Федір, Христина та Марія.

Гороскоп на 7 січня 2022 року

Овен

Овнам слід довіряти своїй інтуїції – вона допоможе знайти правильні рішення у будь-яких ситуаціях. Весь день у них буде гарний настрій та добре працюватиме уява, завдяки чому представники цього ознаку зодіаку зможуть бути дуже ефективними у вирішенні справ.

Телець

Тельці відчуватимуть перенапругу, яка дасться взнаки через занадто щільний графік роботи останніх тижнів. Для того щоб відволіктися, їм краще зайнятися якимось не дуже важким видом спорту або приділити увагу своєму улюбленому заняттю.

Близнюки

Близнюкам буде важко сконцентруватися на важливих справах. Їх переповнюватиме безліч ідей, планів та бажань, проте зосередитися на чомусь одному буде проблематично. Це негативно скажеться на їхній продуктивності, особливо в другій половині дня.

Рак

Раки будуть сконцентровані на сімейних справах, що стане для них віддушиною після важкого робочого тижня. Щоб відпочити та набратися сил перед початком нового тижня їм краще прогулятися з дітьми або поспілкуватися з рідними за святковим застіллям.

Лев

Левам, що зайняті пошуком роботи, у цей день може пощастити – пропозиція прийде з неочікуваного боку та буде дуже заманливою. Та можливі й деякі конфлікти з родичами та друзями – все залежить від того, наскільки Леви контролюватимуть свої емоції.

Діва

У Дів день буде вдалим, особливо, що стосується здоров’я. Всі проблеми відступлять і Діви зможуть повноцінно відпочити. Головне – уникати нових стресів та ні в якому разі не конфліктувати з близькими.

Терези

Терези зможуть нарешті вдатися до експериментів, чого вони так довго чекали. Стосується це, перш за все, зовнішності. Можлива навіть кардинальна зміна іміджу. При цьому їм не варто слухати критику оточуючих. Якщо й питати порад, то тільки у рідних.

Скорпіон

Для Скорпіонів цей день буде несприятливим. Можливо, виникнуть суперечки з родичами, та буде досить напружена атмосфера в домі. Їм слід взяти ситуацію під власний контроль та запросити рідних до «круглого столу переговорів».

Стрілець

Стрільці задумаються над тим, що вони витрачають забагато грошей на всякий дріб’язок. Можливо, їм слід бути більш економними та почати нарешті заощаджувати гроші. Також їм не варто брати гроші в борг – це може стати причиною сварок зі знайомими.

Козоріг

Козорогам не слід тратити свій час та енергію на непотрібні речі. Краще їм сконцентруватися на відпочинку та подбати про стан свого здоров’я. Їм рекомендується зайнятися йогою та релаксація, або, хоча б, більше гуляти на свіжому повітрі.

Водолій

У Водоліїв буде мир та злагода в сім’ї впродовж всього дня. Зірки складуться для них дуже сприятливо, тому вони зможуть приділити час коханій людині та нарешті розслабитися. Одиноким Водоліям доля може подарувати шанс зустріти свою пару.

Риби

Риби в цей день будуть щедрими та чуйними як ніколи. Також вони присвятять багато часу людям, які потребують допомоги. А ще, можливо, їм доведеться вирішувати якісь сімейні справи. Головне при цьому – прислухатися до думки рідних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?