9 цікавих книг, які із задоволенням прочитає підліток
Категорія
Поради батькам
Дата публікації

9 цікавих книг, які із задоволенням прочитає підліток

9 цікавих книг, які із задоволенням прочитає підліток
Джерело:  online.ua

Якщо ваша дитина не любить читати, запропонуйте їй правильну літературу. Які саме книги зацікавлять сучасного школяра? Гід Онлайн склав добірку з 9 цікавих книг, які із задоволенням прочитає кожний підліток.

«Пікнік на узбіччі», Аркадій та Борис Стругацькі

Твір братів Стругацьких «Пікнік на узбіччі» – справжня класика фантастичної літератури. Книга буде цікава підліткам, що цікавляться науковою фантастикою. У центрі її сюжету – небезпечна подорож сталкера Редрика Шухарта у так звану Зону, місце, де залишилися сліди перебування позаземного розуму.

Головному герою належить дізнатися, хто та навіщо створив аномальні осередки по всій планеті, як діють таємничі артефакти на здоров’я людей, та як вони можуть послугувати людству. Також в книзі розглядається цікава теорія: «можливо, сліди діяльності прибульців – це всього лише сміття, на кшталт того, що ми залишаємо на узбіччі дороги».

«Поховайте мене за плінтусом», Павло Санаєв

«Поховайте мене за плінтусом» – це наглядний приклад того, яким може бути «класичне» виховання, де старші вдаються до шантажу, погроз та навіть рукоприкладства, аби підкорити собі волю дитини. Книга стане шокуючим одкровенням для сучасних підлітків, які мають всі блага, але не цінують їх.

Варто зазначити, що у основу сюжету книги лягли реальні події. У такій не надто «дружній» обстановці виховувався прийомний син Ролана Бикова, Павло Санаєв – автор книги. Впродовж семи років герою довелося зазнавати «турботливе ставлення» з боку бабусі-тирана.

«Між треба та хочу», Ель Луна

Твір знаменитої художниці Ель Місяця точно оцінять підлітки, адже написаний він в досить незвичній манері. Книга представляє собою путівник по внутрішньому світу кожної людини, якою рано чи пізно постає питання – що обрати, «треба» чи «хочу»? Книга буде корисною і для батьків, які хочуть краще зрозуміти свою дитину.

Цікаво й те, що в книзі, замість друкованого тексту, часто зустрічаються написи, створені «від руки», а також яскраві ілюстрації. Це робить її ще більш «дружньою» до юного читача.

«Провина зірок», Джон Грін

В книзі Джона Гріна «Винні зірки» описується життя закоханих підлітків, які страждають від невиліковної хвороби. При цьому вони залишаються все такими ж підлітками, які хочуть пристрасно кохати, бунтують проти дорослих та роблять вчинки, керуючись підлітковим максималізмом. Незважаючи на страшний недуг, вони з надією дивляться у майбутнє та діляться роздумами один з одним.

«Океан у кінці вулиці», Ніл Гейман

«Океан у кінці вулиці» – чудовий твір від всесвітньо відомого англійського письменника-фантаста, у якому переплітаються магія, чудеса, добро та зло. Головна ідея книги – потрібно залишатися чесним та невідступно слідувати своїм принципам, які б складнощі не зустрілися на твоєму шляху.

Головний герой оповідання волею випадку потрапляє у затишний будинок сім'ї Хемпток, у якому проживають три покоління жінок – бабуся, мама та дівчинка Летті. На задньому подвір'ї цього будинку знаходиться непримітне озеро, яке зіграє не останню роль у долі персонажів книги.

«Милі кістки», Еліс Сіболд

«Милі кістки» – один з найкращих бестселерів початку XXI століття, який буде цікавий і підліткам. Сюжет книги трагічний – 14-річна дівчинка С’юзі гине від рук маніяка, який виявляється її сусідом. Далі розповідь йде від імені самої дівчинки, яка потрапила до свого персонального раю та спостерігає за своїм вбивцею та своєю сім’єю, яка не може відійти від жахливої втрати.

«Ти можеш більше, ніж ти думаєш», Томас Армстронг

Томас Армстронг, доктор філософії та викладач зі стажем, допомагає тисячам дітей знайти себе та повірити у свої сили. На думку автора книги, у кожному підлітку є прихований геній, якому просто не дають розкритися. Саме цю задачу й бере на себе Томас Армстронг.

А ще Армстронг стверджує, що рівень інтелекту не вимірюється п'ятірками у шкільному щоденнику та похвалою від вчителів. Інтелект – це, передусім, вміння творити, мислити, робити висновки, вчитися новому та знаходити спільну мову з оточуючими.

«Дім дивних дітей», Ренсом Ріггз

«Будинок дивних дітей» – цікаве фентезі з несподіваними сюжетними поворотами. У центрі сюжету – сучасний підліток Джейкоб Портман. Після загадкової смерті діда він потрапляє у дивовижний світ дітей, наділених паранормальними здібностями. Разом з ними та їх вихователькою, їм належить боротися зі злом у вигляді монстрів, що звуться «пустотами» та полюють на незвичайних дітей.

«Вуличний кіт на ім'я Боб», Джеймс Бовен

«Вуличний кіт на ім'я Боб» – це зворушлива історія, у якій пересікаються долі лондонського музиканта-безхатька Джеймса Боуена та рудого вуличного кота Боба. Знайшовши чотирилапого друга, Джеймс отримав справжнього янгола-охоронця, який допомагає йому подолати наркотичну залежність та впоратися зі складними життєвими проблемами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?