Що приготувати на Різдво 2022 — 12 смачних страв на святковий стіл
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Що приготувати на Різдво 2022 — 12 смачних страв на святковий стіл

Що приготувати на Різдво 2022 — 12 смачних страв на святковий стіл
Джерело:  online.ua

Різдво — тепле сімейне свято, яке українці вважають одним з найголовніших у році. Святкувати його прийнято за великим святковим столом у колі рідних і близьких. Господині до свята прагнуть зробити оригінальні й смачні салати, закуски, м’ясо, десерти. Гід Онлайн підготував смачні рецепти на Різдво 2022 - що поставити на стіл, крім святкової куті.

Закуски на Різдво 2022 - рецепти

Томатні брускети з вершковим сиром

Фото: styledstock.co

Найпростіший варіант закуски на Різдво — це брускети. На приготування знадобиться не більше 15 хвилин і 5 інгредієнтів. Але головна фішка в тому, що такі страви прийдуться до смаку і дорослим, і дітям.

Нам знадобиться:

  • Багет – кілька слайсів;

  • Вершковий сир – 200 г;

  • Помідори – 3-4 шт.;

  • Рукола – середній пучок;

  • Часник – 2-3 зубці

Приготування:

  1. Багет потрібно нарізати слайсами і підсушити на пательні або за допомогою тостера.

  2. Перемішуємо вершковий сир з подрібненим часником.

  3. Змащуємо хліб вершково-часничною сумішшю, додаємо руколу і слайси томатів. Страва готова!

Мексиканський снек з авокадо

Фото: unsplash.com

Цікаві нотки в різдвяне меню внесе гуакамоле — закуска з авокадо, яка готується буквально за 5 хвилин. Швидко, смачно та корисно!

Інгредієнти:

  • Авокадо – 2-3 шт.;

  • Помідор – 1 шт.;

  • Цибуля – 1 шт.;

  • Оливкова олія – 2 ст. л.;

  • Лимонний сік – 1 ст. л.;

  • Сухий часник, сіль, паприка.

Приготування:

  1. Стиглі авокадо треба очистити від шкірки та подрібнити виделкою.

  2. Цибулю і помідори наріжте дрібним кубиком і додайте до авокадо. Тепер заправте суміш олією і соком лимона.

  3. Додайте до гуакамоле спеції на свій смак і ретельно перемішайте. Подавайте готову пасту разом з грінками або начосами.

Креветки пане

Фото: unsplash.com

Ця закуска сподобається всім, хто обожнює морепродукти. Пропонуємо смачний варіант креветок у темпурі, приготування яких займе не більше 20 хвилин.

Інгредієнти:

Креветки (розмір 50/70) – 250 г;
Яйце – 1-2 шт.;
Борошно – 100 г;
Панірувальні сухарі – 100 г;
Олія – 250 мл

Приготування:

  1. Креветки потрібно очистити, вийняти кишківник, промити та просушити паперовими рушниками.Олію виливаємо в сотейник і ставимо на середній вогонь.

  2. Збиваємо яйця, висипаємо борошно і сухарі в окремі ємності. Тепер креветки окунаємо в яйце, потім в борошно, знову в яйце і панірувальні сухарі.

  3. Викладаємо креветки в добре розігріту олію і чекаємо 5 хвилин.

  4. Готові креветки викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію. Страва готова! Подавати її можна з різними соусами.

Закуски на Різдво 2022 - рецепти (відео)

Салати на Різдво 2022 - рецепти

Салат з куркою і крутонами

Фото: unsplash.com

Пропонуємо універсальний варіант салату на Різдво. Всі інгредієнти в ньому звичні та прості. Тому якщо ви чекаєте гостей і не знаєте, який приготувати салат, щоб він був до душі всім, то занотовуйте собі цей варіант.

Інгредієнти:

  • Листя салату Айсберг – середній пучок;

  • Помідори чері – 200 г;

  • Куряче філе – 250 г;

  • Білий хліб – 3 слайси;

  • Сметана або грецький йогурт– 4 ст. л.

Приготування:

  1. Листя салату нарізаємо великими шматками, помідори чері нарізаємо на 4 частини.

  2. Куряче філе обсмажуємо на пательні до готовності. Після цього нарізаємо як вам подобається: слайсами, кубиками, шматочками.

  3. Хліб нарізаємо на невеликі кубики і сушимо на гарячій пательні до золотистої скоринки.

  4. Тепер салат, помідори, хлібні крутони, куряче філе змішуємо в великій ємності заправляємо сметаною або грецьким йогрутом.

Теплий салат з овочами

Фото: envato.com

Це незвичайний салат, який ідеально підійде до атмосфери Різдва. Цей салат буде теплим і готувати його потрібно безпосередньо перед подачею. Але не переймайтеся, готується він дуже швидко і просто.

Інгредієнти:

  • Броколі – 200 г;

  • Перець болгарський – 5 шт.;

  • Цибуля – 1 шт.;

  • Помідори чері – 20 г;

  • Соус теріякі – 2 ст. л.;

  • Оливкова олія

Приготування:

  1. Розбираємо броколі на суцвіття і бланшуємо його у кип’ятку протягом 2-3 хвилин.

  2. Нарізаємо перець, помідори та цибулю середніми шматочками.

  3. Наливаємо олію на пательню і добре нагріваємо. Потім викладаємо всі підготовані інгредієнти, помішуємо і нагріваємо.

  4. Через 2 хвилини додаємо соус теріякі, добре перемішуємо і вимикаємо вогонь. Салат потрібно подавати до столу одразу після приготування.

Сирний салат з овочами

Фото: unsplash.com

Цей салат унікальний тим, що його зіркою стане незвичайний сир — буррата. Саме тому ця страва точно вразить і здивує абсолютно кожного гостя на святі. До неперевершеного смаку додається ще й цікава презентація. Виглядає сир, як невеликий мішечок. Знайти цей сир можна в магазинах, що спеціалізуються на молочній і сирній продукції.

Інгредієнти:

  • Сир буррата – кількість штук залежить від кількості гостей;

  • Помідори – 200 г;

  • Руккола – середній пучок;

  • Болгарський перець – 4-5 шт.;

  • Оливкова олія.

Приготування:

  1. Помідори, болгарський перець нарізаємо великими шматками.

  2. Перемішуємо інгредієнти, заправляємо олією.

  3. Викладаємо салат порційно і в центрі кладемо буррату. Готово! Тепер страву можна подавати гостям.

Смачні салати на Різдво 2022 - рецепти (відео)

М’ясо на Різдво 2022 - рецепти гарячих страв

Яловичина в духовці

Фото: unsplash.com

Справжній святковий стіл важко уявити без запеченої яловичини. Тому пропонуємо простий і швидкий рецепт, котрий прийдеться до смаку всім гостям.

Нам знадобиться:

  • Яловича вирізка – 800 г;

  • Часник – 2 зубці;

  • Оливкова олія – 3 ст. л.;

  • Сіль, перець – по 1 ч.л.;

  • Розмарин, тим’ян – по кілька гілочок.

Приготування:

  1. Яловичину промити, просушити, додати сіль та перець.

  2. На пательні розігріти олію, додати в неї часник, розмарин, тим’ян.

  3. Обсмажити вирізку на олії протягом 2 хвилин. Розігріти духовку до 200 градусів.

  4. Тепер застеляємо деко фольгою, викладаємо на неї вирізку і ставимо в духову шафу на 20 хвилин, знижуємо температуру до 180 градусів.

Запечена медова курка з апельсинами

Фото: unsplash.com

Важко уявити більш святкову страву, ніж запечена ціла курка. Тому пропонуємо залишити традиційну курку, але додати нові нотки звичній страві за допомогою цікавого маринаду. За допомогою цього рецепту ви зможете зробити курку ніжною, з медово-апельсиновим смаком.

Інгредієнти:

  • Ціла курка – 1 шт.;

  • Соєвий соус – 5-7 ст. л.;

  • Мед –3 ст. л.;

  • Часник – 2 зубці;

  • Апельсини – 2-3 невеликі шт.;

  • Спеції на свій смак.

Приготування:

  1. Змішуємо мед, соєвий соус, часник в одній ємності. Натираємо цим маринадом курку, додаємо спеції і лишаємо її маринуватися на 1-2 години.

  2. Після цього дістаємо курку і шпигуємо апельсинами.

  3. Викладаємо курку на деко і ставимо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 1-1,5 години.

  4. Дістаємо курку з духової шафи, виймаємо апельсини та презентуємо її гостям.

Ніжний лосось

Фото: unsplash.com

Пропонуємо ще один рецепт до різдвяного столу. Цього разу зіркою стане лосось і ніжний вершковий соус. Готується така страва швидко і просто, тому це ідеальний варіант для тих, хто хоче приготувати смаколик і не хоче стояти біля плити годинами. Ще одна фішка страви в тому, що приготувати її можна навіть у звичайній пательні.

Нам знадобиться:

  • Стейки лосося – 3 шт.;

  • Верши жирністю 10-15% – 200 мл.;

  • Шпинат – невеликий пучок;

  • Часник – 2-3 зубці;

  • Оливкова олія.

Приготування:

  1. Лосося очищуємо від шкіри та кісточок, нарізаємо великими шматками.

  2. На пательні розігріваємо олію і починаємо обсмажувати лосось по 2 хвилини з кожної сторони.

  3. Шпинат нарізаємо, часник вичавлюємо і додаємо їх на пательню.

  4. Додаємо вершки, обсмажуємо ще 3-5 хвилин, вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою. Страва готова!

7 смачних страв з лосося - рецепти (відео)

Десерти на Різдво 2022 - рецепти

Шоколадні крихти

Фото: unsplash.com

Цей простий і смачний десерт точно сподобається малечі на святі. Він готується дуже просто і швидко та має неперевершений смак. Таке смачненьке печиво стане солодким акцентом свята.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки;

  • Цукор – пів склянки;

  • Яйце – 1 шт.;

  • Вершкове масло – 100 г;

  • Шоколад – 1 плитка

Приготування:

  1. Масло з цукром перемішуємо, додаємо розтоплене вершкове масло і яйце. Перемішуємо все до однорідності тіста.

  2. Шоколад ріжемо невеличкими шматочками та додаємо до тіста.

  3. Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо кульки з тіста.

  4. Ставимо деко в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. Дістаємо його, охолоджуємо і подаємо до столу.

Різдвяний столлен

Фото: unsplash.com

Німецький різдвяний столлен — це справжній символ свята в Європі. Це кекс, сповнений прянощів, сухофруктів, шоколадних крихт. Він доповнить будь-який святковий стіл, а також може стати гарним подарунком рідним і близьким. Готувати його довго, але результат дійсно того вартий.

Нам знадобиться:

  • Борошно – 5 склянок;

  • Свіжі дріжджі – 20 г;

  • Вершкове масло – 100 г;

  • Цукор – пів склянки;

  • Молоко – півтори склянки;

  • Ванілін – 1 пакетик;

  • Цукати – 200 г;

  • Горішки – 100 г;

  • Курага – 100 г;

  • Родзинки – 100 г

Приготування:

  1. Для початку займаємося тістом. Дріжджі потрібно розвести в теплому молоці, додати цукор і просіяти 2 склянки борошна. Залишаємо опару підійматися на годину. Коли опара підійде, просіюємо борошно, що залишилося, додаємо ванілін.

  2. Далі викладаємо тісто на деко, розкатуємо його і викладаємо горішки, цукати, сухофрукти. Згортаємо тісто і складаємо навпіл і вимішуємо, щоб начинка розподілилася.

  3. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо протягом 30-40 хвилин.

  4. Потім дістаємо його, охолоджуємо і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Як приготувати німецький різдвяний столлен — відео

Шоколадна насолода

Пропонуємо ще один шоколадний рецепт, який точно сподобається і дорослим, і дітям. Цей пиріг має дуже шоколадний смак. А його фішка в тому, що готувати його дуже легко і швидко, а результат перевищить всі ваші очікування.

Інгредієнти:

  • Плитка чорного гіркого шоколаду – 100 г;

  • Яйце – 2 шт.;

  • Вершкове масло – 100 г;

  • Какао – 2 ст.л.;

  • Борошно – 1 склянка;

  • Ванілін – 1 г

Приготування:

  1. На парову баню поставте миску та розтопіть там плитку шоколаду, додайте туди какао, вершкове масло.

  2. Окремо змішайте цукор, яйце та жовток. Збийте до однорідності та перелийте в шоколадну масу.

  3. Потім додайте борошно, перемішайте.

  4. Тісто залийте в форму, застелену пергаментом, і випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачного Різдва!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?