9 фраз, які ніколи не можна говорити коханому чоловікові
Категорія
Відносини
Дата публікації

9 фраз, які ніколи не можна говорити коханому чоловікові

9 фраз, які ніколи не можна говорити коханому чоловікові
Джерело:  online.ua

Деякі слова, сказані на емоціях, здатні серйозно образити дорогу вам людину. Деякі фрази можуть не просто зіпсувати відносини, а навіть розбити шлюб. Гід Онлайн зробив добірку фраз, які ніколи не варто говорити коханому чоловікові - психологи радять всім жінкам уникати їх при будь-яких обставинах.

Фрази, які не можна казати чоловікам - поради психологів

Фото: freepik.com

Мій колишній ніколи би так не вчинив

Порівнювати свого нинішнього партнера з колишніми коханими неприпустимо. Чоловіку буде дуже образливо, що він чимось поступається тому, хто був до нього, навіть якщо мова йде про якийсь дріб’язок.

Те ж саме стосується й випадків, коли жінка вимагає розказати про попередніх жінок свого партнера та починає порівнювати себе з ними. Минуле краще залишити в минулому. Якщо ж вас щось не влаштовує, розбирати потрібно конкретний вчинок конкретної людини, не вдаючись до недоречних порівнянь.

Якщо ти мене кохаєш, то зобов’язаний це зробити

Ця фраза – справжнісінька маніпуляція, яку жінки часто застосовують, щоб добитися своїх цілей. Це може стосуватися покупки якоїсь речі, спроби змусити чоловіка відмовитися від спілкування з друзями, тощо.

Замість того, щоб грати на емоціях та почуттях, можна прямо сказати про свої бажання, а якщо чоловік у чомусь не погоджується, спитати чому саме. У будь-якій ситуації можна прийти до компромісу, тоді як постійний емоційний тиск тільки призведе до погіршення відносин.

Ти повний невдаха!

Така фраза здатна повністю зруйнувати відносини та навіть привести до розлучення. Кожен чоловік потребує підтримки, яким би успішним у житті він не був. Якщо ж принижувати його гідність, це не вмотивує його стати директором банку чи депутатом вже наступного дня.

Навпаки, якщо ви будете називати свого чоловіка невдахою, похитнеться його самооцінка, він втратить впевненість у собі. Щоб досягнути прямо протилежного ефекту, краще підбадьорювати його, казати, що вірите в його успіх. Слід пам’ятати, що невдачі можуть спіткати кожного, і це не привід до деструктивної критики.

Обирай – я чи твоя робота?!

Ще одна досить розповсюджена жіноча маніпуляція. Робота відіграє для чоловіка дуже важливу роль. Робота – це не тільки джерело доходу, це ще й підтвердження статусу чоловіка, його соціальні зв’язки.

Часто буває, коли робота поєднується з хобі чоловіка, він віддає їй чимало сил та відноситься до своєї справи з великим ентузіазмом. Та це не привід ставити чоловіка перед складним вибором, адже такі вимоги тільки викличуть у нього сильні переживання, змусять розриватися між стосунками та справою всього життя.

Який же ти нудний!

Якщо чоловік не хоче йти з вами на вечірку та віддає перевагу грі у приставку, це не значить, що він на щось ображається. Можливо він просто інтроверт, йому не цікаво перебувати у компанії певних людей, його не вражають нічні клуби, дискотеки, він не переносить гучну музику.

Якщо у вас зовсім різні уявлення про відпочинок, це не значить, що потрібно влаштовувати сварку на рівному місці. Можна піти на компроміс – чоловік залишається вдома та грає в відеоігри або їде на рибалку з друзями, а ви йдете танцювати до клубу з подругами.

Ти мамин синок!

Фото: freepik.com

Так, дійсно бувають чоловіки, які занадто сильно залежать від думки свої матері, кидають усі сімейні справи по першому ж її проханню, віддають перевагу копанню грядок на батьківському подвір’ї замість того, щоб провести вихідні із своєю другою половиною. Та ні в якому разі не потрібно цим постійно дорікати своєму чоловікові, адже це викличе у нього образу та змусить розриватися між двома близькими людьми.

Краще спробувати знайти компроміс – допомагати матері ніхто не забороняє, проте, якщо чоловік знаходиться у стосунках він теж повинен приділяти увагу й коханій жінці.

Скажи, я гарно виглядаю?

Якщо ви подобаєтеся чоловіку, він і так буде постійно промовляти компліменти в вашу адресу. Змушувати його постійно казати заучену фразу «так» абсолютно безглуздо. Це те же саме, що постійно питати «ти мене кохаєш?».

Якщо ж фраза «так» була сказана чоловіком якось не так, без захопливого ентузіазму, жінка часто починає присікуватися та накручувати себе, що, в свою чергу, веде до сварок та суперечок.

Ти що, дійсно збираєшся йти в цьому одязі на вечірку/роботу?

Чоловіки відносяться до одягу інакше, чим жінки. Вони надають перевагу комфорту, тому потріпані джинси та старий светр можуть бути для чоловіка більш доречними, аніж дорогий костюм. Дорікання стосовно одягу та критика зовнішнього вигляду чоловіка можуть призвести лише до сварки.

Якщо ти так хочеш, щоб твій чоловік поміняв гардероб – сходіть разом до магазину та підберіть відповідний одяг. Тільки не потрібно це робити примусово.

Ти дуже сильно змінився/ти був інакшим, коли ми починали зустрічатися

Жодна людина не може залишатися «незмінною» впродовж всього життя. З часом змінюються звички, переконання, погляди на ті, чи інші події в житті, відношення до певних людей, тощо. І це нормально.

Кажучи фразу «ти сильно змінився», жінка часто забуває, що й вона помітно змінилася за певний час. Якщо з ці зміни в партнері сильно заважають стосункам, краще все мирно обговорити та вияснити, що стало їх причиною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?