Чим корисна кокосова олія і як її можна використовувати
Категорія
Їжа
Дата публікації

Чим корисна кокосова олія і як її можна використовувати

Чим корисна кокосова олія і як її можна використовувати
Джерело:  online.ua

Кокосова олія — корисний продукт для організму людини. Її можна вживати з їжею або використовувати для догляду за тілом, волоссям. Але експерти обговорюють не тільки користь, а і шкоду олії. Гід Онлайн розповідає чим корисна кокосова олія та як її правильно використовувати.

Що таке кокосова олія?

Фото: envato.com

Кокосова олія — це продукт, який добувають з м’якоті плодів кокоса. Раніше виготовленням займалися лише фермери, вони сушили кокос у стружку, а потім вичавлювали натуральну олію за допомогою пресу. Згодом вироблення набуло більших масштабів. Місця, де виробляють кокосову олію — Шрі-Ланка, Індія, Індонезія і Таїланд. На великих заводах вичавлюють олію і фасують в різні ємності. Вона буває холодного і гарячого віджиму, а також рафінована.

Кокосова олія дуже корисна для здоров’я людини. Регулярне її вживання і використання допомагає покращити імунітет, призупинити старіння шкіри, покращити якість волосся. Головна особливість кокосової олії в тому, що при теплій температурі вона рідка, але коли стовпчик термометра опускається нижче 25 градусів, вона твердішає.

Чим корисна кокосова олія для тіла?

Фото: envato.com

Кокосова олія дуже корисна для волосся, шкіри обличчя і тіла.

Якщо ви маєте тонке і ламке волосся, то вам допоможе кокосова олія. Наносіть її як маску, за 30-40 хвилин до миття голови. Потім добре промийте голову з шампунем. Робити таку маску можна 1 раз на тиждень.

Для шкіри тіла кокосова олія може виконувати роботу баттера і скраба. Для початку можна змішати морську сіль і розтоплену олію, гарно перемішати. Скрабуйте 1-2 рази на тиждень, а потім наносьте просто олійку у якості крему для тіла.

Кокосова олія холодного віджиму гарно працює на шкірі обличчя. Вона допомагає боротися зі зморшками, зволожує і тонізує шкіру. Її можна наносити у якості крему або робити маски.

Чи можна використовувати кокосову олію в харчуванні?

Фото: envato.com

Кокосова олія загалом корисна для організму. Вона багата на вітаміни К і Е, містить залізо, жирні кислоти, органічну сірку, фосфор та інші корисні речовини. Олія стимулює травлення і допомагає у лікуванні ШКТ.

Лауринова кислота, що міститься в складі олії, допомагає знизити холестерин, очистити судини, укріплює підшлункову, насичує організм енергією. Регулярне вживання кокосової олії допоможе покращити імунітет.

Смак у кокосової олії достатньо приємний, легкий і ненасичений. Саме тому її часто використовують у кулінарії для приготування корисних страв. Краще використовувати нерафіновану олію, адже там збережена велика кількість корисних елементів.

Кокосову олію можна додавати в каву, молочні коктейлі та фруктові смузі замість вершків, їсти з тостами, включати у рецепти десертів та кремів.

Вважається, що кокосова олія — найздоровіша з усіх олій. Вона стійка до високих температур, на ній можна смажити. Так, частина вітамінів при цьому руйнується, зате не утворюються канцерогени.

Чим шкідлива кокосова олія?

Кокосова олія може значно нашкодити при надлишковому споживанні. Все тому, що склад продукту насичений великою кількістю жирів.

При великому споживанні олії може підвищитися холестерин, а також виникнути ризик судинних захворювань. Тому потрібно бути обережними і контролювати кількість кокосової олії в щоденному раціоні.

Також обережними потрібно бути тим, хто має алергічні реакції. Кокосова олія може викликати алергію: почервоніння, зуд, сип.

Як використовувати кокосову олію?

Фото: pixabay.com

Кокосова олія є ефективним засобом у боротьбі за здорові зуби. Складові продукту добре справляються з бактеріями, які викликають карієс, мастит, запалення ясен. Для того, щоб подбати про здоров’я ротової порожнини, достатньо полоскати рот зранку приблизно 5 хвилин олією.

Кокосова олія стане гарним помічником у походах і мандрівках. Різні подряпини будуть загоюватися набагато швидше, якщо регулярно обробляти їх кокосовою олією.

Також кокосова олія допоможе у боротьбі з сонячними опіками. Якщо вам потрібно буде провести довгий час на відкритому сонці, а захисного крему під рукою немає, то можете сміливо намазати обличчя і тіло кокосовою олією. Вона здатна блокувати ультрафіолет, що потрапляє на шкіру.

Незамінною кокосова олія є і при укусах комарів. Якщо відчуваєте зуд від укусу комах, то не розчісуйте це місце, а змажте його кокосовою олією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?