9 книг-антидепресантів для гарного настрою
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

9 книг-антидепресантів для гарного настрою

9 книг-антидепресантів для гарного настрою
Джерело:  online.ua

Якщо ви хочете відволіктися від домашнього клопоту, зняти стрес після роботи або просто підняти собі настрій, найкращим варіантом буде провести вечір за цікавою книгою. Це стане для вас чудовою альтернативою перегляду телепередач чи гри на телефоні або комп’ютері. Гід Онлайн зробив добірку з 9 книг-антидепресантів, які гарантовано забезпечать вам гарний настрій та допоможуть відволіктися від неприємних думок. Читайте та посміхайтесь!

«Останній листок», О.Генрі

О.Генрі (справжнє ім’я Вільям Сідней Портер) – справжній майстер коротких оповідань. «Останній лист» вважається однією з найкращих книг американського письменника. Вона пронизана оптимізмом та надію на краще, які б не були зовнішні обставини.

Ключовий посил оповідання – добро здатне творити дива, та навіть врятувати чиєсь життя. Це довела героїня оповідання, дівчина Джонсі, яка захворіла на запалення легень та спостерігала за тим, як вітер один за одним зриває листя з дерева навпроти її будинку.

«Кульбабове вино», Рей Бредбері

Класичний твір Рея Бредбері, який зайняв своє почесне місце у золотому фонді світової літератури. Ця книга точно підніме вам настрій та викличе ностальгічні спогади родом з дитинства. Головний герой розповіді – дванадцятирічний хлопчик Дуглас, який проводить літо в маленькому містечку.

Розповідь сповнена веселими та сумними моментами, чудесами та пригодами. Автор дає нам можливість на власні очі побачити фентезійний світ, створений уявою підлітка.

«Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка», Фенні Флегг

В книзі описується історія одного маленького американського містечка, а також життя його мешканців. На її сторінках можна зустріти цілу гамму емоцій – любовні переживання, гіркоту втрати, щиру дружбу та ненависть до кривдників. Головними героїнями роману є дві жінки різного віку.

Показуючи їхні непрості відносини, авторка дає читачеві зрозуміти, що жагу до життя не можна втрачати, якою б важкою не була ваша доля.

«Автостопом по галактиці», Дуглас Адамс

У центрі сюжету цієї надзвичайно цікавої книги – компанія вільних мандрівників, які подорожують між зірок у пошуках спокою, радості та коктейлю «Пангалактичний Гризлодер». Мандрівникам постійно «щастить» на різні пригоди – веселі, а часом і небезпечні. Попутно їм доводиться рятувати випадкових знайомих від усіляких космічних зловмисників.

Не дивлячись на веселий тон оповіді, теми в ній піднімаються цілком серйозні – сенс життя, дружба, честь та обов’язок.

«Листи незнайомці», Андре Моруа

У цьому творі втілена вся майстерність та іронізм французького письменника Андре Моруа, а також його талант психолога. «Листи незнайомці» буквально сповнені геніальних ідей, парадоксальних ситуацій, сарказму та ліризму.

По суті, це роздуми автора над поведінкою і звичаями людей, стосунками між чоловіком та жінкою, а також таким поняттям, як шлюб. Читачеві дається можливість задуматись, чому в одному випадку почуття не згасають упродовж усього життя, а в іншому – люди розстаються.

«Золоте теля», Ілля Ільф та Євген Петров

Скоріш за все, ви читали «Дванадцяти стільців» Ільфа та Петрова, та знаєте історію Остапа Бендера. Проте далеко не факт, що ви знаєте її продовження.

В центрі цього сатиричного роману, сповненого іскрометного гумору, пошук «скарбів» мадам Пєтухової, ризикована «операція» по обкраданню скромного службовця Корейка (насправді він – підпільний мільйонер), та ще багато дотепних та захоплюючих пригод.

«Іствікські відьми», Джон Апдайк

В центрі сюжету – три подруги, втомлені нудним життя у невеликому містечку. Аби якось себе розважати та додати у своє життя гострих відчуттів, героїні вирішують загадати бажання – зустріти справжнього красеня. Жартівливий обряд втілюється в реальність – у містечко приїжджає загадковий холостяк, з яким і доведеться строїти стосунки дамам.

«Пироги, пиво, або Скелет у шафі», Сомерсет Моем

Ніщо так не підніме настрій, як блискуча сатира Сомерсета Моема. Головний герой роману – англійського письменник Едуард Дріффілд. Його юність прийшлась на славнозвісну Вікторіанську епохи, а розвиток його письменницьких талантів відбувається під впливом таємниць, веселощів та розчарувань тих часів. Врешті решт письменник досягає успіху та отримує загальне визнання.

«Куди приводять мрії», Річард Матесон

Автор вирішив пофантазувати на тему, яким буде життя після смерті. У його уявленні «по той бік» людину чекає нескінченна подорож незвіданими світами. Головний герой Кріс Нільсен загинув в автомобільній аварії і тепер змушений відправитися у цю подорож, проте він занадто кохає свою дружину, щоб просто так здатися та покинути усе… Книга доводить читачеві, що любов сильніше смерті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?