5 дієвих способів зупинити випадіння волосся в домашніх умовах
Категорія
Краса
Дата публікації

5 дієвих способів зупинити випадіння волосся в домашніх умовах

5 дієвих способів зупинити випадіння волосся в домашніх умовах
Джерело:  online.ua

Випадіння волосся – це нормальний для організму процес оновлення. Але бувають випадки, коли волосся починає випадати при кожному розчісуванні у великих кількостях. Гід Онлайн розповідає, як зупинити випадіння волосся та надати йому здорового блиску, міцності, шовковистості в домашніх умовах.

Чому випадає волосся?

Фото: envato.com

Існує декілька причин, які призводять до випадіння волосся. Найпоширеніші з них:

  • Авітаміноз та нестача поживних елементів в організмі. Зазвичай таке буває через дотримання дієт чи незбалансоване харчування.

  • Стрес та депресія.

  • Дисбаланс гормонів. Гормональний дисбаланс може виникнути через безконтрольний прийом гормональних пігулок або у період менопаузи, зміни контрацептивів або в підлітковий період.

  • Тривалий прийом медикаментів: антидепресантів, проносних, тощо.

  • Використання неякісних фарб, масок або шампунів, а також проведення салонних процедур з хімічними засобами з порушенням технології проведення.

Важливо! Якщо ви помітили, що у вас регулярно випадає волосся, краще звернутися до лікаря-трихолога для визначення причини.

Що потрібно робити при сильному випадінні волосся?

Фото: envato.com

5 простих кроків допоможуть повернути волоссю здоровий вигляд та зупинити випадіння:

  1. Відмовтесь від дієт та збалансуйте своє харчування. Організм дуже гостро реагує на різкі зміни харчування чи відмову від необхідних продуктів. Рекомендуємо не сидіти на дієтах та додати до харчування продукти, що містять цинк, кальцій: м’ясо, овочі, яйця та інші корисні продукти для жінок.

  2. Регулярно приймайте вітаміни. Зазвичай на ріст та міцність волосся впливають вітаміни групи А та В, а також нікотинова кислота, залізо.

  3. “Більше відпочинку і менше стресу” – головне правило у боротьбі з випадінням волосся. Не обов’язково летіти на Балі або у Тайланд для відпочинку. Достатньо буде прогулянки в лісі, відпочинку на пляжі, проведення часу з близькими. Такі дії допоможуть не тільки зберегти волосся, а й забезпечать гарним настроєм, позитивом та внутрішнім балансом.

  4. Професійний догляд. Не варто економити на собі - не купуйте дешеві засоби для догляду та не робіть салонні процедури самостійно. Обирайте більш якісні продукти для догляду за волоссям. А процедури, такі як фарбування, ламінування, ботокс для волосся краще довірити професіоналам.

  5. Дотримуйтеся основних правил в повсякденному догляді: не розчісуйте мокре волосся та не зловживайте використанням плойки та вирівнювача.

Що найкраще допомагає від випадіння волосся в домашніх умовах?

Фото: envato.com

Як кажуть, на війні всі засоби добрі. Тому пропонуємо спробувати дієві маски проти випадіння волосся в домашніх умовах.

Маска з медом і цибулею від випадіння волосся

Змішайте в рівних пропорціях мед, натерту цибулю (а краще взагалі вичавити сік) та рицинову олію. Нанесіть маску по всій довжині волосся, залиште на 15-20 хвилин. Змивайте прохолодною водою. Робити маску потрібно регулярно, раз на один-два тижні.

Гірчична маска від випадіння волосся

Одну ложку сухої гірчиці ретельно змішайте з яєчним жовтком та рициновою олією. Нанесіть маску по всій довжині волосся, надягніть шапочку для душу та замотайте теплим рушником. Через 20 хвилин змийте водою. Повторювати маску потрібно раз на два тижні.

Маска з хни від випадіння волосся

Просто придбайте порошок хни (обов’язково безбарвної) в магазині та розведіть його з водою. Нанесіть безбарвну хну на волосся, закрийте її шапочкою для душу та рушником. Для покращення ефекту голову можна прогріти феном. Тримати маску потрібно півтори-дві години.

Важливо! Перед застосування маски для волосся, протестуйте її на алергію. Нанесіть краплю маски на зап'ястя та потримайте 20-25 хвилин. Якщо жодної реакції не виникло, маску можна застосовувати.

Випадіння волосся – серйозна проблема, з якою стикається кожна третя жінка. Але не варто панікувати чи засмучуватися, цей процес цілком реально зупинити. Користуйтесь нашими порадами та назавжди забудете про випадіння волосся.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?