Заборони для туристів – що не можна робити в Європі, Азії та ОАЕ
Категорія
Подорожі
Дата публікації

Заборони для туристів – що не можна робити в Європі, Азії та ОАЕ

Заборони для туристів – що не можна робити в Європі, Азії та ОАЕ
Джерело:  online.ua

Як не потрапити в неприємності на відпочинку за кордоном? Ми знаємо відповідь! Гід Онлайн розповідає про головні заборони для туристів в країнах Європи, Азії та ОАЕ.

Нарешті подорожі стали більш відкритими та доступними для українських туристів. Тому рекомендуємо не зважати та якомога скоріше відправитися в нову подорож - на відпочинок за кордоном чи по Україні. Але перед цим рекомендуємо дізнатися про основні правила та заборони в країні мрій!

Що не можна робити туристам в ОАЕ?

 Фото: envato.com

Перед поїздкою в Арабські Емірати туристам потрібно заздалегідь дізнатися основні правила поведінки в країні. ОАЕ мають багато обмежень, які можуть стосуватися навіть звичайних дій, тому рекомендуємо бути обачним.

Отже, головні обмеження для туристів в ОАЕ:

  • Вживання алкоголю в публічних місцях заборонено

Кожен турист може придбати алкоголь в магазинах, для цього потрібно мати при собі паспорт. Пити алкоголь можна в готелі, квартирі чи в закладах харчування. Знаходження у нетверезому стані в публічних місцях чи водіння транспорту також заборонено. Порушення правил карається штрафом чи арестом.

Важливо! Придбати алкоголь в ОАЕ можна лише при досягненні 21 року, а не 18, як в Україні.

  • Фотографування

З фотографуванням варто бути обачніше в Арабських Еміратах. Країна має дуже строгі закони, що стосуються приватного життя громадян, тому і фотографувати людей на вулиці без їх згоди не потрібно. До того ж будьте обережні з фотографуванням архітектури, адже можете ненавмисно сфотографувати стратегічні об’єкти – це також під забороною.

  • Ліки

Якщо ви плануєте брати з собою аптечку, рекомендуємо також бути обачним. У країні дуже суворі закони, що стосуються наркотиків. Тому будь-який препарат може викликати питання на митниці. Якщо у вас будуть знайдені препарати, що мають у складі наркотичні речовини – чекайте серйозних проблем. Тому для всіх препаратів беріть рецепт лікаря.

Будьте обережні при пересуванні містом. Якщо ви обрали таксі, то викликайте лише офіційних перевізників через застосунок. Якщо ви зловили машину на дорозі і їдете на сумнівному таксі, будьте готові до того, що водій може просити занадто великі гроші за поїздку.

При пересуванні на метро також потрібно бути обачними. У метро зазвичай є три типи вагонів: окремо для жінок (рожеві), звичайні вагони (сріблясті) та вагони підвищеного комфорту (мають золотистий відтінок). Якщо ви переплутаєте вагон, можете отримати штраф.

Що не можна робити туристам в Європі?

Фото: envato.com

Звичайно, Європа більш лояльна для туристів, аніж ОАЕ. Але і в європейських країнах існують певні закони та звичаї, які туристи мають поважати. Деякі порушення можуть принести штраф, а деякі навіть депортацію.

Головні правила поведінки в країнах Європи:

  • Паління в публічних місцях в більшості країн заборонене. Тому будьте обачніші, адже можете отримати немаленький штраф.

  • З вживанням алкогольних напоїв також рекомендуємо бути обережним та перевіряти закони конкретної країни. А краще завжди одягайте на пляшку з напоєм паперовий пакет, якщо плануєте відкривати її на вулиці.

  • В Італії забороняється купання в фонтанах. Тому якщо вам на думку спаде пірнути в Римський фонтан, одразу подумайте про штраф, який становить близько 500 євро. Також в Італії, а саме в Венеції туристів просять не годувати голубів.

  • Якщо плануєте пляжний відпочинок на берегу Магалуфе, то будьте готові, що пісочні замки там під забороною. Через те, що такі побудови можуть ускладнити роботу рятівників. А от на Тенеріфе також заборонено будувати споруди, але тільки з гальки. Це пов’язано з тим, що галька представляє собою частину всієї екосистеми, порушувати котру не можна.

  • Якщо ви потрапите на вокзал в Парижі, то краще тримайте свої губи “під замком”. Адже в столиці Франції вже більше ста років заборонено … цілуватися. А все через те, що такі поцілунки затримують потяг та порушують розклад відправки усіх потягів.

Що заборонено туристам в країнах Азії?

 Фото: envato.com

Культура країн Азії дійсно багато в чому відрізняється від української. Тому туристам, плануючим подорож в Азію, потрібно заздалегідь дізнатися про всі тонкощі та правила поведінки. Розповідаємо про головні:

  • Звикли залишати чайові? Тоді від звички краще відмовитися на період подорожей. У Японії, Китаї, та Південній Кореї чайові залишати не заведено. Більше того, їх можуть вважати образливими. Адже жителі країн багато працюють та вважають свою зарплату достатньо високою.

  • Сінгапур – місто, яке буквально блищить від чистоти. Місцеві жителі дуже охайні та підтримують чистоту на вулицях та закутках міста. Від туристів вони чекають того ж. Будьте дуже охайними, адже за будь-які незначні порушення можете отримати великі штрафи.

  • Перед тим, як увійти в будинок, у жителів більшості азіатських країн заведено знімати взуття. Також це правило стосується всіх храмів. Як не прогадати та зняти взуття коли потрібно? Якщо біля входу в будинок, квартиру чи храм ви бачите зняте взуття, то точно потрібно роззутися.

  • А от усім фанатам пліток краще не відвідувати Філіппіни. Ні-ні, ми не жартуємо. В країні на законодавчому рівні заборонено пліткувати. За це ви можете отримати штраф у розмірі до 4 євро.

  • Якщо плануєте відвідати релігійні храми у В’єтнамі, то будьте дуже обачні. Головне правило – не повертатися до статуї Будди спиною. Це сприймається як образа, а отже місцеві жителі будуть дуже розгнівані.

Що потрібно знати перед подорожжю в Европу, Азію чи ОАЕ - корисні поради

Фото: unsplash.com

Уважно вивчили всі заборони перед подорожжю? Ми підготували кілька загальних рекомендацій, про які також потрібно знати перед подорожжю.

  • Купальники – лише для пляжу. Якщо ви хотіли після пляжу прогулятися містом в купальнику, то краще відмовитися від цієї ідеї. В більшості країн це вважається не ввічливим. Навіть якщо до готеля “кілька кроків”, краще накинути на себе хоч якийсь одяг. В Італії та Іспанії за це ви можете навіть заплатити штраф.

  • Валюту краще обмінювати в банку чи в валютних обмінниках в центрі міста. У аеропорту чи готелі курс буде невигідним.

  • Гарно вивчайте правила ввозу чи вивозу з країни перед поїздкою. Наприклад, в ОАЕ заборонено ввозити предмети, які суперечать ісламській етиці.

  • Не в усіх Європейських країнах можна проїхатися по вулицях на велосипеді. Через те, що вулички дуже вузькі, до того ж зазвичай заповнені іншими туристами, проїзд на велосипеді може бути заборонений.

  • Якщо плануєте взяти в подорож домашню тварину, заздалегідь дізнайтеся про правила ввозу тварин у ту чи іншу країну.

Ось такі обмеження для туристів існують в різних країнах. Тому для того, аби не отримати неприємний штраф, чи гірше – депортацію, заздалегідь вивчайте всі заборони та закони обраної країни перед в'їздом. Бажаємо гарних вражень від подорожі!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?