Грудне вигодовування і лактація: як чоловік може допомогти жінці після пологів
Категорія
Онлайн Гід для Мам
Дата публікації

Грудне вигодовування і лактація: як чоловік може допомогти жінці після пологів

Грудне вигодовування і лактація: як чоловік може допомогти жінці після пологів
Джерело:  online.ua

Для дитини немає нічого кращого за материнське молоко. Його властивості мають вирішальне значення в перші місяці життя немовляти і надають реальний вплив на його здоров'я в наступні роки. Це дуже важливий процес, в якому повинен брати участь і тато - без нього годування може не пройти гладко. Онлайн Гід для Мам розповідає, як тато може допомогти годуючій мамі і ділиться порадами щодо підтримки грудного вигодовування малюка.

Як батько може брати участь в грудному вигодовуванні?

 Фото: envato.com

Хоча грудне вигодовування є інстинктивним, існує безліч методів і способів, яким можна навчитися, щоб зробити цей процес більш ефективним. На жаль, на етапі виключно грудного вигодовування батьки сприймаються лише як пасивні помічники. Ви повинні якомога швидше забути про таке мисленні! Тато не ПРОСТО помічник - він ТАКИЙ помічник, як Робін з «Бетмена»!

Активний тато може в першу чергу допомогти жінці зберігати правильне положення, що має вирішальне значення для успішного годування. Іноді мамі потрібна спеціальна подушка, щоб дитина перебувала в зручному для неї положенні. Ваше завдання - принести подушку для годування з іншої кімнати, коли виникне необхідність, або поправити її, коли вона зісковзне.

Пам'ятайте, що у турботи про дитину багато імен. Коли мама розслаблена і відпочила, вона може повністю зосередитися на догляді за дитиною, і це може бути багато в чому вашим внеском. Ви обов'язково станете героєм в очах своєї партнерки, якщо забезпечите їй відповідну атмосферу під час годування грудьми - подбайте про правильне освітлення в кімнаті, ще ви можете включити її улюблену музику, не кажучи вже про масаж спини.

Що повинна їсти жінка після пологів?

 Фото: envato.com

Супертато потрібен пам'ятати, що годуючій мамі потрібен особливий режим харчування. Він також повинен знати, що лактація - це величезна енергетичне навантаження для організму (більше 500 ккал в день!). Догляд за дітьми, нічні підйоми, годування грудьми і робота по дому - це багато. Ось чому у вільний час мами часто намагаються відпочивати, іноді за рахунок їжі.

Роль тата - стежити за тим, щоб мама правильно харчувалася. Він повинен забезпечувати її постійним запасом фруктів і горіхів, щоб жінка мала змогу жувати їх під час грудного вигодовування, готувати здорову їжу і доглядати за дитиною, щоб мама могла спокійно поїсти.

Пам'ятайте, що сідати на спецдієти годуюча жінка має тільки тоді, коли це вирішує лікар і тільки в окремих випадках. Тому, дорогий тато, ви повинні бути голосом розуму і пояснювати партнерці і всім тим, хто дає «золоті поради», що дитина плаче не через те, що мама з'їла, наприклад, полуницю вранці ...

Рівень ключових інгредієнтів в молоці мами залежить від того, що вона їсть. Отже, супертато повинен стежити, щоб дієта під час грудного вигодовування відповідала рекомендаціям.

Годуюча мама щодня повинна їсти:

  • свіжі овочі та фрукти,

  • цільнозернові продукти,

  • молоко і молочні продукти,

  • м'ясо, рибу, яйця, бобові,

  • рослинні олії,

  • горіхи.

Постарайтеся в цей час самі відмовитися від солодкого, солі і напівфабрикатів. Чому разом? Подаючи хороший приклад, ви мобілізуєте свою партнерку до здорового харчування! Також пам'ятайте, що дієта матері-годувальниці впливає на майбутній кулінарний вибір дитини.

Не забувайте про рідину. У період грудного вигодовування жінці рекомендується випивати 2,7 літра рідини. Переконайтеся, що мама п'є достатньо рідини, бажано води. Принесіть їй пляшку з водою, поки вона сидить і годує грудьми, відстежуйте, скільки вона випила за день, заварюйте чай і робіть фруктові смузі.

Підтримуйте важливі рішення

  Фото: envato.com

Відповідна допомога фахівців і підтримка людей з найближчого оточення можуть перешкодити мамі прийняти рішення про дострокове припинення лактації. Більш того, виявляється, що схвалення батьком рішення про грудне вигодовування є важливим фактором, що впливає на практику грудного вигодовування жінок.

Більше 90% вагітних жінок відповідають, що хочуть годувати дитину грудьми і хотіли б робити це якомога довше. В тому числі понад 70% - до року і більше. На практиці тільки половина матерів годує дитину грудьми, коли їй виповнюється 6 місяців.

Для більш тривалого грудного вигодовування може знадобитися професійна допомога, більш глибокі знання про переваги грудного вигодовування і підтримка сім'ї.

В якості найбільш частої причини відмови від годування грудьми вказується проблема з лактацією. Тому при перших сигналах слід негайно відвідати консультанта з грудного вигодовування.

Лактація стабілізується протягом перших тижнів, тому ключовим моментом є швидке реагування на будь-які проблеми. Відданий тато повинен знати про переваги грудного вигодовування (як для дитини, так і для мами). Мама, яка не може годувати грудьми, відчуває себе гірше, тому тато повинен надавати їй більшу психологічну підтримку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?