Ботокс губ — як він працює та що потрібно знати перед процедурою
Категорія
Краса
Дата публікації

Ботокс губ — як він працює та що потрібно знати перед процедурою

Ботокс губ — як він працює та що потрібно знати перед процедурою
Джерело:  online.ua

З роками вікові зміни у жінок стають все помітнішими - зменшується об’єм губ, опускаються їх куточки, а навколо рота утворюється сітка невеликих зморшок. Косметологи бачать вирішення цієї ситуації у введенні спеціальної речовини – ботоксу. Проте, така терапія має своє недоліки та ризики, про які не прийнято згадувати в індустрії краси. Гід Онлайн розповідає все, що потрібно знати про ботокс губ - дізнайтеся про особливості процедури, наскільки вона небезпечна та скільки тримається ефект.

Ботокс – це препарат, основним компонентом якого являється ботулотоксин – найбільш сильнодіюча отрута натурального походження. Ця речовина діє в якості нейротоксину, паралізуючи нервові закінчення та блокуючи передачу нервових імпульсів у м’язи. В результаті, м’язи у зоні введення ботоксу перестають скорочуватися та атрофуються, що створює той самий ефект розгладженої шкіри. Цей ефект зберігається від двох до шести місяців.

Після проведення ботоксної терапії зморшки нікуди не діваються, адже шкіра не стає більш пружною та підтягнутою, а м’язи не набувають здорового тонусу. Навпаки, негативні вікові процеси прискорюються, адже процедура руйнує природну конфігурацію м’язового апарату в нижній частині обличчя. Як результат – після припинення дії нейротоксину область навколо рота стає ще більш дряблою, на ній з’являються додаткові зморшки, що призводить до необхідності повторення процедури.

Для чого потрібен ботокс губ?

Фото: envato.com

Ін’єкції ботоксу в області губ мають на меті вирішення декількох задач:

  • корекція форми носо-губних складок, включаючи випадки їх деформації та асиметричного розташування;

  • розгладження кисетних та маріонеткових зморшок;

  • підйом куточків губ;

  • збільшення губ в об’ємі та їх підіймання на декілька міліметрів.

Не варто путати ботокс з гіалуроновою чи полімолочною кислотою, колагеном чи іншими філерами, які заповнюють порожнечі всередині губ і зволожують шкіру. На відміну від них, батокс діє безпосередньо на м’язи, тоді як філери діють тільки під шкірою.

Філери можуть лише посприяти збільшенню об’єму губ, а ботокс вводять саме задля корегування форми губ, підняття куточків та розгладження зморшок, що повинно сповільнити процес старіння.

Що буде після ботоксу губ?

Після ботоксної терапії в області навколо рота утворюються набряки і почервоніння в місцях введення голки під шкіру. Зазвичай вони спадають через кілька днів. Однак можливе виникнення гематом, нерівностей на шкірі, а також неприродно завмерлої верхньої губи. Також можуть виникнути проблеми з посмішкою, коли краї губ підіймаються асиметрично. В деяких випадках виникають алергічні реакції, але таке явище доволі рідке, адже перед процедурою проводиться перевірка на сумісність з компонентами речовини.

Якщо ж терапія пройшла без ускладнень, обличчя на деякий час дійсно стане виглядати значно молодше, губи набудуть втраченої форми, зникнуть мімічні зморшки, а вам не доведеться постійно піджимати губи, адже під дією ботоксу м'язи стають розслабленими. Перші позитивні ефекти від введення речовини проявляються вже через 24-72 години, а в деяких випадках – через 14 днів.

Як довго тримається ботокс на губах?

Фото: freepik.com

Якщо ефект від введення ботоксу подобається клієнту і косметологу, на цьому маніпуляції закінчуються. Якщо ж виникає незначна асиметрія, необхідно провести корегування за допомогою невеликої дози препарату. Після цього м’язи навколо губ залишаються нерухомими в середньому 4-6 місяців. Далі концентрація речовини знижається, тому процедуру слід проводити знову.

Варто зазначити що проведення декількох ботоксотерапій може призвести до підвищення толерантності організму до цього препарату. Це означає, що в подальшому доведеться збільшити дозування речовини в ін’єкціях. При цьому період дії ботоксу може скоротитися майже вдвічі. Тому і вводити речовину, щоб підтримати досягнений результат, потрібно буде частіше.

Чи можна колоти губи ботоксом?

Все залежить від того, якого результату ви хочете досягти. Якщо вам потрібно збільшити об’єм губ, то для цього краще підійдуть філери. Першочергова задача ботокса полягає саме у корегуванні губ та зменшенні помітності зморшок, що виникають в результаті вікових змін. Також за допомогою препарату можна позбавитися від гінгівальної посмішки, при якій оголюються ясна.

Проходити процедуру ботулінотерапії необхідно у професіонала, який має тривалу практику застосування препарату і на досвіді знає особливості його дію в нижній частині обличчя. Якщо процедуру виконає дилетант, скоріш за все, ви отримаєте асиметрію рота, порушення артикуляції або навіть втратите здатність виражати емоції за допомогою міміки.

Чим небезпечний ботокс губ?

Не варто забувати, що ботулотоксин – це сильна отрута, яка шкідлива для організму в любому дозуванні. Шкода, заподіяна цим препаратом, непорівнянна з тим короткостроковим ефектом, що він дає. Отрута паралізує м’язи, що може призвести до перекосу всього рота, асиметрії обличчя, порушення міміки, та багатьох інших негативних наслідків.

Тому вдаватися до введення ботоксу варто лише в крайніх випадках, зваживши всі можливі результати такої процедури. Якщо ви бажаєте тільки збільшити губи, то краще звернути увагу на альтернативні методи - гіалуронові філери. Ботокс не збільшує губи - він лише усуває мімічні вікові зморшки навколо рота.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?